跳至

首頁

尾頁

大宅

回覆:野豬媽 的帖子

呢2間都冇咩本地,保母車唔洗靠本地生揾食
所以比較難搵

子爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章

引用:呢2間都冇咩本地,保母車唔洗靠本地生揾食

原帖由 bookwormsx2 於 15-06-06 發表
呢2間都冇咩本地,保母車唔洗靠本地生揾食
所以比較難搵
真係好惡劣,我都放棄左搵保母車,求人求到尊嚴都冇

大宅

回覆:補習社介紹,阿仔冇校車升小一唔知點算……

如到時呢位家長真的需要幫忙的話,你到時亦可聯絡我詳談的,我都是住北區的,早上送完小朋友返學,就湊住個細女比較空閒!

子爵府

引用:如到時呢位家長真的需要幫忙的話,你到時亦

原帖由 jodiechan1981 於 15-06-12 發表
如到時呢位家長真的需要幫忙的話,你到時亦可聯絡我詳談的,我都是住北區的,早上送完小朋友返學,就湊住個 ...
好呀,唔該曬你先,有家人提議轉校,又有jm幫手睇到有託管,我搵緊最適合既出路,希望一切順利

大宅

雖然而家裡面多左幾間連鎖店,買嘢都方便左,但搭車始終都差啲,返學放學時段,唔洗多講,實排晒長龍的,搭巴士又慢,搭小巴又等,搭的士嘅就仲攞命,做埋都唔夠比車錢囉,所以好明白果種感覺,而且幫得到嘅咪幫囉,加上入面有幾大姐?隨時可能你識得我入面啲親戚都唔出奇的,咁都可以稱得上算是朋友呀,有乜所謂喎!

大宅

但當然梗係想妳一切順利,如願如償嘅呢,咁就唔洗睇人面色了

子爵府

jodiechan1981 發表於 15-6-15 18:57
雖然而家裡面多左幾間連鎖店,買嘢都方便左,但搭車始終都差啲,返學放學時段,唔洗多講,實排晒長龍的,搭 ...
沙頭角人的確好客熱情呀,多謝你呀!返學校考分班試到時問下老師同其他托管先~

首頁

尾頁

跳至