論盡家傭

跳至

首頁

尾頁

大宅

me too, 請PM聯絡資料給我

男爵府

thaksin 發表於 15-11-17 14:07
me too, 請PM聯絡資料給我
你而家嚴唔嚴重? 我果時只係姐姐係佢房被咬你上網SEARCH DE粉, 應該第一間彈出來係EcodeXXG
, 佢可以約MTR交收連個噴樽比你的百幾蚊ONLY. 揚哂姐姐D野出來勁噴, 成屋都噴(如果有)
D粉人蓄安全(佢話). 我屋企有CAT有BB (9M) 照噴. 而家姐姐話無左了. 但我叫佢照樣個個星期噴. 預防佢地返生.

男爵府

引用:我自己帶佢返來時叫佢將所有野放門口,之後

原帖由 floflofloching 於 15-09-17 發表
我自己帶佢返來時叫佢將所有野放門口,之後俾左唔要衫叫佢沖洗,再成個行李帶去磅洗,個行李箱唔要,到佢走時俾 ...
我都係咁做,聽得太多,做足準備功夫以免後患無窮

大宅

回覆 BEBIBE 的帖子

我來緊接新姐姐, 我都好驚, 我大肚, 個大女得2歲, 有蝨都唔知點算................請問你係咪都係接新姐姐才有蝨? 我應該買定D粉嗎?

大宅

回覆 vivienfong 的帖子

我咁對佢會唔會好似歧視佢, 會有hard feeling? 始終第一日來就好似嫌棄佢咁...........>_<

大宅

引用:回覆 vivienfong 的帖子我咁對佢會唔會好似

原帖由 puiyee61 於 15-11-17 發表

我咁對佢會唔會好似歧視佢, 會有hard feeling? 始終第一日來就好似嫌棄佢咁...... ...
我同嗰幾位jm一樣做法,一定要掉左佢個喼,唔係你屎就我亡,冇得揀,你可以叫agent話定佢知入屋要掉喼,等佢有心理準備,唔好攞個靚喼過黎

禁止訪問

回覆:求救!姐姐係boarding house 帶左蝨來!

男爵府

引用:回覆+vivienfong+的帖子我咁對佢會唔會好似

我咁對佢會唔會好似歧視佢, 會有hard feeling? 始終第一日來就好似嫌棄佢咁...... ...
我親人就是有此想法結果全屋都係蝨,攪到全屋傢俬掉哂,衫被全部去冼去焗,滅蟲公司攪一餐,兩個小朋友無覺好瞓全身紅點痕癢,依家仲有陰影,有時真係唔好為左不必要的感受而攪到自己周身蟻,保障左自己先,難道明知對方好大機會有傳染病你不先保障左自己而為左對方感受

男爵府

引用:回覆+BEBIBE+的帖子我來緊接新姐姐,+我都好

回覆 BEBIBE 的帖子

我來緊接新姐姐, 我都好驚, 我大肚, 個大女得2歲, 有蝨都唔知點算................請 ...
Yes, she brings to my house and she knew it!

男爵府

引用:請問大家點發現蝨?除左痕,有無咩特徵?

原帖由 K_I_K_I 於 15-11-17 發表
請問大家點發現蝨?除左痕,有無咩特徵?
接佢時已經見佢成身比野咬到一達達紅色. 超多,一邊手over10 達!好紅,密麻麻

禁止訪問

引用:Quote:原帖由 K_I_K_I 於 15-11-17 發表請

複式洋房

回覆:求救!姐姐係boarding house 帶左蝨來!

我比D木蝨咬到成隻腳爛晒,跟手打開姐姐間房個床板,真係十級恐怖,有成千隻,拉張床肉去掉,一路拉一路有血,真係比佢激死

男爵府

引用:我比D木蝨咬到成隻腳爛晒,跟手打開姐姐間

原帖由 Supercherry826 於 15-11-17 發表
我比D木蝨咬到成隻腳爛晒,跟手打開姐姐間房個床板,真係十級恐怖,有成千隻,拉張床肉去掉,一路拉一路有 ...
咁你而家搞惦未呀?勁恐怖呀crazy!!我個fd之前都應該同你差不多,佢話揭開梳化D la見到勁多行來行去,佢都搵過滅蟲公司,最後都唔惦,係佢介紹我用果個DE粉,不過我冇妳地咁誇,so far只有姐姐被咬,同埋未見過D蟲.

複式洋房

引用:Quote:原帖由 Supercherry826 於 15-11-17

原帖由 BEBIBE 於 15-11-17 發表
咁你而家搞惦未呀?勁恐怖呀crazy!!我個fd之前都應該同你差不多,佢話揭開梳 ...
真係要小心處理,我而家搵緊滅蚤公司,真係好恐怖,攪到我尋晚瞓唔到

禁止訪問

引用:me+too,+請PM聯絡資料給我

大宅

諗起都恐佈.......咁我要準備一下先
請問D 藥粉係邊度買?

thanks~

首頁

尾頁

跳至