跳至

首頁
12345...6

尾頁

洋房

我住天水圍架,但好多時weekend都去屯門行街, 因屯門多
shopping malls

大宅

阿仔通常五點會起身,我會拍返佢瞓(如果佢肯的話),到七點我泵奶會嘈醒佢,咁就餵埋佢先返工.係架,都幾辛苦,返工又多嘢做,仲要抽兩次半小時泵奶,好彩無影響到做嘢,我老細都無咋形.放工咪即刻返屋企囉!又繼續做奶媽的生活.

係呀,D小朋友好得意,我個兒甥(二歲)同阿仔日日都見面,佢一方面好鍚表弟,但一方面有時又會呷醋,所以我媽媽同工人姐姐都會睇實架!上次表哥成個玩具車埋阿仔到,我肉都赤埋呀!但我知道表哥都控制唔到自己,唯有自己小心D囉!

原文章由 cokikaki 於 08-7-25 03:15 發表

一時時,係個女依家病左,辛苦d囉,
暫時都好好,個女無呷細既醋,仲好錫細佬,係佢有時做d野出黎,要我注意佢囉!!

妳倨仔十點幾就瞓喇?咁會瞓到第2朝幾點呀?
我仔初時好瞓得,依家夜左瞓,12點幾先瞓呀!!

妳要 ...

別墅

Hi,
未有bb之前,我諗我都算係一個女強人,但有咗之後,我就放棄咗我嘅事業,現在考慮緊幾時出唻做返嘢!但我又好唔捨得呀仔喎!進退兩難。
[
quote]原文章由 cokikaki 於 08-7-25 03:10 發表
hkgqueenie,albblabb:
歡迎妳地呀!!
妳地係全職定在職媽媽呀? [/quote]

侯爵府

原文章由 jellyBB 於 08-7-26 22:05 發表
我住天水圍架,但好多時weekend都去屯門行街, 因屯門多
shopping malls

有時近近地,行下屯門都好,尤其依家既天氣 唔行商場真係唔掂!!

侯爵府

原文章由 ALBBLABB 於 08-7-29 01:53 發表
Hi,
未有bb之前,我諗我都算係一個女強人,但有咗之後,我就放棄咗我嘅事業,現在考慮緊幾時出唻做返嘢!但我又好唔捨得呀仔喎!進退兩難。

hihi~~
咁妳等2年先再搵工囉,我依家都係咁諗架,等個仔讀n1就搵工,做返野!!
依家我都會唔捨得個仔呀,lee段時間,真係好warm架,錯過左就無架喇,好似睇住佢大,變樣,食野,學講野,學行既....第一次,真係好寶貴架!!

複式洋房

你哋好....我係0805媽, 9月頭會搬去屯門黄金海岸

侯爵府

原文章由 MADMADMAD 於 08-7-29 13:20 發表
你哋好....我係0805媽, 9月頭會搬去屯門黄金海岸

妳好呀,妳由邊區搬黎屯門呀?

侯爵府

原文章由 iammimi 於 08-7-27 11:46 發表
阿仔通常五點會起身,我會拍返佢瞓(如果佢肯的話),到七點我泵奶會嘈醒佢,咁就餵埋佢先返工.係架,都幾辛苦,返工又多嘢做,仲要抽兩次半小時泵奶,好彩無影響到做嘢,我老細都無咋形.放工咪即刻返屋企囉!又繼續做奶媽的生 ...

妳老闆真係好好人呢,識體諒妳!!
就咁聽都覺辛苦,如我係返工,一定無妳咁叻,我諗會放棄餵人奶!!

我個女成日都話要抱細佬,但又唔夠力抱,下下都驚佢會整襯細果個!!

all!~~
妳地bb識得轉身未呀?我仔仲未識,唔知係咪個pat重得制!!

複式洋房

我由炮台山搬嚟呀.....屯門方便我老公返工

子爵府

hello! 我係0805媽媽,住元朗ga,不過我行街多數去屯門,貪果度多室內商場,空氣好d,同埋又方便推車仔,元朗除左食既好d之外,其他配套真係麻麻地,可能我以前住開屯門啦,都係覺得屯門好d。

民房

我也是0408媽媽呀,我個女在4月29日出生架....請各位媽媽多多指教...

侯爵府

好媽媽勳章 環保接龍勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

Hi hi, 我都係0804的媽媽..住係屯門

洋房

我係0804媽媽, 住喺屯門架. 你地啲bb出牙仔未? 我個b女三個半月大, 而家好似出牙仔喎. 好忟憎, 好扭計啊.....

大宅

我都係0804 住屯門的媽媽呀....我住屯門市中心0個邊...有時間大家出黎傾吓啦

侯爵府

原文章由 yeeyeey2k 於 08-8-5 16:56 發表
hello! 我係0805媽媽,住元朗ga,不過我行街多數去屯門,貪果度多室內商場,空氣好d,同埋又方便推車仔,元朗除左食既好d之外,其他配套真係麻麻地,可能我以前住開屯門啦,都係覺得屯門好d。 ...

YEEYEEY:
HIHI~~歡迎呀!!
元朗D路又的確係難行D,如係推住BB車既話!!

原文章由 MADMADMAD 於 08-8-4 13:53 發表
我由炮台山搬嚟呀.....屯門方便我老公返工

嘩....好遠呀~~~

侯爵府

原文章由 maypig 於 08-8-7 18:36 發表
Hi hi, 我都係0804的媽媽..住係屯門

原文章由 童童咪咪 於 08-8-5 18:33 發表
我也是0408媽媽呀,我個女在4月29日出生架....請各位媽媽多多指教...

MAYPIG,童童咪咪:
歡迎妳地呀!!!
原來都有好多媽咪都係住係屯門!!

侯爵府

原文章由 minnie17852004 於 08-8-8 23:41 發表
我都係0804 住屯門的媽媽呀....我住屯門市中心0個邊...有時間大家出黎傾吓啦

好呀,有時我都出市中心行架!!

原文章由 勇者 於 08-8-8 01:58 發表
我係0804媽媽, 住喺屯門架. 你地啲bb出牙仔未? 我個b女三個半月大, 而家好似出牙仔喎. 好忟憎, 好扭計啊.....

咁快出喇?
我個仔未有呀,妳係咪見到佢牙肉到有白點喇?

ALL~~~
妳地有無去BB展呀?
我8月8日去左呀,仲拎左好多FREE禮品

妳地個B識反身未呀?我果個仲未呀,反唔到個PAT,但就成日都想企起身咁,同埋瞓底個身就"吉"起,好似做SIT-UP咁!!mouth:

大宅

我阿囝呢幾日咳, 食咗兩日藥好返好多啦! 對於新手媽媽黎講, 印像真係好深刻, 真係肉赤死我!

我星期五下午都去咗BB展, 都幾多人, 但又唔覺得D野好抵, 行完覺得最抵係NUK, 另外我買咗三對學行鞋比阿囝囉!

對於全人奶媽媽的我, 又要返工, 阿囝又病, 真係就黎頂唔住啦! 各位, 快D賜我力量啦!mouth:

洋房

原文章由 cokikaki 於 08-8-10 02:37 發表

好呀,有時我都出市中心行架!!

咁快出喇?
我個仔未有呀,妳係咪見到佢牙肉到有白點喇?

ALL~~~
妳地有無去BB展呀?
我8月8日去左呀,仲拎左好多FREE禮品

妳地個B識反身未呀?我果個 ...

係啊, 我見到阿女啲牙肉腫晒, 近牙肉面隱約見到啲牙仔咁o既白影突出黎, 又不停咀郁郁"妹"自己啲牙肉, 真係好似出牙咁樣...... 八月廿號帶佢打針時會問下醫生係唔係.

我個女識得反身扒響度, 不過維持十幾秒就覺得倦.

洋房

我都係0804媽媽~~大家好!! 我多數星期六同bb去JUSCO行街街!!

首頁
12345...6

尾頁

跳至