興趣嗜好

跳至

首頁

尾頁

大宅

回覆:E 度有冇jm 鐘意玩水晶

在哪裡買的?睇落幾潤澤呀

侯爵府

回覆:Pulmma 的帖子

請問月亮石戴左係边方面好?

侯爵府

請問你地去边買開多?有時想買又吾敢walk in入,怕吾識俾人呃

水晶宮

2024年龍年勳章 好媽媽勳章

E 兩個係我個女收既水晶禮物最名貴。 圓石係藍寶, 望落係黑色, 其實係陽光照下, 會透出藍光, 好靚, 係好罕有。

另外支茶晶都係,好通透, 能量好強。

水晶宮

佢至愛既摩根。

侯爵府

支茶晶好靚!但請問點知能量好強?另有何功效?

侯爵府

開心吸收勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 貢獻勳章

最近研究緊水晶療法,七輪等

侯爵府

pingu_k 發表於 16-2-8 19:58
請問月亮石戴左係边方面好?

對應七輪嘅頂輪,亦因為白色能變7色,所以白色嘅石對七輪都好

而反藍光,係對應喉輪,對氣管同講嘢都好

水晶宮

引用:支茶晶好靚!但請問點知能量好強?另有何功

原帖由 pingu_k 於 16-02-08 發表
支茶晶好靚!但請問點知能量好強?另有何功效?
支茶晶$5xxx 。 佢阿姨送比佢話對女人好, 我都唔知點好, 因為我冇咩研究

水晶宮

引用:請問你地去边買開多?有時想買又吾敢walk i

請問你地去边買開多?有時想買又吾敢walk in入,怕吾識俾人呃
今日個條係沙田中心買。

侯爵府

引用:Quote:pingu_k 發表於 16-2-8 19:58 請問月

原帖由 小曳人 於 16-02-08 發表
Tks!好深奧咁!七輪即係咩呢?

侯爵府

Tks!支茶晶要五千几

侯爵府

pingu_k 發表於 16-2-8 20:47
Tks!好深奧咁!七輪即係咩呢?

何謂人體七輪脈

在古代東印度便開始盛行的瑜珈術中,將人體分為七個能源中心,這七個能源中心因為是以盤旋的輪狀出現,所以名為七重輪,我們可以經由氣輪接收和傳達精神上的,社交上的以及性能量上的能量。有些學派說是五個,有些說是六個,不管如何,對各氣輪的位置及其功用,各派接有一定的共識。

色光與七重輪的對應--

☆紅色光--對應海底輪,主生殖系統、腎上腺、小腸、肛門,可助人腳踏實地、更有直覺及生命力

★橙色光--對應臍輪,主卵巢、精囊等部位的生殖器官,可增加創作力、精力及性能力

☆黃色光--對應太陽輪,主胃、肝、胰、腎等消化器官及神經系統,可加強對情感的感受能力。招偏財

★綠色光--對應心輪,主心臟、肺、胸腺、手、臂,控制血液循環,可實踐愛的真諦,釋放被壓抑的感情創傷,並招來愛情

☆藍色光--對應喉輪,主甲狀腺、喉、嘴,可加強口才及溝通能力,治喉嚨痛有效!這是Crystal的親身體驗哦!

★紫藍(靛)色光--對應眉心輪,主腦下垂體(松果腺)、左眼、鼻、耳,可加強第三眼的通靈能力,預知力,提高睡眠品質。

☆紫色光或白色光--對應頂輪,主大小腦,中央神經系統,右眼,可加強腦部的活動,刺激靈感

水晶宮

引用:Tks!支茶晶要五千几

Tks!支茶晶要五千几
係。 基本係好完全, 只係有好少石紋。 能量好強, 握係手, 我ed 唔識玩水晶都feel 到d 能量。

男爵府

引用:我個女好鐘意, 儲咗好多, 佢d uncle, aun

原帖由 Pulmma 於 16-02-08 發表
我個女好鐘意, 儲咗好多, 佢d uncle, auntie 知佢鐘意, 送禮比佢時唔駛煩, 多數送水晶比佢。

水晶越 ...

十幾廿年前,曾經迷得好緊要!買到一屋都係,除手鍊、頸鍊、戒指外,原石、擺件、晶洞、聚寶盆……
而家已成功戒毒

侯爵府

引用:Quote:原帖由 pingu_k 於 16-02-08 發表Tks

係。 基本係好完全, 只係有好少石紋。 能量好強, 握係手, 我ed 唔識玩水晶都feel 到d 能量。

...
会有咩感覺?

侯爵府

引用:Quote:pingu_k 發表於 16-2-8 20:47 Tks!好

原帖由 小曳人 於 16-02-08 發表
何謂人體七輪脈 在古代東印度便開始盛行的瑜珈術中,將人體分為七個能源中心,這七個能源中心因為是以 ...
Tks!

男爵府

陪月勳章

引用:Quote:原帖由+pingu_k+於+16-02-08+發表請

今日個條係沙田中心買。
7-11隔離?

禁止在頭像相片,自定義頭銜,個人簽名,使用帶有 商業/個人/團體 廣告或宣傳推介成份之字句/圖片/超連結

禁止訪問

水晶宮

引用:Quote:原帖由 Pulmma 於 16-02-08 發表今日

原帖由 emiliarabbit 於 16-02-08 發表
7-11隔離?
唔係, 係沙田中心, 即係M 記個邊個商場

首頁

尾頁

跳至