美容扮靚

跳至

首頁
12345...14

尾頁

侯爵府

引用:好耐無見你!多謝分享! +

原帖由 fionlei88 於 16-04-08 發表
好耐無見你!多謝分享!
Long time no see too, you\'re welcome

宜家無以前咁多時間守住個post,所以宜家開post都會衡量有無時間覆大家先開。。。

侯爵府

引用:上次感謝週guerlain入左手但未用+你講完即

原帖由 sppchocho 於 16-04-08 發表
上次感謝週guerlain入左手但未用 你講完即刻想開黎試
波波粉你係全面上定highlight only?

...
波波粉我學BA掃法,用掃掃兩圈,之後全面掃,除左胭脂位(即腮)唔掃。

侯爵府

引用:Quote:原帖由+蜜雪兒+於+16-04-08+發表好耐

原帖由 suyett 於 16-04-08 發表
左3係foundation?見佢係牙膏裝,係咪cream狀呀?

Guerlain foundation 俾我想象中平d!
左三係foundation,不是BB cream,Guerlain BB cream會再厚d,呢款牙膏狀foundation 係珍光base嘅同系列產品,同一浸香味 & 帶少少粉色,叫baby glow,我見網上好評先去試。有光澤感但唔係油!

男爵府

畀面勳章

引用:Quote:原帖由 mk1979 於 16-04-08 發表嘩,

原帖由 蜜雪兒 於 16-04-08 發表
我早排發現自己有好多foundation已經開超過兩年,所以丟曬,先入Dior,Dior 花蜜幾厚,唔係咁易推,宜家呢 ...
係,花蜜到冬天先再考慮!佢又加左價,成890!好貴,不過有粉底掃包埋就抵番!
遲D去counter試forever!

侯爵府

引用:Quote:原帖由+蜜雪兒+於+16-04-08+發表我早

原帖由 mk1979 於 16-04-08 發表
係,花蜜到冬天先再考慮!佢又加左價,成890!好貴,不過有粉底掃包埋就抵番!
遲D去counter試forever!:wah ...
係呀買左Guerlain 先覺得其他brand好貴下。。

男爵府

引用:好耐無在美容版出post,忙碌過後稍為有時間

好耐無在美容版出post,忙碌過後稍為有時間寫post。今次試Guerlain,無用過佢地嘅product,純粹網上有blogg ...
好耐無見,請問圖2嘅一粒粒嘅波波粉,點用?我有一set,但用佢支掃,好似抓唔到粉。thx

珍珠宮

引用:Quote:原帖由 sppchocho 於 16-04-08 發表

波波粉我學BA掃法,用掃掃兩圈,之後全面掃,除左胭脂位(即腮)唔掃。

...
我只買過波波粉, BA話當碎粉用, 但覺得有D令,後來睇其他post 有jm話當highlight用,其實可唔可以當碎粉用呢?

舊年thankful week買時,送咗支爽膚水,幾潤但香味濃!

侯爵府

引用:Quote:原帖由+蜜雪兒+於+16-04-08+發表好耐

原帖由 BOBO_mummy 於 16-04-08 發表
好耐無見,請問圖2嘅一粒粒嘅波波粉,點用?我有一set,但用佢支掃,好似抓唔到粉。thx

...
BA教,用佢枝掃,打2-3圈,掃已經抓到粉,不過可能掃毛是粉紅色唔明顯睇到,之後在臉打圈掃,避開胭脂位(腮)。

侯爵府

引用:Quote:原帖由+蜜雪兒+於+16-04-08+發表波波

原帖由 karshing 於 16-04-08 發表
我只買過波波粉, BA話當碎粉用, 但覺得有D令,後來睇其他post 有jm話當highlight用,其實可唔可以當碎粉 ...
BA建議上左自己碎粉先再上波波粉,因為波波粉當碎粉可能太\"令\"。

男爵府

引用:Quote:原帖由+BOBO_mummy+於+16-04-08+發表

BA教,用佢枝掃,打2-3圈,掃已經抓到粉,不過可能掃毛是粉紅色唔明顯睇到,之後在臉打圈掃,避開胭脂位( ...
Thx. 其實我有諗過整碎佢用

大宅

本身打算入手Guerlain 架啦, 你推一推, 更加有信心!

侯爵府

引用:本身打算入手Guerlain+架啦,+你推一推,+更

原帖由 Earlgreytea 於 16-04-08 發表
本身打算入手Guerlain 架啦, 你推一推, 更加有信心!
一定要試上臉先,唔好怕唔好意思,試左先決定買唔買

禁止訪問

伯爵府

回覆:初試Guerlain (good)

thanks for your sharing..有隻粉紅色波波粉都好上色

侯爵府

回覆:初試Guerlain (good)

再放少少毒,難得早收工,去敗埋盒gold 粉底$720,同我頭一頁post嗰枝黑色foundation 同一個系列,試左上臉,會比美白粉餅保濕滋潤,摸落去會更滑。

相對上,美白粉餅會薄d,但會乾d,不過我覺得都好用!而且佢有埋highlight,一物兩用。

買一件送幾件samples。。。guerlain service 確實唔錯!

珍珠宮

波粉我成日跌,所以轉了用波餅..

波base我皮膚太乾,用了2次入冷宮..

大宅

回覆:蜜雪兒 的帖子

可唔可以影支粉底嘅近鏡,我都想試呢個牌子粉底,係唔係有另一條line 叫Tenue de perfection foundation?
同你呢支有乜唔同?

男爵府

引用:再放少少毒,難得早收工,去敗埋盒gold+粉

再放少少毒,難得早收工,去敗埋盒gold 粉底$720,同我頭一頁post嗰枝黑色foundation 同一個系列,試左上臉 ...
你去邊間買?我去開又一城,BA超好!

侯爵府

回覆:初試Guerlain (updated)

Updated:

今晚再購時問到BA拎catalog,以下是我買嘅產品全面和價錢:

侯爵府

引用:波粉我成日跌,所以轉了用波餅..波base我皮

原帖由 qwe789 於 16-04-08 發表
波粉我成日跌,所以轉了用波餅..

波base我皮膚太乾,用了2次入冷宮..
試下金泊base?主力保濕

首頁
12345...14

尾頁

跳至