自由講場

跳至

首頁
12345...12

尾頁

伯爵府

美好大世界2017勳章 最關心BB問題熱投勳章 我的育兒心得勳章 DHA勳章 BK Milk勳章

引用:我反而有興趣知,你有咩pk之處

原帖由 piv 於 15-06-23 發表
我反而有興趣知,你有咩pk之處?
X2

如果我覺得某朋友好衰,做唔到朋友,我會唔想佢再煩住我

男爵府

試過忍無可忍block左1個相識20年既好友。因為大家起初對教育小朋友分其,到見有火花出現已經大家講好唔再講此話題。
點知佢隔1日又whatsapp 駡我,越駡越過份。最後仲冇口德咒我個仔仔,我實在聽唔落去,咪唯有block佢,包括fb.

後尾我地共同既朋友話佢同人講我好block佢,我唔甘做可以點呢?繼續比你不停whatsapp咒罵我全家? 我又做唔出佢甘咒罵返佢家人。

當佢既行為過晒我底線,無朋友做都唔可惜。

fanny3315    發表於 15-6-24 08:14

別墅

各位,我搭緊車,會斷橛禾虫咁覆,請諒。

答住一啲先:點解我知道佢block我,我睇左whatapp faq, 90%肯定俾佢block左。跡象:睇唔到頭像同last seen, send msgs 會得一個剔。

之後會講我做過乜,有點長篇,容我慢慢打……

伯爵府

環保接龍勳章

回覆:我best friend 在whatsapp block 左我,求意見。

有可能你唔係第一次咁「pK」對你朋友!呢點真係要對方先知!不過block得你應該好過份下或已經忍你好耐!
如想知道死因,或者找中間朋友去了解吓囉!

瑪瑙宮

引用:求意見,我好唔好: 1. 打俾佢 2. 唔理住,

原帖由 bodybutter 於 15-06-23 發表
求意見,我好唔好: 1. 打俾佢 2. 唔理住,俾佢自己靜下先 3.搵我地啲共同朋友了解下乜野事先?

我大概 ...
咁你係咪佢best Friend

伯爵府

我記得我以前激嬲左個朋友, say左sorry, 隔左一星期佢仲嬲, 我問佢點解咁耐仲嬲。 佢答: 你無野吾代表我無野, 吾代表要採番你。

樓主可參考下, 我們控制吾到別人的想法, 自己感覺亦吾代表別人。所以一切隨緣吧。

水晶宮

回覆:我best friend 在whatsapp block 左我,求意見。

請問點睇到人地block左自己?

子爵府

引用:我以前都有個相識多年嘅好朋友又係咁,喺fb

原帖由 bokit 於 15-06-23 發表
我以前都有個相識多年嘅好朋友又係咁,喺fb度unfriend埋我,都有好幾年冇揾,不過做朋友同做情人夫妻一樣,好 ...
真係講得好啱係好fd好夾嘅十年唔揾唔見,一見面都會好親切。

大宅

最近我都發現左啲野令我一直以為既best friend原來未必真係當我係best friend

禁止訪問

大宅

咁其實你衰乜先?

別墅

話說呢個朋友我地由細識的,乜都傾,一個月會見幾次。我拍拖唔開心會搵佢呻,佢會幫我分析同俾意見,好肯幫我。早輪我同男友有些問題,佢覺得我男友好差,佢話介紹男仔我識,我同時都想識多些人。咁啱我同佢plan左旅行,諗住旅行回來先算。

旅行係4個人去:有佢(朋友),佢由細玩大的表姐,一個佢話唔熟既男同事(陳生),我。我識表姐,我同表姐同時唔識陳生,點解陳生會一齊,係我朋友plan緊既時候,陳咁啱提起想去嗰個目的地,兩表姐妹又冇所謂又想多個人照應,就叫埋佢去。

上車先,待續 。

大宅

引用:各位,我搭緊車,會斷橛禾虫咁覆,請諒。答

各位,我搭緊車,會斷橛禾虫咁覆,請諒。

答住一啲先:點解我知道佢block我,我睇左whatapp faq, 90%肯定 ...
好,等你

珍珠宮

畀面勳章

引用:我記得我以前激嬲左個朋友, say左sorry,

原帖由 karenkatte 於 15-06-23 發表
我記得我以前激嬲左個朋友, say左sorry, 隔左一星期佢仲嬲, 我問佢點解咁耐仲嬲。 佢答: 你無野吾代表我 ...
超同意

我上二个星期先block咗我个\"蝦多士事件\"朋友,佢一直啄住我,好煩,自知缘盡不可强求!

楼主,平常心吧!

子爵府

回覆:bodybutter 的帖子

就係咁多年朋友先真誠以待
如果對方唔成熟去睇件事
我唔會再理佢
好朋友,有既時候會珍惜
綠盡既話,我必定放手

琥珀宮

直接打去問清楚

翡翠宮

2018復活節勳章

引用:求意見,我好唔好: 1. 打俾佢 2. 唔理住,

求意見,我好唔好: 1. 打俾佢 2. 唔理住,俾佢自己靜下先 3.搵我地啲共同朋友了解下乜野事先?

我大概 ...
吾知你得罪佢嘅嘢有幾嚴重,如果係衰多口嗰d,等佢下咗啖氣先再搵佢啦

禁止訪問

珍珠宮

醒目開學勳章 環保接龍勳章

留毛

伯爵府

開心吸收勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

首頁
12345...12

尾頁

跳至