自由講場

跳至

首頁
12345...6

尾頁

男爵府

引用:Quote:CherLeung+發表於+15-7-10+17:54+成

原帖由 tester5 於 15-07-10 發表
你必然有你既優點, 唔係佢點會同你結婚呢?
你可以多發揮自己優點囉, 缺點咪改下囉, 千萬唔好以" 我係咁架 ...
佢琴日好認真話完我,呢種性格好難在社會生存,又講我咁樣會影響以後生活,簡直地話我幫5到佢生意上的忙😥

水晶宮

回覆:c6成日話我好蠢,有無同道中人?

答佢:女人有時候要扮下蠢,咪以為我真係蠢!

男爵府

引用:同佢講,配偶多是一凹一凸,聰明女子未必忍

原帖由 EVA222 於 15-07-10 發表
同佢講,配偶多是一凹一凸,聰明女子未必忍受到強勢老公,吵架多過食飯。

...
我一開始都係咁認為,事實上我一直以為可以幸福落去,但有時會好5開心佢咁話我

伯爵府

美好大世界2017勳章 最關心BB問題熱投勳章 我的育兒心得勳章 DHA勳章 BK Milk勳章

我自問好大頭蝦,今日先差d唔見銀包……

但我c6從無責怪我,有時只會笑笑話我大頭蝦,所以我好感激佢對我咁好。因為我媽咪成日都話我,真係令我唔開心又解決唔到問題,所以我先識感激c6對我的包容,平衡返我媽咪的責怪,令我唔會咁唔開心。所以樓主你都搵個人包容你,應該可以平衡返c6的責怪

公爵府

虎到金來勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章

回覆 Cowboy100 的帖子

侯爵府

牛年勳章 我的育兒心得勳章

引用:我同你調轉 係我成日咁話我c6

原帖由 Katherinechau 於 15-07-10 發表
我同你調轉 係我成日咁話我c6

珍珠宮

畀面勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章 hashtag影視迷勳章

CherLeung 發表於 15-7-10 17:54
成日都話我蠢,無防範心,俾人賣去第三國家仲幫人數錢😰
自問社會經驗係少點,但佢又講到長期落去性 ...
我老公都成日咁樣講,我答番佢:你就係鍾意我咁蠢喎!
或者
有時候答他:我咁蠢,你又鍾意我!

公爵府

認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第一回 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 畀面勳章

佢想你小心謹慎D,
有時對住你咁樣真係會好忟,
希望你明
花花真美好!

水晶宮

wyeth冷知識勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章

我老公無話我蠢,係話我唔用腦,又無記性,試過幾次俾錢無cash只能eps時,我都唔記得密碼,要急call老公問pw!!

寶石宮

虎到金來勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 Poo得好勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 FUN享自然‧郊遊一夏 親子探索遊 玩具勳章 趣教勳章 畀面勳章 叻叻勳章 有「營」勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章 wyeth冷知識勳章 爸B勳章 遊學勳章 BK猜猜猜慶中秋 冬日勳章 春季勳章 炎夏勳章 秋日勳章 BK Milk勳章 hashtag旅遊勳章 hashtag影視迷勳章 DHA勳章 貓狗褓姆 育兒性格勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第三回 認識瑞士牛牛第四回 最關心BB問題熱投勳章 Xmas吸收勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章 食得好勳章 笑得好勳章

引用:我老公無話我蠢,係話我唔用腦,又無記性,

原帖由 lily_liu817 於 15-07-10 發表
我老公無話我蠢,係話我唔用腦,又無記性,試過幾次俾錢無cash只能eps時,我都唔記得密碼,要急call老公問p ...
這就是你囉

有些路啊,只能一個人走
我慢慢地、慢慢地瞭解到,所謂父女母子一場,只不過意味著,
你和他的緣分就是今生今世不斷地在目送他的背影漸行漸遠。

琥珀宮

畀面勳章

你咪話係啊,你好蠢架,所以要佢成世照你囉

翡翠宮

2018復活節勳章 開心吸收勳章 親子王國15週年勳章

CherLeung 發表於 15-7-10 18:21
佢琴日好認真話完我,呢種性格好難在社會生存,又講我咁樣會影響以後生活,簡直地話我幫5到佢生意上的忙 ...

男人講得出, 佢係一定想你幫才講, 唔係講下就算..
咁你咪問下佢, 有咩可以幫手囉, 你有個心去學, 有心去改, 佢會見到既.

換個角度, 佢只係關心你, 希望你可以和佢同步成長, 唔係話你既, 加油!

翡翠宮

2024年龍年勳章 2023年兔年勳章 開心吸收勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 hashtag旅遊勳章 hashtag影視迷勳章

引用:成日都話我蠢,無防範心,俾人賣去第三國家

原帖由 CherLeung 於 15-07-10 發表
成日都話我蠢,無防範心,俾人賣去第三國家仲幫人數錢😰
自問社會經驗係少點,但佢又講到長期落去性 ...
我老公唔會話我蠢,佢敢話我蠢,我會扮哂蠢咁嘜都唔識做,等佢精叻人做哂!

唔好用自己既諗法,夾硬套落人地身上囉~ 唔該!!!!

子爵府

我都成日話c6蠢,但佢笑下就算

男爵府

引用:我同老公都係咁,佢處女座,乜都要perfect,

原帖由 alice06_hk 於 15-07-10 發表
我同老公都係咁,佢處女座,乜都要perfect, 成日都話要點要點。我就乜都求求其,有時都有d 壓力,後來佢話 ...
情況一模一樣,可以教多點樣應對佢嗎?

大宅

回覆:choc_choc 的帖子

侯爵府

回覆:CherLeung 的帖子

我以前好醒目嫁!嫁左比老公之後,唔知點解成個人鈍曬,咩都唔識

係post到傾下好啦,不接受加好友同打招呼謝謝!

大宅

引用: +

原帖由 happybbb11 於 15-07-10 發表
打錯

大宅

引用:下次佢再話你,你答佢:+唔蠢都唔嫁你啦!

原帖由 choc_choc 於 15-07-10 發表
下次佢再話你,你答佢: 唔蠢都唔嫁你啦!

禁止訪問

引用:Quote:原帖由 EVA222 於 15-07-10 發表同佢

首頁
12345...6

尾頁

跳至