自由講場

跳至

首頁
12345...6

尾頁

珍珠宮

2024年龍年勳章

引用:我都試下先~~我已經個幾星期冇去..我本身

原帖由 littlecrystal 於 16-05-10 發表
我都試下先~~我已經個幾星期冇去..
我本身腸胃都好差
個幾星期

Minniemouse:-P

大宅

回覆:分享~解決便秘~我呢兩日飲左綠茶益力多

我估係因為益力多有益生菌,所以幫助腸道

男爵府

minniemouse 發表於 16-5-10 08:37
個幾星期

我今次飲之前都成一個星期冇去過
親子王國已刪除閣下簽名檔內容,煩請自行檢視頭像、頭銜、暱稱,如帶有廣告或宣傳推介成份,應立即修改或刪除,否則可被封鎖戶口,謝謝合作。

紀錄:
大仔出世7磅半  大女出世6.9磅
二女出世6.7磅  三女出世6.1磅

別墅

回覆樓主:

乳酸菌係腸道益菌!其實唔同牌子。。只要有乳酸菌成份都有呢個功能

珍珠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 美好大世界2017勳章 認識瑞士牛牛第四回 認識瑞士牛牛第一回 DHA勳章 畀面勳章

呢個飲品"歇X亭"有得買,好好飲的

但唔知而家仲有冇呢間野

大宅

留毛

男爵府

keroppi939 發表於 16-5-10 08:57
乳酸菌係腸道益菌!其實唔同牌子。。只要有乳酸菌成份都有呢個功能
不過我有時都有淨飲,,但又好似冇咁強勁既效果係咪真係我太塞=_=
親子王國已刪除閣下簽名檔內容,煩請自行檢視頭像、頭銜、暱稱,如帶有廣告或宣傳推介成份,應立即修改或刪除,否則可被封鎖戶口,謝謝合作。

紀錄:

子爵府

回覆樓主:

日日飲 肥死

大宅

回覆:minniemouse 的帖子

係呀!所以我谷到就黎癲

伯爵府

丫飛 發表於 16-5-9 23:46
本身我係嚴重便秘型,由其生完第三個後更加嚴重左
前日睇左jm個post,琴晚即飲,過三個字後似肚痛,但去得 ...

我試過,但唔得嘅!照樣便秘, 可分享你的做法嗎?例如幾多益力多落幾多綠茶粉?

子爵府

回覆 丫飛 的帖子

how much?thanks.

子爵府

益力多高糖,我唔敢飲,反而朝早飲一杯自制香蕉奶,返到公司就有得去,飽肚健康又可以當早餐

男爵府

monkeydiary 發表於 16-5-10 10:07
我試過,但唔得嘅!照樣便秘, 可分享你的做法嗎?例如幾多益力多落幾多綠茶粉?
...

一支益力多,一茶匙綠茶粉
就咁溝

紀錄:

男爵府

kelvinmama928 發表於 16-5-10 10:20
回覆 丫飛 的帖子

how much?thanks.

綠茶粉$38

紀錄:

公爵府

開心吸收勳章 hashtag影視迷勳章

但益力多好高糖喎, 唔可以日日飲呀?
.........................................

子爵府

littlecrystal 發表於 16-5-10 00:41
我都試下先~~我已經個幾星期冇去..
我本身腸胃都好差

無得大便太耐,好易患腸癌

水晶宮

我都係幾日先一次便便, 但我未生過小朋友, 多謝jm分享

瑪瑙宮

2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

eg123 發表於 16-5-10 00:55
我試過開會好悶,不停地勁飲普洱茶,4小時後急便便,暢快無阻

普洱咁掂?

珊瑚宮

2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 大廚勳章 遊學勳章 BK猜猜猜慶中秋 春季勳章 炎夏勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 DHA勳章 最關心BB問題熱投勳章 Xmas吸收勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章 食得好勳章 瞓得好勳章 笑得好勳章

回覆樓主:

睇黎我都要試試呢個方法啦

男爵府

lovestarry001 發表於 16-5-10 10:31
但益力多好高糖喎, 唔可以日日飲呀?

我諗住飲埋今晚,就唔飲住睇下點
不過我feel到我未清哂

紀錄:

首頁
12345...6

尾頁

跳至