夫婦情感

跳至

首頁

尾頁

別墅

原文章由 wxxyxn 於 08-9-2 16:58 發表
佢個頭腦未清醒,唔會有人因為要還債而去賭架,妳要有心理準備佢會拿賣左層樓d錢去賭

我都有諗過張d錢放在屋企人的a/c(和我聯名的),如家姐細妺(放心,我100%信得過佢地),因為d錢都係留返比小朋友,萬一我有咩衫長褲短,都唔洗益咗個死佬,起碼個小朋友一定有飯食,有書讀,有衫著

男爵府

牛年勳章

原文章由 aeiou1234 於 08-9-2 16:59 發表

多謝你啲意見,放就放咗係地產,不過現在個市咁,都唔知要等到幾時先賣得出

咁又係架, 而家個市咁差, 真係要等吓呀...

男爵府

睛靈勳章

我很無助

我以前同你一樣,c6成日賭錢,以前重無穩定收入,為咗還錢,on and off 已經賣咗3層樓,d錢全部用來還債,本來我都頂唔順,但有日發現C6信咗主耶穌基督,跟住C6再無睇馬經,轉咗睇聖經.後來見到C6改變,我都跟咗C6返教會,重受洗埋,
我結婚十三年,係上年重生咗個囡(初時以為自己無得生)而家C6已經有一份穏定工作,所以唔好放棄啊.
如果想知多d可以pm我,可以send email 喎

祝福你一家能接受耶穌基督的恩典

別墅

原文章由 smallyan 於 08-9-2 17:07 發表
我以前同你一樣,c6成日賭錢,以前重無穩定收入,為咗還錢,on and off 已經賣咗3層樓,d錢全部用來還債,本來我都頂唔順,但有日發現C6信咗主耶穌基督,跟住C6再無睇馬經,轉咗睇聖經.後來見到C6改變,我都跟咗C6返教會,重受 ...

我其實都想信教,因為真係覺得好無助,不過只係找不差途徑

禁止訪問

好媽媽勳章 陪月勳章

男爵府

睛靈勳章

我很無助

如果你都信教,你應該把這事祈禱,交給我們天上的父,你都是神的女兒,神必看顧你

凡事相信,凡事盼望,凡事忍耐

別墅

原文章由 cherryird 於 08-9-2 17:25 發表
好明白樓主的心情, 你真係要唸唸呢個人仲值唔值得你去等佢改變!

我以前個男友都係成日話賭錢係為左還債, 但最終只會越賭越輸, 越爭越多數, 我為左佢問左好多間銀行及財務公司借錢, d錢他係有還到, 但好可惜係他實際 ...

其實如果佢係我男朋友,我可以好洒脫咁走,但因為佢係我老公,小朋友的爸爸,所以我先咁唔想放棄

大宅

回覆 #3 smallyan 的文章

咁你老公就係一個可以重生嘅好例子囉!~
但係真係唔係每個人都做到
我係驅魔人媽媽

禁止訪問

好媽媽勳章 陪月勳章

別墅

佢居然會打電話返嚟比我(雖然佢仲係澳門),真係第一次,話一定會返嚟同我食宵夜,唉,我都唔知應該/可以同佢講d咩,

大宅

我老公都好爛賭~~其實結婚之前我都知佢賭錢,但係當我有咗bb佢同我講話會戒,所以我就嫁比佢,不過佢講嘅說話從來都無做過,之後到我出嚟做嘢,大家見嘅時間就越嚟越少(因為時間唔同我放工多數佢都瞓咗)當我發現嘅時候已經一發不可收拾,佢屋企人可以幫嘅都幫晒,到最後佢唯有去"破產",大家一齊涯咗4年,破產期終於完咗,期間佢仲有賭錢,不過明顯比以前少咗,因為戒賭唔會係一下子嘅事,一定要用好長嘅時間,依家我哋都係個個月清袋,但係已經唔會好似4年前咁,不停為咗賭而嘈交~~
樓主~~你老公係咪借財務公司錢呀?!佢係咪打工仔呀?!如果層樓無佢名,或者係可以試下叫佢"破產",咁又可以唔洗賣樓,不過你唔可以再比佢賭落去~~
我係驅魔人媽媽

大宅

回覆 #2 aeiou1234 的文章

佢一係win咗一係輸到short咗
我係驅魔人媽媽

別墅

原文章由 clc_ivy 於 08-9-2 17:53 發表
我老公都好爛賭~~其實結婚之前我都知佢賭錢,但係當我有咗bb佢同我講話會戒,所以我就嫁比佢,不過佢講嘅說話從來都無做過,之後到我出嚟做嘢,大家見嘅時間就越嚟越少(因為時間唔同我放工多數佢都瞓咗)當我發現嘅時候已 ...

佢欠財務同銀行唔多,但加親戚朋友啲就多,所以情願賣咗層樓一次過還晒,同如果當佢申請咗破產之後,萬一佢要借,就會係大耳隆,到時仲大件事,總之就係煩

民房

I think you can give your husband a last chance, declaring that it is the real last chance. After paying all debts, never attempt to gamble again. If gamble again, divorce la.

The only way to save a gamble-addicted man, right, is to believe in Jesus Christ.

Trust me. I am a Christian. God can change any one!

別墅

原文章由 bigham 於 08-9-2 18:04 發表
I think you can give your husband a last chance, declaring that it is the real last chance. After paying all debts, never attempt to gamble again. If gamble again, divorce la.

The only way to sav ...

thx. i will try.

珍珠宮

對付賭仔, 千萬唔好為佢留一線, 一定要迫佢埋牆, 佢地先識悔改!
好好過每一天......

別墅

輸晒啦,又全部輸晒啦,真係去走24小時

又話冇錢還,等死啦,仲有邊個會借錢比佢呢?我都唔知可點,我哋兩個拎時個電話都唔知講咩好,只係不停嘆氣,唉...

一個人去到咁啲地埗,都唔知仲有咩樂趣,任何事都唔會開心,因為成日都要為錢而煩惱,我只係想生活簡簡單單,日出而作日入而息啫,點解都咁難

男爵府

牛年勳章

又無晒哪???
佢又話噚晚返嚟同你食宵夜???

別墅

原文章由 lai_tat 於 08-9-3 11:56 發表
又無晒哪???
佢又話噚晚返嚟同你食宵夜???

佢講啲嘢點可以盡信,佢9點都唔call我,我就知一定出事啦

男爵府

牛年勳章

咁樣落去, 真係唔係辦法架喎...
你地呢個月點捱呢???

你要認真諗吓係咪仲可以同佢繼續落去...

首頁

尾頁

跳至