自由講場

跳至

首頁
12345...8

尾頁

水晶宮

譚詠麟 - 郵差

大宅

BK Milk勳章

唱K 係跳舞出身?

翡翠宮

張學友, 航空公司訂位部

珍珠宮

回覆:ChuChu0808 的帖子

什麼牌子?

珍珠宮

回覆:明星入行前的職業

啊!
黎明入行前有手電咩

呢啲就真珠咁真喇
苗僑偉、李燦森-- 三行、裝修師傅

伯爵府

MommyPanel勳章 HiPP勳章(1) 2018復活節勳章 BB防敏心得分享勳章 瞓得好勳章 食得好勳章 美好大世界2017勳章 Xmas吸收勳章 認識瑞士牛牛第一回 育兒性格勳章 陪月勳章

maszema 發表於 16-6-27 16:24
唱K 係跳舞出身?
唱K係TBB舞蹈員,好似之後係古天樂帶佢入行拍劇

珍珠宮

2024年龍年勳章 2023年兔年勳章 2018父親節勳章 親子王國15週年勳章 開心吸收勳章 食得好勳章

黎明仲做過待應TIM

子爵府

畀面勳章

theclacheng 發表於 16-6-27 15:36
我都懷疑林保怡

https://zh.wikipedia.org/wiki/%E6%9E%97%E4%BF%9D%E6%80%A1

早年生活林保怡加入娛樂圈以前,曾經為消防員,後因覺得消防工作沉悶,轉為投考加入警隊,成為警員,服務4年[1]。另外,13歲開始參與業餘樂隊,15歲左右為半職業鼓手,18歲成為一位歌手的鼓手[1]。由於有音樂的底子,在結束消防員和警員的工作之後,曾任唱片公司的製作統籌,1987年得到葉德嫻賞識其歌唱才華介紹入行[2]
成為演員1989年加入樂壇和簽約索尼音樂娛樂,於1991年參與競逐各大新人獎。林保怡於樂壇最為人熟悉的作品,是與劉美君合唱的《偷窺》、《袛愛上昨日的妳》和《一剎的浪漫》,而《一剎的浪漫》亦被太極翻唱,但後來無以為繼,漸漸淡出樂壇,轉向影視圈發展。林保怡加入無線電視前是當閒角為主,因為他並非演員出身,而隨後就參演他人生的第一部電視劇男盜女差
轉捩點1997年,是林保怡的演繹生涯的轉捩點,他接拍了《鑑證實錄》,在劇中演的第一男主角,隨後他又接拍了《壹號皇庭》、《妙手仁心》、《金枝慾孽》等優秀作品,在劇中也有好的表現,使得當時的他的表演得到了業界人的肯定。而《金枝慾孽》更成為他的成就作品,奪得2004年度我最喜愛男主角,成為其中一位視帝。2010年更憑《掌上明珠》奪得亞洲電視大獎最佳連續劇男主角,一躍成為亞洲視帝鍾景輝亦曾在他於《志雲飯局》的訪問中,點名稱讚林保怡的演技。因外型關係,有網民稱譽林保怡為港版的湯漢斯

子爵府

好媽媽勳章

引用:Quote:原帖由 momo06 於 16-06-27 發表黎明

原帖由 skyfree333 於 16-06-27 發表
佢以前住木屋架
但佢後來去左英國留學,家境應該不錯

伯爵府

MommyPanel勳章 HiPP勳章(1) 2018復活節勳章 BB防敏心得分享勳章 瞓得好勳章 食得好勳章 美好大世界2017勳章 Xmas吸收勳章 認識瑞士牛牛第一回 育兒性格勳章 陪月勳章

甄太太 發表於 16-6-27 16:34
https://zh.wikipedia.org/wiki/%E6%9E%97%E4%BF%9D%E6%80%A1

早年生活林保怡加入娛樂圈以前,曾經為消防 ...
原來咁勁架,消防同警察都玩晒,

唔怪之得以前套神劇天與地做鼓佬啦

我淨係記得佢以前拍港台劇集,做柏林仔個爸爸咋,不過紅左柏林仔

侯爵府

楊千嬅係護士?如果係醫院唔可以笑,佢個樣好鬼惡

下?唐詩詠係模特兒?
係post到傾下好啦,不接受加好友同打招呼謝謝!

珍珠宮

momo06 發表於 16-6-27 15:19
黎明系電話推销員?佢老豆唔系好有米咩?

我記得,當時娛樂圈有好多大哥大姐係幫佢買手提電話㗎!

子爵府

畀面勳章

theclacheng 發表於 16-6-27 16:40
原來咁勁架,消防同警察都玩晒,

唔怪之得以前套神劇天與地做鼓佬啦
我覺得佢好有型好Man,可惜係基的,點解,點解d靚既男人都搞基??!!佢係甘,哥哥又係甘......

子爵府

甄太太 發表於 16-6-27 16:43
我覺得佢好有型好Man,可惜係基的,點解,點解d靚既男人都搞基??!!佢係甘,哥哥又係甘......
...

係啦!天意。。。我都好鍾意林保怡,佢做"新鮮人"演得好好

伯爵府

mwmyway 發表於 16-6-27 16:41
楊千嬅係護士?如果係醫院唔可以笑,佢個樣好鬼惡

下?唐詩詠係模特兒?
唐詩詠同阿SA,余文樂一齊拍港台Y2K架

伯爵府

LekGirl 發表於 16-6-27 16:43
我記得,當時娛樂圈有好多大哥大姐係幫佢買手提電話㗎!
和記搵佢拍手機廣告,阿MAY系列,唔知有冇關係呢?!

珍珠宮

伯爵府

2018復活節勳章 育兒性格勳章 畀面勳章 hashtag影視迷勳章

回覆樓主:

:-) :hammer: :verycold: :chair: :sm:

子爵府

洪永城 - 售貨員 (男士服飾和雪糕)----- 應該仲有男公關(真係公關公司果種), 同埋在屋苑會所做過康樂部。

仲有羅家良, 係新鴻基做..

大宅

回覆樓主:

黃淙澤,張柏芝 - 陽光檸檬茶廣告

梁詠琪 - 時間廊廣告

袁詠儀 - 船公司文員

首頁
12345...8

尾頁

跳至