母乳餵哺

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

我會先按摩大概3-5分鐘 之後用出奶mode10分鐘(總之要大力泵) 10分鐘後其實你會見到啲奶由奶柱變左滴滴仔 之後又再用按摩或者混合mode(總之要細力泵) 之後再轉大力泵 啲奶柱又會再出番嚟 我記係甘樣引奶陣囉😀😀😀

複式洋房

回覆 dordor0506 的帖子

2個鐘泵一次 每次唔可以超過半個鐘 初初第一個月其實俾呀B啜下奶就會多 就算全泵媽 每日都要俾呀B啜15-30分鐘 世界上冇一個泵好得過呀B個嘴 就算泵唔出奶 可以用多啲按摩模式 唔好一味大力泵 會好易整傷啲乳腺 一係試泵20分鐘 5分鐘按摩 10分鐘大力泵 最後再按摩多5分鐘咁 ....
最初一個月 我每2個鐘泵一次 泵完就餵呀B食 佢食大概15分鐘 我再用15分鐘清洗用具做自己嘢(例如去廁所 食嘢 飲水等等) 之後小睡1個鐘 又起身重覆做以上嘅嘢

其實最辛苦係第一個月 依家我呀B一個半月大 經過我上個月嘅努力 依家上奶上得唔錯 每次泵最少都有200ml 一半呀B食 一半儲起佢 我儲左1個星期左右 依家已經有30幾包冰奶喇 起碼到我過2日番工 我都唔怕BB冇奶飲li

侯爵府

回覆:Mindywoo0314 的帖子

放鬆心情會多奶,唔好成日睇住有幾多出緊,我多數一邊pump一邊睇劇集或者玩手機

首頁

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊