懷孕前後

跳至

首頁

尾頁

子爵府

回覆:有沒2胎都係囝,求正能量

我有個仔
岩岩發現有左 個個估我又生仔
好大壓力

伯爵府

我都係兩個仔!
但性格對我唔重要,健康先係最重要!

大宅

畀面勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章

我生咗2個仔,so far都幾好幾得意,有時啲嘢唔驚得咁多

大宅

我第一個仔,第二個都希望係仔,哥哥都想要細佬多d

大宅

引用:我好唔開心,一路唔想知,e生說應該係囝,

原帖由 kmbe 於 15-10-10 發表
我好唔開心,一路唔想知,e生說應該係囝,唉,好擔心2個都係囝會好曳,難湊,又難請工人,大個又沒咁顧家, ...
我都生左兩個仔,其實又唔係想像中咁難湊。 佢兄弟都唔錯呀,細佬又跟住哥哥玩,bb時照顧手法又一樣,好方便。
大仔大細仔1年半。 依家我陀緊第3個, 不過呢胎係我大仔想要妹妹

別墅

仔唔一定唔顧家架,我老公都好孝順顧家

大宅

環保接龍勳章

我上胎女,今胎以為係仔,點知係女,同你啱啱調轉,不過仔女都好,最緊要健康!其實女仔有時都幾頑皮!

男爵府

以後有3個人保護妳

大宅

我有個大仔,陀住果個都係仔
一望到超聲波個mon有條大jj
失望左一分鐘啦
諗返,我老公好孝順又顧家
我姑奶就.........
所以無話女一定好,仔一定唔好既

別墅

我今胎好想女,但都係仔!大仔知道係男仔好開心,乖咗好多,反而係自己有D失望調整心情後,而家都好期待細B出世

大宅

真係好好好多謝你地,聽完個心舒服好多。因為我太恨囡,而家開始慢慢接受.......

我知道能夠有2個小朋友作伴,佢地在肚入面完全健康出世,都係福份。由今天起,我會好好珍惜.....

大宅

我都係第二胎都係囝,我係發囡瘟,非常想每胎都係囡,但越想就。。。所以我都同c6講想生第三胎!!
但點都好最梗要健康,呢樣真係好重要!!
我都好似你咁好擔心2個都係囝會好曳,好難湊,但預左,男仔真係比較活躍一點,但睇下自己點教!!
你話大個又沒咁顧家,咁睇下你點教佢喇,依家啲女仔咪一樣,成日出去wet唔返屋企都煩死!!
所以未必男仔唔顧家嘅,好似我c6就嚟40歲咪一樣咁顧家!!
唔好諗咁多,開心快樂健康成長就可以

大宅

我都有想過生3rd.....,不過真係想左一下咁多,我沒勇氣生3rd個.........生完呢隻都高齡了...

大宅

畀面勳章

回覆:sheepmei 的帖子

我都係亦好諗同

大宅

畀面勳章

回覆:kmbe 的帖子

我第1胎都係仔 而家4歲8個月
黎緊呢個3月生9成係仔
我係好希望呢胎生囡
但而家都接受左
仔女都係自己既健康就得
佢地2兄弟多個伴又唔使晒咁多錢買野

複式洋房

我大仔今年3歲,依家第2胎醫生話8成係仔…雖然我仔女都無所謂,但屋企人(男家)比嘅壓力好大,奶奶同姑奶都想我生女…我老公叫我唔好理佢地…話生仔生女都唔關佢地事

大宅

我都兩個都係仔,當初想生多個女,點知連續兩次空心胎,今胎諗仔女都唔緊要了,最緊要健康就得!其實如果生個女有公主病仲衰,兩個仔都好好呀,起碼玩既野都接近,佢地可以一齊玩,一仔一女分分鐘兩個唔一齊玩!仲有生小朋友都唔好指望佢地顧家,佢地大左唔要你照顧返佢比錢佢使已經好好!

大宅

陀緊細仔,中間有一次小x ,明白好多事唔到我地控制,bb身體健康就足夠了。

翡翠宮

BB防敏心得分享勳章

顧唔顧家系睇個人嘅,我好理解你心情,我依家都系一個囝囝,好希望第二胎可以系囡囡,但上天俾個囝囝你,都系一種福份。

侯爵府

引用:Quote:原帖由 kmbe 於 15-10-10 發表我好唔

原帖由 maggie017f 於 15-10-10 發表
其實bb健康就得啦,另一方面諗,好多人想生都無得生添

生到健康baby心滿意足

首頁

尾頁

跳至