自由講場

跳至

首頁

尾頁

公爵府

熱血勳章 hashtag影視迷勳章

引用:Quote:龜精靈+發表於+16-3-8+11:24+我O+未

原帖由 snoopyiu 於 16-03-08 發表
我 A+, 係去開果間捐血中心打電話來, 我都成年無捐過血 (因為上次捐完要成個月先好D無叫頭暈暈), 反而我老 ...
捐完記得要補番呀!咁會快d康復!
祝身體健康!

用戶要求終止服務

畀面勳章

snoopyiu 發表於 16-3-8 12:14
我 A+, 係去開果間捐血中心打電話來, 我都成年無捐過血 (因為上次捐完要成個月先好D無叫頭暈暈), 反而我老 ...
竟然...真係第一次聽

子爵府

回覆:請踴躍捐血

我都想捐呀 但我捐過兩次差唔多夠300cc就頭暈同面青口唇白 紅會叫我下次唔好再去

公爵府

其實B 同AB都唔好得好多!
大家咩血型都要捐呀!

用戶要求終止服務

我都係貧血捐晤到,所以有得捐真係要去証明你身體健康同埋好彩自己晤係咩罕見血型晤係有咩事就慘多謝所有捐過血既好心人

水晶宮

打算明天去,我O型,之前試過捐唔到,而家隔成年有多,希望捐到

象牙宮

下次要5月才可再捐 ,如果紅十字會可以多d人手快些可能更多人去捐血,上次去攪左個幾鐘。

伯爵府

引用:Quote:原帖由 snoopyiu 於 16-03-08 發表我

原帖由 viviencwc 於 16-03-08 發表
捐完記得要補番呀!咁會快d康復!
祝身體健康!
上次捐完血後睇中醫食左一個月藥 血壓太低要一個月後先正常

伯爵府

引用:Quote:snoopyiu 發表於 16-3-8 12:14 我 A+

原帖由 龜精靈 於 16-03-08 發表
竟然...真係第一次聽
唔知點解會打電話比我,可能隔左太耐無去所以打電話比我,佢話係xx捐血中心姑娘打電話過來架

大宅

多謝捐血人士,你哋真是幫到好多人

水晶宮

牛年勳章 2018復活節勳章

其實捐到血係福氣,要冇病冇痛, 不是長期病患, 才能捐。
我12月時捐了, 黎緊要等到4月。希望下次都可順利捐出。
Childhood is journey, not a race.

用戶要求終止服務

HiPP勳章(2) HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 畀面勳章 開心吸收勳章

回覆:oiyau2005 的帖子

Up

公爵府

引用:Quote:原帖由+viviencwc+於+16-03-08+發表

原帖由 snoopyiu 於 16-03-08 發表
上次捐完血後睇中醫食左一個月藥 血壓太低要一個月後先正常

...
我係俾中醫話我一向血氣差都走去捐血,
捐完打脈仲差,
我又唔明白同佢講,我過到紅十字會個test可以捐架,
俾佢話左好耐,話血紅素同血氣兩回事,捐到唔代表身體好!
之後食大量牛肉/ 黑棗水/ 雜菜湯/ 薑醋/ 蠔/ 中藥補番
所以要補好身體先可以行常捐血

男爵府

2018復活節勳章 育兒性格勳章 認識瑞士牛牛第一回

早3個星期前已捐,我係A+,要等6月先可再捐

子爵府

我仔未夠18歲要家長簽名, 紅十字會到佢學校宣傳, 下星期成班同學去捐血,

伯爵府

引用:Quote:原帖由 snoopyiu 於 16-03-08 發表上

原帖由 viviencwc 於 16-03-08 發表
我係俾中醫話我一向血氣差都走去捐血,
捐完打脈仲差,
我又唔明白同佢講,我過到紅十字會個test可以捐架, ...
我睇果個中醫話捐血對身體好加快血液循環新陳代謝 我係血氣差不過中醫話我可以一年至少捐兩次血都無問題,不過如果知道自己易暈,就真係夾時間工作家庭無咁忙果段時間先去(如長假期同學校假期)

子爵府

推!

可惜大肚唔捐得

但會提醒老公去!

子爵府

熱血勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章

suppor

珊瑚宮

虎到金來勳章 牛年勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 2018母親節勳章 2018父親節勳章 畀面勳章 大廚勳章 BK猜猜猜慶中秋 春季勳章 炎夏勳章 BK Milk勳章 hashtag旅遊勳章 hashtag影視迷勳章 DHA勳章 貓狗褓姆 育兒性格勳章 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第三回 +5熱血勳章 最關心BB問題熱投勳章 Xmas吸收勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章 食得好勳章 瞓得好勳章 笑得好勳章 Poo得好勳章 HiPP勳章(1) HiPP勳章(2)

已捐

複式洋房

同意, 能捐血是福氣, 可惜自己血紅素不夠。

首頁

尾頁

跳至