想生BB

跳至

首頁

尾頁

別墅

引用:我都係今個月第一次iui,+8月4日做,19號驗

原帖由 QQ_Li 於 15-08-22 發表
我都係今個月第一次iui, 8月4日做,19號驗到,又再响診所驗到,到今曰條線越來越深。
我只係食咗4日排卵藥 ...
多謝妳呀,今日去左診所驗,醫生話我有9成係 bingo ar

男爵府

回覆:第一次iui 是否成功了?

Wa 功喜 一次iui bingo la! 我今月打排卵針 由37.5 劑量開 始,要由day3 打到day23 (當中見過醫生兩次,話我多囊 要慢慢谷)

希望下星期去卵子聽話有18-22 mm 我每日飲奶 食蛋白 有飲花膠

請問您成個療程幾錢

別墅

引用:Wa+功喜+一次iui+bingo+la!+我今月打排卵針

原帖由 zacandlucy 於 15-08-22 發表
Wa 功喜 一次iui bingo la! 我今月打排卵針 由37.5 劑量開 始,要由day3 打到day23 (當中見過醫生兩次,話 ...
Wah...你要打咁多排卵針,加油呀!我成個過程around $15000左右。祝妳早日成功,1take 過

男爵府

引用:Quote:原帖由+zacandlucy+於+15-08-22+發表

原帖由 God_Love_U 於 15-08-22 發表
Wah...你要打咁多排卵針,加油呀!我成個過程around $15000左右。祝妳早日成功,1take 過

...
因為醫生話我多囊 如果一開始打勁 就怕谷勁多大size 卵( 我依家都谷左20-30 粒 不過好細 有3 粒較大囉)

我都洗左萬幾 但不是iui 靠自己dodo

男爵府

引用:Quote:原帖由+zacandlucy+於+15-08-22+發表

...
好希望中 我搞左年半有多 又係乜都買來試

主要我問題 無m 無排卵

男爵府

連埋塞藥都是$15000?

我打算吾中下年搵謝靜兒做iui😔

別墅

引用:連埋塞藥都是$15000?我打算吾中下年搵謝靜

連埋塞藥都是$15000?

我打算吾中下年搵謝靜兒做iui😔
唔好灰心啊,最緊要自己有好既心情去面對自己既情況,雖然我一take過只係around $15000, 但我睇左咁多年中醫 + 針灸 +買好多唔同健康食品,都已經係天文數字了,自己都唔敢計算,不過自己有健康既身體係值得架,先ready好自己,然後好快就會bingo ga la....,add oil add oil

別墅

引用:Quote:原帖由+God_Love_U+於+15-08-22+發表

好希望中 我搞左年半有多 又係乜都買來試

主要我問題 無m 無排卵
我中醫成日叫我多運動,你都試下多些做運動睇下有無幫助

男爵府

原帖由 God_Love_U 於 15-08-23 發表
我中醫成日叫我多運動,你都試下多些做運動睇下有無幫助
運動有用架 原意可以放鬆心情 又可以減磅 血液循環都好 只有好無壞
我有游水但吾多

別墅

引用:Quote:原帖由+God_Love_U+於+15-08-23+發表

原帖由 zacandlucy 於 15-08-23 發表
運動有用架 原意可以放鬆心情 又可以減磅 血液循環都好 只有好無壞
我有游水但吾多

...
係呀,同埋做運動可以發洩一切,趁著夏天還未byebye努力做多運動呀。。祝早日成功

男爵府

恭喜你呀!沾下孕氣先!

我今個月都第一次見了生育醫生,因為我未試夠一年但剛高齡,暫時未做iui,醫生比排卵藥我試同埋照卵子情況(我排卵應該正常),希望有幫助啦!

別墅

引用:恭喜你呀!沾下孕氣先!我今個月都第一次見

原帖由 ignit 於 15-08-23 發表
恭喜你呀!沾下孕氣先!

我今個月都第一次見了生育醫生,因為我未試夠一年但剛高齡,暫時未做iui,醫生比 ...
多謝!希望你都早日bingo ar!

別墅

引用:Quote:原帖由+grapechan+於+15-08-22+發表

係呀,過程中我發覺真的依靠神,仰望神好緊要,因為神必定會給予最好的給祂的兒女,問題是我們是否願意等候 ...
多謝妳呀,我都有同幾個比較姊妹分享自己的情況,她們都有為我代禱的

複式洋房

回覆:God_Love_U 的帖子

多謝你分享呀,完全講哂我心聲 。我又睇中醫,做瑜珈,轉工,做左好多嘢,但同時都比左唔少压力自己同老公。老公初頭唔信中醫,唔食花膠海參。到而家都有比面食海參,每日食zinc,放棄左食防脱髮藥,佢都下左不少心機。黎緊我都會做iui,希望成功。雖然我冇religious belief,睇完你咁分享,感受到你的喜悅,我心中也多了點平靜和希望。

別墅

引用:Quote:原帖由 God_Love_U 於 15-08-22 發表

原帖由 grapechan 於 15-08-23 發表
多謝妳呀,我都有同幾個比較姊妹分享自己的情況,她們都有為我代禱的

...
不但如此,就是在患難中也是歡歡喜喜的。因為知道患難生忍耐,

忍耐生老練,老練生盼望,

盼望不至於羞恥。因為所賜給我們的聖靈將神的愛澆灌在我們心裏。

(聖經.和合本, 羅馬書 5:3-5)

送給你金句。共勉之

別墅

引用:多謝你分享呀,完全講哂我心聲+。我又睇中

原帖由 lmlmbb 於 15-08-23 發表
多謝你分享呀,完全講哂我心聲 。我又睇中醫,做瑜珈,轉工,做左好多嘢,但同時都比左唔少压力自己同老公 ...
係呀,我頭幾年真的用盡自己一切的方法去試,睇中醫,只食健康食物,不吃垃圾食物,但發覺自己身體好像越來越差,後來又用了一段長時間去叫自己學習放鬆,我每天看聖經,神都透過聖經叫我,等候,忍耐,等候,忍耐,再等候。。忍耐,其實一點都不好受,我確實明白要等候,忍耐,但可否給我一個等候的時間呢?心裏有點氣餒又無奈,但確實知道自己要堅持,正面去面對自己,之後慢慢心情平靜下來,亦多謝老公一直以來都配合我及支持我,我亦跟自己說,要有心理準備自己身邊最要好的人也隨時會有懷孕的消息(因為我初初真的接受唔到別人有自己無的感覺,很難受),點知,真係陸陸續續報喜,甚至新聞,電視劇,廣告全部都圍繞生bb,,,點頂?!好感恩,我可以靠著神一一擊破這些事不再影響我的情緒,以喜樂及平安的心去面對,亦可能自己己已想通了,身邊有一位很愛自己的老公,其實不已經感到幸福嗎?還要被生活所謂的追求去弄得自己得差嗎?很不值得!後來想通了,心情好了,身體也好了,所以睇中醫,食健康食品根本沒有方法能醫治心理病,唯有的真是要自己想通,以喜樂的心去面對自己的失敗才是成功的第一步,真係架,之後我停了吃中藥,只靠針灸及努力做運動,開心去過每一天(凍野辣野間中都照食),咁樣反而會有好的結果 妳都努力呀,iui過程不會痛苦的,祝妳都早日bingo,快快做媽媽

複式洋房

引用:Quote:原帖由 lmlmbb 於 15-08-23 發表多謝

原帖由 God_Love_U 於 15-08-23 發表
係呀,我頭幾年真的用盡自己一切的方法去試,睇中醫,只食健康食物,不吃垃圾食物,但發覺自己身體好像越來 ...
謝謝妳!!!祝BB健康成長

複式洋房

Congratulations

侯爵府

引用:我試左5年,今個月第一次iui, 6/8打破卵針

我試左5年,今個月第一次iui, 6/8打破卵針,8/8 iui, 醫生叫我23/8驗,今朝偷驗了,因為太緊張,驗完先睇說 ...
恭喜你
3年前我都一次中,依家想有第二胎,但iui仍未成功,大家加油

大宅

想問你iui有幾多卵泡,size幾大

首頁

尾頁

跳至