自由講場

跳至

首頁

尾頁

子爵府

Taeve 發表於 15-9-4 09:40
有無d 窗簾係透光, 透氣, 但睇唔到出面, 出面睇唔到入面架?
玻璃紙, 有D透明玻璃紙, 分幾多%透光. 我用既係淺茶色, 一來可以擋紫外線, 但又透光. 光線強既睇唔到光線弱既. 平時出面睇唔到室內, 但晚上開燈就相反, 所以晚上我會落窗簾.

珍珠宮

回覆:大家對窗簾有咩心得?

如果要grand d, 一定要落地,要掂到地,不能吊腳

如果有冷氣機位,部機唔可以貼牆, 要留幾寸位,窗簾先可以整冷氣開口位

留意窗簾長度, 當風吹起時會不會了到附近d野, 例如,了跌書檯上的文件, 了到沙發上坐緊果d人後頸

水晶宮

引用:Quote:Taeve 發表於 15-9-4 09:40 有無d 窗

原帖由 tintinlam 於 15-09-04 發表
玻璃紙, 有D透明玻璃紙, 分幾多%透光. 我用既係淺茶色, 一來可以擋紫外線, 但又透光. 光線強既睇唔到光線 ...
請問你買邊隻遮光紙,大概幾錢?

子爵府

ricecooking 發表於 15-9-6 00:09
請問你買邊隻遮光紙,大概幾錢?
正確叫 '玻璃防曬貼膜 ', 我係淘寶買既, 全屋用左100元左右. 度好尺寸, 佢會幫你 CUT. 超正, 夏天涼好多(因有一邊西斜)

複式洋房

回覆 29XX86 的帖子

你好呀, 可以PM我店鋪嗎? 謝謝!

複式洋房

回覆 tintinlam 的帖子

可以PM我店鋪嗎? 謝謝! 岩岩search左, 室溫可以減8度!

伯爵府

回覆:大家對窗簾有咩心得?

一塊紗一塊深色可以遮光既,日頭小朋友訓晏覺拉埋就似黃昏,好好訓,冇訓就拉紗,唔想對面屋咩都睇哂,想有陽光入屋就兩樣都唔拉

水晶宮

引用:一塊紗一塊深色可以遮光既,日頭小朋友訓晏

原帖由 sumsum_so 於 15-09-07 發表
一塊紗一塊深色可以遮光既,日頭小朋友訓晏覺拉埋就似黃昏,好好訓,冇訓就拉紗,唔想對面屋咩都睇哂,想有 ...
咁咪要雙路軌?

首頁

尾頁

跳至