在職全職

跳至

首頁

尾頁

男爵府

開心吸收勳章 最關心BB問題熱投勳章 認識瑞士牛牛第一回 想生BB熱投

打工太過唔開心嘅話, 走都係一種解脫!

伯爵府

引用:努力,加油,實找到工,我由今年4月開始離

原帖由 nobletree 於 15-11-19 發表
努力,加油,實找到工,我由今年4月開始離開左間做了N年公司,要重新適應对我係一大挑戰,大大話話轉了5次 ...
我剛上工十日,今日也辭職了。

大宅

引用:Quote:原帖由+nobletree+於+15-11-19+發表

原帖由 厚多士 於 15-11-20 發表
我剛上工十日,今日也辭職了。
我都番左新工三個幾月, 上一分七年!我俾自己一年時間!希望公司都忍到我一年啦!轉新role

wcpcelia    發表於 15-11-25 15:34

伯爵府

引用:Quote:原帖由 厚多士 於 15-11-20 發表我剛

原帖由 Fatwing1980 於 15-11-23 發表
我都番左新工三個幾月, 上一分七年!我俾自己一年時間!希望公司都忍到我一年啦!轉新role

...
我最初都諗住捱一年,但個腦細太變態,經常言語間踩人抬高自己。自問冇咁好EQ日日聽佢講尖酸刻薄的說話,見唔對路都係快閃。我未試過做份工,唔夠十日就頂個老細唔順!唔知是否年紀大左,冇年輕時咁受到氣!

大宅

引用:Quote:原帖由+Fatwing1980+於+15-11-23+發

原帖由 厚多士 於 15-11-23 發表
我最初都諗住捱一年,但個腦細太變態,經常言語間踩人抬高自己。自問冇咁好EQ日日聽佢講尖酸刻薄的說話,見 ...
我一開始都頂唔順,以為EQ 高都有個極限!又係以為自己已經有d Senior, 好多年冇俾人鬧過!好唔開心!
而家當人地教我野,個心順d,忍得一個月得一個月!為左個女!忍!

大宅

引用:Quote:原帖由+厚多士+於+15-11-23+發表我最

我一開始都頂唔順,以為EQ 高都有個極限!又係以為自己已經有d Senior, 好多年冇俾人鬧過!好唔開心!
而家 ...
不過我日日忍個 Senior 同事多!

伯爵府

引用:Quote:原帖由 厚多士 於 15-11-23 發表我最

而家 ...
或許天下烏鴉一樣黑!新來新豬肉,受氣可能是必然。黎緊那份工,我會改變一下心态。

大宅

引用:Quote:原帖由+Fatwing1980+於+15-11-23+發

原帖由 厚多士 於 15-11-23 發表
或許天下烏鴉一樣黑!新來新豬肉,受氣可能是必然。黎緊那份工,我會改變一下心态。

...
舊公司我係開店已經向到!個個新人都要搵我問野!好似好有尊嚴
Now, I\'m nothing

複式洋房

返工最慘就偽同D小人做野, 日日都驚俾人篤, 好大壓力.

大宅

引用:Quote:原帖由 厚多士 於 15-11-23 發表或許

舊公司我係開店已經向到!個個新人都要搵我問野!好似好有尊嚴
Now, I'm nothing

...
我仲未找倒新工,一味見d agent, 仲未有公司俾offer 我,我明天都有份工要見,這次唔係agent 了,其實我心情很矛盾,這份工一做做了十八年,福利人工也很理想,不過就是那個小人攪到成個部門亂七八遭,我直屬上司又越來越冇勢力,我再落去唔見得有運行,不過明白轉新環境自己都會難適應,肯定要由低做返起,要當自己係nothing開始,希望自己做到,大前提我一定要找倒工才辭職,唔會自己走,那小人大不了炒我囉

大宅

原帖由 SofiaNg505 於 15-11-25 發表
我仲未找倒新工,一味見d agent, 仲未有公司俾offer 我,我明天都有份工要見,這次唔係agent 了,其實我心 ...
加油!我都係舊公司個team 舊人走哂先迫住要走!新老闆要換血

大宅

引用:Quote:原帖由 SofiaNg505 於 15-11-25 發表

原帖由 Fatwing1980 於 15-11-25 發表
加油!我都係舊公司個team 舊人走哂先迫住要走!新老闆要換血
謝謝,大家努力吧!

民房

加油啊!!! 祝福樓主儘快找到稱心如意的工作X2!

大宅

大宅

打一份唔開心嘅工, 賺埋唔夠睇醫生。支持樓主, 努力找新工。
我今日比公司炒咗, 完全冇唔開心。因為, 我忍咗個廢柴上司好耐, 炒過幾次大鑊。預祝大家, 明天會更好!

大宅

引用:打一份唔開心嘅工, 賺埋唔夠睇醫生。支持樓

原帖由 WinnieP 於 15-11-25 發表
打一份唔開心嘅工, 賺埋唔夠睇醫生。支持樓主, 努力找新工。
我今日比公司炒咗, 完全冇唔開心。因為, 我忍 ...
最近知道那小人可能打算材員,我可能係其中一個,我而家望自己係其中一個,賠返一筆,我又唔想再在這裏做,真的一舉兩得

首頁

尾頁

跳至