自由講場

跳至

首頁

尾頁

公爵府

引用:回覆 uoaccf 的帖子我既理解係犯人有 :1)

原帖由 rosaki 於 16-05-05 發表

回覆 uoaccf 的帖子
下 唔係由頭到尾都係得一個女人咩

侯爵府

minikin 發表於 16-5-5 12:15
3年個阿媽都冇發現....
我覺得佢有一定責任

個大陸女人違反入境條例,所以個段時間唔俾單程證佢落黎。

伯爵府

畀面勳章 BK Milk勳章

mabel7705 發表於 16-5-5 14:11
唔好意思,請問邊份報紙有講到個犯有2名妻子呢?

咪就係樓主編報導囉!!

我睇明報既報導係咁既:
丈夫強姦女兒過百次,社會嘩然,夾在兩人中間的Y,是被告前妻,也是女童母親。昨沒到庭旁聽判刑的Y表示,女兒透過警方知悉被告判入獄21年後開心地笑了,「好呀好呀!無出來就好啦!」Y認為「惡有惡報,好有好報」,但前夫是否囚終身,對她們而言既沒好處也沒壞處。Y不擔心被告出獄後會報復,她最擔心女兒把事情鬱在心中。

不過再睇多次, 似乎睇D唔睇D/混淆果個係我, sorry, sorry

mabel7705    發表於 16-5-5 14:25

伯爵府

ckat 發表於 16-5-5 14:22
個大陸女人違反入境條例,所以個段時間唔俾單程證佢落黎。
佢係無單程證落黎姐,但個女早成年前就話咗件事比佢知,係個女人話驚 (唔知佢係驚咩?可能驚個男人反面離婚會無得攞身分證掛),所以一路無舉報咋。

伯爵府

我反而奇怪點解會有人認為媽媽無責任.身為媽媽知道第一次時, 點解會容許第二次再發生? 若係有心保護女兒, 我認為媽媽係會義無反顧歇斯底里去阻止. 若然係有生/後母之分(我未留意到有), 亦同樣有助強凌弱置之不顧之嫌, 未論照顧者責任, 我地外人睇都眼火爆啦, 身為媽媽竟然容許女兒如斯過活, 點解無責任? 若因現時輿論而覺難堪, 就更應該反省自身, 法律上個媽媽無需負上責任, 但絕對難辭其疚

男爵府

引用:3年個阿媽都冇發現....我覺得佢有一定責任

原帖由 minikin 於 16-05-05 發表
3年個阿媽都冇發現....
我覺得佢有一定責任
同意
甘大件事,個女仔實有D行為吾同,如果係關心個女,實睇得出

水晶宮

2024年龍年勳章 牛年勳章 開心吸收勳章 hashtag影視迷勳章 大廚勳章

mameme 發表於 16-5-5 14:37
我反而奇怪點解會有人認為媽媽無責任.身為媽媽知道第一次時, 點解會容許第二次再發生? 若係有心保護女兒, ...
做阿媽當然有責任, 不過明報既報導只係話個阿媽認為個禽獸罪有應得, 但蘋果既報導係話個阿媽知道判左21年覺得肉赤個前夫, 認為個女冇咩野.... 係呢度有出入囉....阿女出咩事, 做父母都係責無旁貸....

男爵府

認識瑞士牛牛第二回 育兒性格勳章 陪月勳章

回覆:點解單憑一篇報導就係咁鬧個女仔既阿媽

如果我要去邊到會帶埋小朋友,
唔會比佢自己一個,
就算跟爸爸都唔會,

做媽咪點會寫得同個女分開三年

首頁

尾頁

跳至