自由講場

跳至

首頁

尾頁

水晶宮

醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章

回覆:與外孫女聯袂取遺產失敗 梅媽需付近40萬訟費

90歲仲霸甘多錢托咩,兩個女走晒無難過?

心存正念,接觸的人都會是貴人;
心術不正,接觸的人都會是小人

水晶宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 畀面勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 BK Milk勳章 hashtag旅遊勳章 hashtag影視迷勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第四回 最關心BB問題熱投勳章 Xmas吸收勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章 食得好勳章 笑得好勳章

為左錢真係可以去到咁盡,放手啦!個無用仔要獨立架啦,否則你死左佢如何生存。

子爵府

2018復活節勳章 最關心BB問題熱投勳章

做人太唔自足、可悲!唔抵同情。

珍珠宮

畀面勳章

我為阿梅難過佢一心為阿媽安排,希望佢老人家可以安享晚年;誰知佢阿媽完全唔知足,唔尊重阿梅遺願,連阿梅送俾好友的遺物都貪。得罪都要講,梅媽活該!

男爵府

回覆:theclacheng 的帖子

應該唔係卦。報導話係海外嘅孫女,唔係外孫女喎

侯爵府

引用:唉!何苦呢

原帖由 angryccc 於 15-10-20 發表
唉!何苦呢?不能夠平平靜靜地過晩年嗎?
梅媽媽的心魔太大了
係佢D \"乖囝\" 5放過佢啫

子爵府

佢個仔比佢好大壓力,所以要千方百計攞曬為止

翡翠宮

仲唔肯收手!

侯爵府

太貪,比多多都唔夠
永遠不要和白痴爭辯,因為他會把你的智商拉到和他同一水平,然後用豐富的經驗打敗你。

伯爵府

梅媽真係冇改錯名,叫美金

伯爵府

引用:係咪阿梅家姐梅愛芳兩個女?陪阿婆癲,大個

原帖由 theclacheng 於 15-10-20 發表
係咪阿梅家姐梅愛芳兩個女?陪阿婆癲,大個吾生性,佢媽咪泉下有知點安樂

...
佢地都係想分錢姐

琥珀宮

2024年龍年勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 育兒性格勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 BK Milk勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

D外孫女都唔知係被迫, 定被佢教壞咗, 唔理阿姨既意願!!!

大宅

唉!梅姐呢世還凸上世債比佢老媽,睇嚟佢媽&哥之後世世都要還今世債比梅姐了!

男爵府

水晶宮

2018復活節勳章 15週年勳章 FUN享自然‧郊遊一夏 親子探索遊 玩具勳章 畀面勳章 大廚勳章 炎夏勳章 BK Milk勳章 hashtag旅遊勳章 hashtag影視迷勳章 育兒性格勳章 最關心BB問題熱投勳章 開心吸收勳章

貪字得個貧

象牙宮

2021可愛聖誕B勳章 HiPP勳章(2) HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 Poo得好勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 BK Milk勳章 開心吸收勳章 食得好勳章 瞓得好勳章 笑得好勳章

翡翠宮

咁多年都未癲夠

公爵府

引用:為左錢真係可以去到咁盡,放手啦!個無用仔要

原帖由 414928 於 15-10-20 發表
為左錢真係可以去到咁盡,放手啦!個無用仔要獨立架啦,否則你死左佢如何生存。 ...
只要得到梅姐全副身家,個無用仔應該下半世都無憂啦。

珍珠宮

減齡達人勳章

其實甘多年,最大嬴家就係班律師

珍珠宮

題外話。遺產信托管理收費幾錢?

首頁

尾頁

跳至