論盡家傭

跳至

首頁

尾頁

男爵府

好媽媽勳章 環保接龍勳章

引用:我們或者agent 是不能管有他人護照,係犯法

原帖由 macdullbaby 於 15-10-07 發表
我們或者agent 是不能管有他人護照,係犯法架。
前姐姐信個賤人信到10足10,如要報警攞,佢都唔會合作
因為買機票比佢走時,幾經辛苦先攞到copy

子爵府

回覆:tracyliu 的帖子

係聚龍閣入面?

[[img align=right]C:\Documents and Settings\Administrator\桌面[/img]

男爵府

引用:係聚龍閣入面?

原帖由 Kenise-mama 於 15-10-07 發表
係聚龍閣入面?
唔係,喺明星下面,
不過你講嗰間聽講都唔多好

而家要搵個好姐姐真係好難,搵到仲要agent 都好更難

子爵府

明星下面得1間agent!

[[img align=right]C:\Documents and Settings\Administrator\桌面[/img]

男爵府

引用:明星下面得1間agent! +

原帖由 Kenise-mama 於 15-10-09 發表
明星下面得1間agent!
明星下面有2間,賤A隔離有間地產

公爵府

你間agent衰到冇朋友, 但完約姐姐搵新雇主, 如完約前14日簽約,由離開你家計10日內已可出新visa, agent fee 只可收人工10%, 姐姐冇蝕, 只能怪初初冇留姐姐。你而家睇清衰agent, 唔好搵佢請新姐姐, 等佢冇錢搵。

男爵府

引用:你間agent衰到冇朋友, 但完約姐姐搵新雇主

原帖由 幸福黃太太 於 15-10-10 發表
你間agent衰到冇朋友, 但完約姐姐搵新雇主, 如完約前14日簽約,由離開你家計10日內已可出新visa, agent f ...
佢係斷約,做左年半
我有留,話幫佢比新老闆嘅文件費,唔要新老闆,但賤A 比佢嘅offer係佢夢寐以求嘅嘢,所以佢寧願斷約都唔完

公爵府

引用:Quote:原帖由 幸福黃太太 於 15-10-10 發表

原帖由 tracyliu 於 15-10-11 發表
佢係斷約,做左年半
我有留,話幫佢比新老闆嘅文件費,唔要新老闆,但賤A 比佢嘅offer係佢夢寐以求嘅嘢,所 ...
既然係咁你送佢一程, 工人還工人, 雇主唔洗理, 最緊要你有人幫, 快快手再搵埋新工人就掂。

別墅

引用:Quote:原帖由+Kenise-mama+於+15-10-09+發

原帖由 tracyliu 於 15-10-10 發表
明星下面有2間,賤A隔離有間地產
請問你現在請左新工人未?搵邊間?我都搵緊,可pm我嗎

大宅

回覆:幸福黃太太 的帖子

其實係條氣chok住chok住,俾我都會啦!不過現在佢斷約走,好極有限!我會條氣唔順,不過俾佢做到完約!橫掂佢都要走,曬我一萬,係這半年慢慢請過一個羅!當然唔好用這間agency la!!

大宅

回覆:irene_lai616 的帖子

同埋,既然個工人養唔熟,只信agent,咁叫佢快D走!早走早著,遲早訓唔著!
佢自己應該認為你唔好,所以跳槽都有可能

男爵府

引用:同埋,既然個工人養唔熟,只信agent,咁叫佢

原帖由 irene_lai616 於 16-01-20 發表
同埋,既然個工人養唔熟,只信agent,咁叫佢快D走!早走早著,遲早訓唔著!
佢自己應 ...
佢而家喺個賤A度打工,屋企舖頭兩邊走,個樣殘到爆

侯爵府

agent 做完晒野,我會拎番passport ,咩理由,有咩用,唔駛佢理,佢扣起左就係佢唔岩,我時常會同工人飛,唔通佢唔比我呀.

首頁

尾頁

跳至