自由講場

跳至

首頁
12345...6

尾頁

侯爵府

引用:Quote:原帖由 華美 於 16-03-20 發表果度學

原帖由 kirstyau 於 16-03-20 發表
咁我一定禮貌地請佢地出去
下次我會,因為應該堂堂都撞到

男爵府

引用:其實可以點好d?如果媽媽湊真係好唔方便,呢

原帖由 luckybaby2011 於 16-03-20 發表
其實可以點好d?如果媽媽湊真係好唔方便,呢個年紀又唔可能獨立、之前新聞男仔都會被人、但女仔又係 ...
我仔細個時學游水,只是我湊,我冇帶佢入女更衣室,而是帶佢返家沖涼。到我仔大個D就佢自己去沖涼,我在男更衣室出面等。
我早幾日去游水,沖涼出來見到有個6,7歳男仔坐在 我locker 前的bench , 佢可能等緊佢媽,佢媽同家姐沖涼。我當時見到個男仔都嚇一跳,我條毛巾又包唔哂,佢又望住我,攪到我好尶尬,拿拿聲開locker 拎衫入toilet 穿。

禁止發言

回覆樓主:

侯爵府

引用:既然個男仔唔係入去換衫或沖涼,又有家人睇

原帖由 kk0626 於 16-03-20 發表
既然個男仔唔係入去換衫或沖涼,又有家人睇住,根本就唔應該入女更衣室。
我個仔3歲,已經知道自己係男仔, ...
佢仔係有問題架,我都教我3歲仔唔准入女廁,我同家姐喺校內泳池沖涼,都係叫仔企出面等,我又睇吓家姐,又睇吓細佬,因為唔想佢覺得無所謂

珊瑚宮

回覆:男仔入泳池更衣室……有感

其實明白做媽媽的很擔心,但佢地要諗男女有别

侯爵府

引用:Quote:原帖由 nicolwong 於 16-03-20 發表

原帖由 華美 於 16-03-20 發表
其實佢一個照顧兩個,我會體諒,大家都做父母,叫人掉咗個仔咩!但佢有工人,工人又完全有能力搞掂妹妹,咁 ...
如果一湊二都忍下,但有工人就唔好帶個哥哥入女更衣室啦!我自己換衫就算全部係女人都接受唔到裸體,會遮遮掩掩,如果有個男仔係到更加唔舒服

係post到傾下好啦,不接受加好友同打招呼謝謝!

伯爵府

應該使用家庭更衣室較好

男爵府

引用:Quote:原帖由 nicolwong 於 16-03-20 發表

其實佢一個照顧兩個,我會體諒,大家都做父母,叫人掉咗個仔咩!但佢有工人,工人又完全有能力搞掂妹妹,咁 ...
我明樓主你意思。
可能果位媽媽想監視個工人

做一個c9唔係易事.

大宅

luckybaby2011 發表於 16-3-20 20:28
其實可以點好d?如果媽媽湊真係好唔方便,呢個年紀又唔可能獨立、之前新聞男仔都會被人、但女仔又係 ...
x2

大宅

judychungpuiyan 發表於 16-3-20 21:15
應該使用家庭更衣室較好
但唔係所有泳池都有家庭更衣室

禁止發言

水晶宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章

回覆 華美 的帖子

好同意,我都好怕D阿媽帶個男中童入女廁、女浴室!有D地方有寫明幾高唔好入,不過政府地方就好高都仲可以入!

珍珠宮

我樓下泳池寫明6歲唔可以入女更衣室⋯

水晶宮

引用:Quote:原帖由 Happyhappylive 於 16-03-20

我都諗住下星期再係咁就叫職員勸吓佢,可能佢仔大女細未有呢方面警覺,媽媽永遠覺得自己個仔好細架啦

...
我都覺得要出聲(我在場, 可能会抵唔住頸) 只係妹妹游水, 又有工人姐姐, 個阿媽應該同個仔在出面等, 唔應該成家在女更人室阻人兼睇人。

珍珠宮

引用:迫於無法之下帶5歲以上的兒子入女更衣室,

原帖由 維港 於 16-03-20 發表
迫於無法之下帶5歲以上的兒子入女更衣室,可以教兒子男女有别,男仔要尊女仔,唔可以看女仔身體,教男仔面 ...
咁咪更加好奇,會偷窺

希望一家人每日開開心心返工(返學)去, 平平安安放工(放學)來!
全世界可以睇小佢,但佢亞媽我一定唔可以!
以平常心對待無常事~~~試問有多少人能做到呢!?

子爵府

回覆:華美 的帖子

同意,特別現在唔止女仔怕被人性侵,男仔一樣,以前佢5歲幾時只係k3,試過一個帶仔出街,雖然唔好意思但都係同佢入同一個廁格,不過游水就真係怕呢d case,唔敢一個帶佢去。

伯爵府

引用:同意,特別現在唔止女仔怕被人性侵,男仔一

原帖由 02413124 於 16-03-20 發表
同意,特別現在唔止女仔怕被人性侵,男仔一樣,以前佢5歲幾時只係k3,試過一個帶仔出街,雖然唔好意思但都係 ...
係啦,生仔仲驚,依家咁多變態戀童癖

大宅

有時家長可能無心嘅, 不如你下次見到提提佢.

我以前都試過, 5歲報左個游水班, 個教練又無提我有家庭更衣窒, 咁我見門口寫住, 8歲以下,130CM以下可以入去, 咁我咪以為OK, 可能亞仔生得高, 當時佢有12幾CM, 有個女人在女更衣室叫我唔好再帶佢入去, 話佢生得高好易有吳會, 之後, 我問教練, 教練叫我去家庭室, 我由果時開始教亞仔自己沖涼執野, 和在公眾地方如何保護自己, 一年後, 上左小學自己OK晒.

珍珠宮

開心吸收勳章

題外話,我小朋友同學仔已經over 120cm, 他只不過是k2 only.

伯爵府

去廁所都好啲,因為有廁格,唔會有咩睇!

但更衣室就

正如樓主話,佢有足夠人手,就唔好帶埋阿仔入啦!

如果有時真係避免唔到,要帶,都要叫個仔唔好周圍望啦!就正如我地女人響更衣室都唔可以眼金金咁望住另一女人換衫啦!咁做好冇禮貌架嘛!

首頁
12345...6

尾頁

跳至