自由講場

跳至

首頁

尾頁

大宅

引用:Yes,+你講得啱,+可能我未感受到佢真正真誠

原帖由 suki.ywk 於 16-02-19 發表
Yes, 你講得啱, 可能我未感受到佢真正真誠既道歉, 所以自己耿耿於懷!
但男人好少真心改過的 有都是扮出來

你試下可否真正放低件事,唔得既都無謂勉強

公爵府

回覆:我情緒係咪有問題

你無問題,時間耐咗會好d。但既然選擇了留落,自己都要放低。加油

琥珀宮

親子達人勳章 BK猜猜猜慶中秋

愛我, 為何又傷害我?
男人
你未走出困局, 如持續成大半年都係咁, 最好同佢一齊搵專人幫手, 透過第三者將大家心中想法說出, 自己一個鑽牛角尖好易出事。
選擇原諒往往比離開痛苦, 需要時間平服傷口, 你保重。
你若盛開, 蝴蝶便來!

男爵府

回覆:Domokakaka 的帖子

我而家就係卡住左你lee到, 唔知自己點樣走出lee個困局, 好痛苦又唔敢同朋友親戚講, 因為我d較close既朋友都識我老公, 我唔想佢係親友間既形象受破壞!

翡翠宮

2024年龍年勳章 牛年勳章

唔好係C6面前刻意抑壓情緒, 要比佢知道你係渡過緊一段低落時期... 佢如果要求你原諒, 佢應該會支持你的... 加油呀

珍珠宮

回覆:我情緒係咪有問題? 要睇醫生嗎?(有點長)

打佢一身消消氣吧
講笑

不如去見見婚姻輔導啦

男爵府

回覆:超級特務 的帖子

多謝你呀特務! 你講得啱, 愛我, 又為何傷害我! 好中!

而家唯有上嚟同大家傾訴下, 繼續留意自己情緒, 如果真係唔得, 我會係我面臨崩潰之前同佢講! 希望我可以自己走出lee個困局

男爵府

回覆:lojo11 的帖子

其實我覺得佢知, 但男人大部分都係果種, 女人唔講就以為冇事發生, 而且我了解C6為人,佢唔鍾意講lee d唔開心既野, 我提, 又會以為我搵交嘈, 而且我知道佢工作壓都唔少, 唔想再係lee件過左去既事, 增添壓力比佢!

好想知道到底自己點做, 係唔比佢知既情況下,自己可以治療好自己

男爵府

回覆:aliensss2008 的帖子

會考慮搵婚姻輔導, 但自己一個見!

男爵府

引用:你無問題,時間耐咗會好d。但既然選擇了留

原帖由 piv 於 16-02-19 發表
你無問題,時間耐咗會好d。但既然選擇了留落,自己都要放低。加油

...
Thanks

翡翠宮

2024年龍年勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 BK Milk勳章

引用:未至於要搵醫生,不如搵你老公好好傾下啦而

原帖由 sasa0208 於 16-02-19 發表
未至於要搵醫生,不如搵你老公好好傾下啦

而家最大問題係佢無再次比到安全感你,佢仲有無做D會令你亂諗既 ...
男人之前傾過,老婆肯留底,之後就會當乜都無發生過撳咗reset mode 咁,女人想再提同傾,男人就會發爛咋話已經傾完原諒咗,點解又要無間地獄咁不停循環咁討論!
我的經驗⋯

808280    發表於 16-2-19 17:09

子爵府

畀面勳章 環保接龍勳章 睛靈勳章 BK Milk勳章

引用:我就係唔想同佢傾⋯ 因為我唔想比佢知我情

原帖由 suki.ywk 於 16-02-19 發表
我就係唔想同佢傾⋯ 因為我唔想比佢知我情緒有問題⋯ 因為我有次偷睇佢同佢表妹既msg, 佢表妹話'e, 表嫂好 ...
樓主,
就咁睇你 whatsapp 分享,
唔覺你老公好關心你!
希望佢只係要面子而講 whatsapp 內說話。

婚姻輔導可找: 香港公教婚姻輔導會

伯爵府

幸福既婚姻係需要大家一起維繫,才能夠继續向前走落去,如果你做到忘記及原諒對方做錯的事情,而你C6又唔知錯,大家点行落去?

一起尋求婚姻輔導可以嗎?

象牙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 2018母親節勳章 2018父親節勳章 FUN享自然‧郊遊一夏 親子探索遊 玩具勳章 畀面勳章 叻叻勳章 有「營」勳章 趣教勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章 遊學勳章 BK猜猜猜慶中秋 冬日勳章 春季勳章 炎夏勳章 秋日勳章 BK Milk勳章 hashtag旅遊勳章 hashtag影視迷勳章 育兒性格勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第三回 最關心BB問題熱投勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章 食得好勳章 瞓得好勳章 HiPP勳章(1) HiPP勳章(2)

suki.ywk 發表於 16-2-19 15:08
我就係唔想同佢傾⋯ 因為我唔想比佢知我情緒有問題⋯ 因為我有次偷睇佢同佢表妹既msg, 佢表妹話\'e, 表嫂好 ...

佢唔解開到你,你唔會放得低。

唔係想唔想同佢傾,如果大家仲有心去一直相處落去,就要比佢知你放唔低。引佢氹下你都好丫

如果你話唔想傾,咁你咪要屈成世?

又或者唔傾都得既,一個擁抱勝過千言萬言,你地多D HUG下啦

男爵府

回覆:sasa0208 的帖子

你既分析都好有道理, 或者我唸下有邊果good timing可以話佢但知我既問題!
多謝你

男爵府

回覆:小花媽咪 的帖子

Thanks you, 會上網睇下lee間公教會!

男爵府

引用:Quote:原帖由+sasa0208+於+16-02-19+發表未

原帖由 Anpanmama 於 16-02-19 發表
男人之前傾過,老婆肯留底,之後就會當乜都無發生過撳咗reset mode 咁,女人想再提同傾,男人就會發爛咋話 ...
你完全講中左我既憂慮! 男人會覺得點解仲要拎返出嚟講, 唔係已經講左了咩, 你唔係已經原諒左了咩, 做咩又因為咁唔開心又乜乜77呀!

我就係知佢會咁, 所以好卻步同佢傾⋯

男爵府

回覆:Anpanmama 的帖子

你形容得好好⋯ 無間地獄

男爵府

回覆:我情緒係咪有問題? 要睇醫生嗎?(有點長)

姊妹,建議你去見輔導啊!

侯爵府

錯果個唔係你。。搞到你情緒有問題果個人亦唔係你自己攞黎。。係因為呢個你愛既男人。。咁做咩要驚同佢開拖?你個心一直壓抑呢種:過去左啦。。唔好提啦。。提左又唔代表無事。。佢又會話我煩既自責中。。。你一世都唔會舒服。。。

首頁

尾頁

跳至