跳至

首頁

尾頁

子爵府

Javanmama 發表於 15-4-12 11:05
Hi IaMMoyy, PM you la... check it out!!
Hi Javanmama, thanks so much! I'll go check it out now.

複式洋房

回覆:etfamily13 的帖子

我係香港得HSBC account,可唔可以join埋呢???? 唉…諗起要走。。我好唔捨得我父母

別墅

x2lingx 發表於 15-4-17 10:19
我係香港得HSBC account,可唔可以join埋呢???? 唉…諗起要走。。我好唔捨得我父母

...
你意思係Join埋在美國HSBC account嗎? 我估應該唔可以, 你可以去香港 HSBC問下.. 因為我黎左有10年了, 唔太update!
但我媽咪係香港的HSBC戶口的ATM card 試過黎度(美國)提到款!!

別墅

...
你走去邊呀? 依家科技發達, ipad, 電話隨時可見巳經比以前好好多了... 但我有時會覺得人愈遠, 有時個心返而會更近, 更加懂得珍惜! 多D返去探佢地啦如果可以的話!!

男爵府

回覆 etfamily13 的帖子

以前 HSBC 有個叫 Easy Send 既 account, 不過已經無左.... 佢又有返??? 叫 Online saving? 唔收 ATM fees? 有無 website 可以參考? thank you :)

複式洋房

回覆:Javanmama 的帖子

走過New York 呀。但點都要俾錢父母嘛

男爵府

引用:Quote:原帖由+眼訓+於+15-02-27+發表要留意

原帖由 babytomato 於 15-02-28 發表
thank you, 等我問清潔 mommy 滙率等等,我哋係 citigold member, 唔知有冇分別
Citibank gold唔駛fee

男爵府

我係用 US Forex 匯錢返去香港,無論個 rate 同 fee 都比銀行好好多。來自新加坡既同事都係咁匯,佢話個 rate 好合理。
http://www.usforex.com/

手續費比較:
US Forex - HK$60 / fee-free threshold $50,000
Chase $35(印象中)
Wells Fargo $45(印象中)

check 完個 rate 至 bid,佢地會從你户口扣錢,三個工作天到香港。

而家有做開户 promotion: Refer a friend & Earn a $50 Amazon.com Gift Card*

開户口唔駛錢,到你要匯錢先要做野。
世俗艱難,相互體諒就好

男爵府

...
你可以比較下 US Forex:

我係用 US Forex 匯錢返去香港,無論個 rate 同 fee 都比銀行好好多。來自新加坡既同事都係咁匯,佢話個 rate 好合理。
http://www.usforex.com/

手續費比較:
US Forex - HK$60 / fee-free threshold $50,000
Chase $35(印象中)
Wells Fargo $45(印象中)

check 完個 rate 至 bid,佢地會從你户口扣錢,三個工作天到香港。

而家有做開户 promotion: Refer a friend & Earn a $50 Amazon.com Gift Card*

開户口唔駛錢,到你要匯錢先要做野。
世俗艱難,相互體諒就好

首頁

尾頁

跳至