懷孕前後

跳至

首頁
12345...8

尾頁

洋房

回覆:Emilychen005 的帖子

好多次我夾硬忍,點知噁得仲利害,而且由個鼻湧出噁肚物個鼻極唔好受!

大宅

回覆 Emilychen005 的帖子

我嗰時一啖水都唔可以飲呀飲一啖都即嘔
你叫佢收聲啦
佢又唔係你
可以忍到就唔會想嘔啦
嘔完個喉嚨同咀都超辛苦囉

洋房

回覆:jimjimjim 的帖子

多謝你地,有知音既感覺令我好感動!
我每晚訓覺望下熟睡既老公都會有估衝動想死,好辛苦好想噁!我沮喪好耐了!
我成日怨自己唔爭氣,都好羨慕人地老公咁錫太太,我老公就對我唔上心,亦覺得同99關係無法修補,我想死,但又唔敢,好辛苦,但無人幫到我

大宅

我是嘔到顛既過來人當然明白
你個老公超衰
奶奶就唔好理啦
人地阿媽當然唔會緊張人地個女架啦
但做人老公不體諒仲要咁話你
其實佢是否不大支持你有bb?
唔好諗死呀
生完你會發現bb好重要
老公都可以放埋一邊

洋房

回覆:jimjimjim 的帖子

Bb係活下去既動力,我覺得委屈就摸摸個肚腩!

其實自己肥左好多好唔開心,老公之前就係錦話我大肚腩!

我最希望可以改善噁吐,真係飲乜食乜都噁!
陀仔真係好辛苦,99唔比開冷氣,唔比吹風扇!老公可能因為訓覺無冷氣而開始怨我

珍珠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 Poo得好勳章 笑得好勳章 瞓得好勳章 開心吸收勳章 Xmas吸收勳章 最關心BB問題熱投勳章 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第一回 育兒性格勳章 想生BB熱投 畀面勳章

引用:多謝你地,有知音既感覺令我好感動!我每晚

原帖由 Emilychen005 於 15-07-12 發表
多謝你地,有知音既感覺令我好感動!
我每晚訓覺望下熟睡既老公都會有估衝動想死,好辛苦好想噁!我沮喪好 ...
你c6係你有咗之後至對你咁差?定一向都係咁?你同99關係唔多好係最近嘅事?

如果一直都係咁,你為咩仲同呢個男人一齊呢?同99關係唔好可以搬走少d見,但你c6又唔關心你,你大肚唔舒服仲講到出口覺得你麻煩,好老實,點同呢個人過世呢?

monlee313    發表於 15-7-15 10:34
bosch    發表於 15-7-15 06:54

洋房

飲野都好難,原本每日會自製果汁例如火龍果加蘋果或者雜莓加蜜瓜等等,知道有孕之後怕太涼唔敢飲!之後改飲益力多等乳酸飲品,但飲多左又想噁,之後無論烏龍茶,保礦力,檸茶檸水利賓立都會噁!

洋房

子爵府

叫你C6 睇下BK 啦. 但感覺你同夫家既關係好似唔係太好 X2

你99都大過肚, 佢無嘔過既咩?
Let not your heart be troubled: have faith in God and have faith in me. (John 14:1)

子爵府

牛年勳章

回覆:懷孕了,並唔開心!

出街帶定一兩個膠袋,以防真係要嘔時可以袋住!

我第二胎作嘔情況勁過第一胎,洗潔精味、柔順劑味、蒜茸味、甚至剛返屋企入門嗰刻嘅溫差同少少唔同左嘅味,都令到我“er”作嘔。我會話俾老公聽有咁嘅情況,雖然佢唔會主動幫我洗碗浪衫,起碼俾佢知我嗰排無洗得咁密係因為受唔到陣味,唔係懶

洋房

回覆:竇漪房 的帖子

老公原本脾氣唔多好,都周不時鬧我,我通常都忍佢,但有左之後覺得好委屈,背住佢會流眼淚!好辛苦但佢唔理解同包容我!

洋房

回覆:jayk_1030 的帖子

奶奶話無見過一個大肚婆好似我錦大牌咁侖盡麻煩

男爵府

你奶奶同老公好變態喎,唔明嘔可以點扮,你咪叫佢地扮下嘔黎睇下囉。嘔就嘔架啦,可以控制架咩,你問佢地若果佢地識控制唔該教下你囉

洋房

回覆:BeAhappyC9 的帖子

佢又忍我我又忍佢錦,大家都互相忍,佢有時忍唔住會鬧,但可能真係火遮眼卦

男爵府

引用:奶奶話無見過一個大肚婆好似我錦大牌咁侖盡

原帖由 Emilychen005 於 15-07-12 發表
奶奶話無見過一個大肚婆好似我錦大牌咁侖盡麻煩
無見過就代無啦咩,叫佢唔好咁井底之蛙啦,呢個世界咁多大肚婆佢見得幾多個吖,發神經,你都話奶奶你都見得多,未見過把口好似佢咁賤格囉

monlee313    發表於 15-7-15 10:35

洋房

回覆:seasky21 的帖子

佢話我成日(EE at at)咁聲唔噁都變成噁!
奶奶就話我扮噁要人服侍當係女王看待!

洋房

回覆:seasky21 的帖子

我對99都係百般遷就忍讓,打風果日,我噁左幾次,佢話我d噁吐聲害到佢好唔舒服!我聽到都好唔開心

大宅

我第1胎,初時成日無胃口,嘔
我老公都以為我玩野,比面色我睇
因為我一早講左食唔到幾多,叫佢咪煮咁多
佢自己又鍾意濃味,我食2淡,即去廁所嘔哂
之後無再食野
到夜啲,諗住熱返湯飲
點知老公全部倒哂,連餸

所以我都明你感受

有時一個人辛苦,另一個人又永遠感受唔到果種辛苦
其實都幾委屈

加上我本身身體差,關節又痛
更加辛苦
佢又成日話我唔去行多啲
行一次就即流幾日啡

之後前後都有啲唔好聽既說話
我本身忍到某一點就爆佢
加上孕婦情緒黎得超快,自己都覺得好唔同

過左12週就會慢慢穩定,食到野架啦

我99就無咩野講

唔好諗老公,99
諗bb,自己既骨肉,最親
你老公,一定要跟佢傾下

加油

唔好忍,有咩就直接講
屈埋係心,日喊夜喊,我知好辛苦
所以千奇要放寬心

洋房

回覆:Prudence.Lo 的帖子

只有孕婦最明白孕婦,我放寬左好多!

子爵府

你C6有無搞錯啊,叫佢陀仔試試個滋味喇。

首頁
12345...8

尾頁

跳至