2016年媽媽會

跳至

首頁
12345...24

尾頁

大宅

回覆:2016年4月揮手區

hi all. my edd is apr 7 ^_^

now 5.5 weeks. 睇西e '話仲未照到胎囊。即刻叫我抽血要chk 指數。又叫我下week再照肚超及抽血chk指数. 個西e講野都幾負面, 話5.5 weeks 應該已照到,而家仲未見到可能是宫外孕bla bla bla......but all my pregnant frds said 5.5 wks is too early...話個e生 b 嚇我.叫我唔好返 去睇. anyway. 18 aug 我已约了回政府做產檢.到時是8 wks.

請問大家点睇? 5.5 wks is too early to chk?

thx thx

[url=http://www.pregnology.com]Make a pregnancy ticker[/url

男爵府

引用:hi all. my edd is apr 7 ^_^now 5.5 weeks

原帖由 Kaka777 於 15-08-09 發表

now 5.5 weeks. 睇西e '話仲未照到胎囊。即刻叫我抽血要chk 指數。又叫我下 ...
你係m計5.5 week?
咁真係未必照到

我m計6w5, 排卵約w6, 照到得w5 未有心跳

醫生初計edd 3/4

29/08/2014, BB born @w14. We will always love  you & hope you rest in peace  

男爵府

引用:hi all. my edd is apr 7 ^_^now 5.5 weeks

原帖由 Kaka777 於 15-08-09 發表

now 5.5 weeks. 睇西e '話仲未照到胎囊。即刻叫我抽血要chk 指數。又叫我下 ...
仲有, 最好係w7-8先去照, 一般可照有無心跳了

太早照, 好多時會自己嚇自己

29/08/2014, BB born @w14. We will always love  you & hope you rest in peace  

洋房

大家好,我edd17/4, 其實我岩6月小產,7月黎左一次m, 今個月又有左,宜家都睇得好開,諗住輕鬆啲,9月先第一次睇醫生

複式洋房

hello~我edd係 4 月7 ~ week 8 會去見醫生

洋房

回覆:ccclive 的帖子

提示: 該帖被管理員或版主屏蔽

大宅

Hello. 我edd都係4月,不過要等兩個禮後睇醫生先知邊日

大宅

Poo得好勳章

回覆:lemon12 的帖子

我係edd 4月16號

複式洋房

回覆:cancy 的帖子

我今早check 到bingo 不過未去醫生confrim, 如果係應該都係4月

男爵府

回覆:Kaka777 的帖子

有啲醫生部機係勁啲,所以醫生咁講有佢理由嘅

複式洋房

cklsf 發表於 15-8-8 16:53
hi, 我edd 4月2

我預產都係4月2,岩岩6 wk, 下星期六 先去照照

民房

我預產期係4月4日,第二胎。已經去咗健康院登記同排唐氏。wk7幾就去照閃閃。

複式洋房

回覆:Mmmt 的帖子

我未照倒閃閃,預產期預計係3月尾4月頭, 第一胎屯門,排左9/16第一次健康院產檢^^

大宅

Poo得好勳章

引用:我預產期係4月4日,第二胎。已經去咗健康院

原帖由 Mmmt 於 15-08-09 發表
我預產期係4月4日,第二胎。已經去咗健康院登記同排唐氏。wk7幾就去照閃閃。

...
你咁快就可以去登記啦。想問係咪去私家照佐閃閃確定有先會寫紙去健康院排期?

民房

回覆:ching-kimmi 的帖子

唔洗等照到閃閃,去普通科取醫生證明書就可以去健康院登記。

大宅

引用:Quote:cklsf+發表於+15-8-8+16:53+hi,+我ed

原帖由 cathy0202 於 15-08-09 發表
我預產都係4月2,岩岩6 wk, 下星期六 先去照照
我約咗星期三去照閃閃,希望見到啦

複式洋房

回覆:carolipuiyan 的帖子

係牙,我一到健康院登記,佢就問我會唔會約醫院做唐氏,我話會佢就幫我約埋喇,不過係9月尾既!

大宅

MommyPanel勳章

回覆 慧慧豬 的帖子

我book左下次.. 22/8 再去睇醫生.. 諗到照到閃閃先排政府~ 希望到時都可以排埋唐氏喇~

大宅

HI HI, 各位,

我啱啱上星期六去照咗,計M係5W,但照出尼只係4W,

E生話只照到胎囊,未照到閃閃,EDD係4/04,或者10/04‧

今次係第二胎,大B過幾日就11個月大喇。

其實未照到閃閃都有啲驚,不過可以做就係放鬆心情,

我會同豆豆B講多啲嘢等佢痴實我,hahahahaha

大宅

提示: 該帖被管理員或版主屏蔽

首頁
12345...24

尾頁

跳至