自由講場

跳至

首頁

尾頁

大宅

回覆:點先可以5圍住c6轉

於我而言, 只得一途, 改變自身的心態。

一個人能夠守得住的, 其實只有自己。故無論際遇如何, 保留自我, 才有力量前行。

優秀的政治家必須是個令別人相信他有誠信的大說謊者。
麥基亞維里

男爵府

夏天玩到顛 BK Milk勳章

不要為一個人,失去自己。。我明白真係好愛,忍唔到。。但佢要變要走,都要有自己生活。。

大宅

其實點check,要走就要走,要玩就要玩
反而俾左壓力c6,會反彈!
我就唔會check c6手機,同好少打俾他
他講左幾點返就幾點,點打點搵都唔會有乜效果,最重要係你要信他

大宅

我都曾經俾ex 同好朋友背叛過,所以我對呢d都好大陰影,7年後遇到現家c6,拍拖時不停checkcheck…將女性朋友聯絡方法都del哂,先至叫做有返dd安全感…
直到而家結左婚,我都耐不時check,佢ok就得啦,最緊要男人唔嫌你煩就得(如果佢覺得煩,就硬係會覺得佢心虛…)
當年同ex的離離合合係好誇張的!學到一樣野就係個關係破裂左永遠都有巴痕係到,唔會冇左件事,離開係最最最最正確的選擇!如果唔係都唔會遇到而家呢mr right!

翡翠宮

2018復活節勳章 開心吸收勳章 親子王國15週年勳章

Ladymama123 發表於 15-11-16 02:32
我知好多ftm都係圍住c6轉,我比較嚴重,因為之前有野令我對c6誠信跌到好低,所以成日check住佢,我5會比佢 ...
搵d興趣,盡量令自己唔好太focus on先生,因為就咁睇,你情緒好受影響。
一段關係,可以做的係盡量去愛,和令自己更可愛。冇野係可以保證的。

公爵府

我覺得首先要增加自信心先,例如。
做運動,keep住神采飛揚。
發展自己有興趣既野,例如畫畫,跳舞。
老土d講,擴闊生活圈子亦好緊要。

大宅

引用:Quote:原帖由 Ladymama123 於 15-11-16 發

原帖由 yatmanchris 於 15-11-16 發表
其實你咁樣唔止大家辛苦 衰d可能你c6 有日頂你唔順而揾第2個 管到咁嚴除非係被虐狂否則不論男女應該冇人會e ...
其實人夾人,我知道c6好enjoy俾我管,而我都好enjoy俾佢管…大家都因為緊張對方…反而c6係驚我俾人搶多…我地個電話所有pw大家都互相知道…
ps.拍左3年,結左2年

侯爵府

呢D性格,有一大半係天生。。正如我永遠唔會享受管人及被管既快樂,D人話有人俾你管
,係一種權力,被管,係一種寵愛在乎,我只係覺得好煩,咁大個人,連自己行為都管唔到咩?輕重唔識分咩?

叫你信任一個忠誠破產既人,係好難,但緊記一句,女人,多D愛自己,愛生活,唔好將人生重心擺係任何人,物 上面。。

水晶宮

2024年龍年勳章 2024勳章 最關心BB問題熱投勳章 我的育兒心得勳章 2011精緻種植勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

身邊案例,幾個男性朋友都比老婆check到實,但大多暗作怪,回家前產晒d app..老婆根本咩都睇唔到,事實無意思架。
做女人,為自己提升自信心,上興趣班,識下朋友,好好經營自己先最重要架。與其將段關係拉得咁緊,點解唔可以日子過得開心,用愛去令男人自願留下,而唔係縛住佢。加油

珍珠宮

2024年龍年勳章 牛年勳章 2018母親節勳章 親子達人勳章

樓主,捆綁式生活,大家都辛苦,你係老婆,唔係看更。
你每日都生活在驚恐嘅生活中,那有愛情可言,愛不是佔有,你要抱住哀莫大於心死,放開怀抱,大家都可能活得舒服D。
不要將以前不快經歷帶到現在,如果命中注定有此一劫,你做什么都無用,何不好好享受呢?
放開,放松,放心!

Vinccy    發表於 15-11-16 10:09
一毫之善,與人方便;一毫之惡,勸君莫作;欺人是禍,饒人是福;不信抬頭看,蒼天饒過誰
                      *****請勿將本人网名及言論內容抄襲到任何報紙或雜誌上*****

禁止訪問

引用:我知好多ftm都係圍住c6轉,我比較嚴重,因

男爵府

引用:Quote:原帖由 yatmanchris 於 15-11-16 發

原帖由 zzz333 於 15-11-16 發表
其實人夾人,我知道c6好enjoy俾我管,而我都好enjoy俾佢管…大家都因為緊張對方…反而c6係驚我俾人搶多…我 ...
所以我話除非係被虐狂囉 講笑 我唔係話你地係被虐狂 但一般人都未必鐘意被管得咁嚴 而樓主都察覺咁做好似唔妥所以先開post問點搞好

珍珠宮

引用:身邊案例,幾個男性朋友都比老婆check到實

原帖由 Angelice-BeBe 於 15-11-16 發表
身邊案例,幾個男性朋友都比老婆check到實,但大多暗作怪,回家前產晒d app..老婆根本咩都睇唔到,事實無意 ...
同意,我就係咁,check得好實,c6又好樂意比我check,不論whats app定位置追蹤,基本上我從來都冇懷疑過佢會做d咁嘅嘢,只係巡例check下做個back up,點知早段日子佢一時大意就比我發現咗

我到而家都接受唔到一個我從來相信佢到不能嘅人都會做d咁嘅嘢

禁止訪問

男爵府

再係咁check落去你c6唔想走都比你煩到走

伯爵府

咁佢過D咩野事?

大宅

其實如果係要走既,點綁都綁唔住的。我老公超多女性朋友,我通常都唔會點管佢,即使係佢同一班女性朋友去街或者去旅行。我始終覺得男人係需要自己既空間的。我成日同我老公講,你可以去邊度穩個咁開通既老婆啊?你可以嘗試多d裝扮下自己,尤其同佢出街既時候。自己靚d,心情都會好d架。到時你老公可能都會有危機感呢

琥珀宮

2024年龍年勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 育兒性格勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 BK Milk勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

做你另一半好辛苦, 去睇下心理醫生/ 婚姻輔導!!!

琥珀宮

親子達人勳章 BK猜猜猜慶中秋

你應該去見下醫生,搵心裡輔導。
你C6會好痛苦

你若盛開, 蝴蝶便來!

伯爵府

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

我以前都係好大疑心架 ! 成日都問佢係邊架 ! 但當時我亦都知道佢係做過D野對我唔住嘅 ! 但當時個仔細, 我無同佢吵大鑊, 只係吵小小, 但都幾不愉快, 佢令我幾傷心, 到左一段時間佢都識邊個係對佢好嘅 ! 宜加個仔都上左中學, 心態就放開左好多啦 !

首頁

尾頁

跳至