親子旅遊

跳至

首頁

尾頁

珍珠宮

admiral2525 發表於 17-1-6 13:49
由巴黎去 Interlaken,最快的是經 Basel,但會看不到大部份由 Montreux 經 Zweisimmen 到 Interlaken 的 Go ...

超級唔該晒,勁有用

咁我要重新搞過入瑞士條路先

咁請問Grindelwald 一晚都唔住,附近夠唔夠時去? 例如: First

many thx

珍珠宮

SavannaCrutchet 發表於 17-1-6 14:35
依家去法田怕唔怕。我諗緊英國入,德國出

唔係德國勁收難民恐怖d咩?

唔好嚇我啊~唔係有恐襲點名法國呀?!

珍珠宮

2018復活節勳章

KTKTKT5 發表於 17-1-6 15:18
超級唔該晒,勁有用

咁我要重新搞過入瑞士條路先
由 Wengen 經 Lauterbrunnen 和 Zweilutschinen 搭火車去 Grindelwald,只要66分鐘左右,回程時間更要快少少,由 Wengen 去 First 同 Bachalpsee 一定夠時間。去得 First 就建議去埋 Bachalpsee,行得快的話一個小時單程便到,在那個湖的湖畔看倒影真的很不錯。行完 First/Bachalpsee,如果夠時間,可以去埋近 Grindelwald 的其他地方。

珍珠宮

admiral2525 發表於 17-1-6 19:19
由 Wengen 經 Lauterbrunnen 和 Zweilutschinen 搭火車去 Grindelwald,只要66分鐘左右,回程時間更要快少 ...

thx very much again

禁止訪問

珍珠宮

SavannaCrutchet 發表於 17-1-6 19:29
新聞唔係話點名法國迪士尼咩係啵,甘可能英國愛爾蘭甘走喇我,謝謝提醒
...

無睇到呀,幾時點名法國廸士尼㗎?!

瑪瑙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 開心吸收勳章

KTKTKT5 發表於 17-1-6 19:49
無睇到呀,幾時點名法國廸士尼㗎?!

我覺得歐洲個個國家都係差唔多....

德國係勁收難民, 但d 難民去到任何國家就四散去歐洲唔同地方. 除左難民, 仲有非洲黎既非法入境者. 英國曾經被點名過又襲擊過. 歐洲近年有d 城巿被襲擊過.

d恐怖分子乜人都憎, 恐襲又防不聲防, 遇唔遇到襲擊真係講彩數, 唯有揀個自己安心既地方去, 同埋小心d.

禁止訪問

珍珠宮

去得歐盟,不擔心得咁多, disney 有安檢,入到去感覺好安全

珍珠宮

jcctiu 發表於 16-6-30 22:14
DAY 1 GENEVA
DAY 2 GENEVA -> INTERLAKEN (VIA MONTRUEX, ZWEISIMMEN, GOLDENPASS LINE) 4:20 HR
DAY 3 I ...

好多謝妳呀!
我抄左妳比人地個提議,我由Paris入瑞士,好彩抄左妳個方案由Geneva入,再坐Golden pass, 個景色沿途睇到,好靚呀!

多謝晒

jcctiu    發表於 17-5-27 01:36

珍珠宮

admiral2525 發表於 17-1-6 13:49
由巴黎去 Interlaken,最快的是經 Basel,但會看不到大部份由 Montreux 經 Zweisimmen 到 Interlaken 的 Go ...

好多謝妳之前嘅解答,我由paris去Geneva再去坐Golden pass去Jungfrau region, 沿途個景好靚呀! 多謝妳嘅解答令我冇貪快而得不償失!

唔該晒妳呀

珍珠宮

2018復活節勳章

KTKTKT5 發表於 17-5-26 12:39
好多謝妳之前嘅解答,我由paris去Geneva再去坐Golden pass去Jungfrau region, 沿途個景好靚呀! 多謝妳嘅解 ...
不用客氣。很高興妳可以盡情欣賞美景。

大宅

回覆樓主:

請教一下如果冬天去係咪行程都可以一樣?想新年去但怕只有雪睇!Thx!
     晞晞靚相

首頁

尾頁

跳至