夫婦情感

跳至

首頁
12345...7

尾頁

複式洋房

小溱 發表於 16-7-1 21:37
想問, 整個懷孕期兩次,咁之前呢?

由拍拖到結婚生小朋友已經一齊十年,拍拖初時當然無問題,但耐左三幾年後開始多磨擦,會有鬧交打交,但打得多大家都5想,經磨合後好左,佢忍讓我多左,多數吾出聲5同我嘈。上次大肚都有鬧交,但好似無打交。但近期脾氣差左,又開始郁手。

男爵府

引用:Quote:小溱 發表於 16-7-1 21:37 想問, 整

原帖由 lovetki 於 16-07-01 發表
由拍拖到結婚生小朋友已經一齊十年,拍拖初時當然無問題,但耐左三幾年後開始多磨擦,會有鬧交打交,但打 ...
既然你又吾係想分開,嘈完打完又要搵理由留低,咁你就收口吾好嘈啦… 改變人不如認清自己想點先啦

翡翠宮

回覆樓主:

既然你要留低,
就吾好刺激佢
你明知一嘈佢又打你
兩害取其輕,佢去打機啦吾好打人

翡翠宮

小溱 發表於 16-7-1 21:52
既然你又吾係想分開,嘈完打完又要搵理由留低,咁你就收口吾好嘈啦… 改變人不如認清自己想點先啦

...

exactly

子爵府

lovetki 發表於 16-7-1 21:37
其實一齊十年,真系甘樣離婚就算?一段關係就甘放棄,自己亦捨不得,有什麼辦法可以令佢改變學懂控制自己 ...

你呢種叫做心甘情願比人打
你收口咪無人打你
改變你自己吧
連自己都不愛,別人使乜愛你
未經本人同意,請勿轉載內容!

禁止訪問

回覆:老婆大住肚,做老公的也同佢開片打架真心不知如何走下去

男爵府

陪月勳章

唔好咁天真去諗啲男人會appreciate老婆為佢陀b生b而對佢好,佢地只會覺得係老馮,有咩事有咩不滿都照爆,唔理老婆感受

大宅

一不離二,我都比佢打過兩次,第二次我選擇分開

你大緊肚佢都打得落手,事後都不見得真心悔改,

即係佢唔係一時衝動啦,依種情緒失控既人好可怕

一係帶佢見社工,心理醫生,要比佢知佢做錯左

你次次咁輕易原諒佢,只會變本家厲

伯爵府

郁手可以離婚
氹咩呀食屎啦
有一次就有下一次

大宅

lovetki 發表於 16-7-1 21:37
其實一齊十年,真系甘樣離婚就算?一段關係就甘放棄,自己亦捨不得,有什麼辦法可以令佢改變學懂控制自己 ...

會呀,你咁諗太天真,如果咁易改變到一個人,就唔會有咁多jm上黎呻自己C6脾氣差、對自己唔好、出軌呢D野啦

其實脾氣差到會打自己大緊肚既老婆真係好嚴重,但你都講到唔會同佢分開,咁你真係要預左要忍一世、比佢打一世囉!

侯爵府

你既然想留低, 就要忍得, 無謂在佢唔想傾既時侯同佢嘈.小事就將就吓喇.

複式洋房

你老公應該係有D病既...睇下心理醫生啦...........唔可以話打完氹番就無野.. 遲D 打埋阿囡咁點呀?

大宅

唔想離開又唔想被打, 只有忍氣吞聲/接受左你對佢既不滿了

男爵府

回覆樓主:

比我一定~~毒打佢, 再問番佢痛唔痛, 痛完未, 我都係好細力之麻

樓主祝你未來60年對住呢個人(好運)啦! 話你知, bb出埋世仲無專嚴呀. 好自為之啦.

子爵府

畀面勳章

最變態係打完之後當冇事氹番你果下恐怖。。
你咁都忍耐,你真係仲恐怖。。
你就算唔報警唔離婚,都要捉佢去睇心理醫生,
睇下有冇得醫。。。

大宅

lovetki 發表於 16-7-1 20:09
今日,同老公一齊放假出街食野拍拖,但因為佢成日打機的問題係私家車入邊嘈起上來,老公不停叫開車走,但我 ...

睇完你個post,真係嬲,男人點都好,唔應該出手,仲要2次打個大住肚嘅太太。但無論如何,你要小心保護自己,因為都快生。明白你唔捨得一段十年嘅感情,何況已經組織了家庭。我覺得你先等BB出世,再同佢來一次serious嘅對話去講番呢2次事件你真正嘅感受同唔可以接受再次發生。最好在外,不要在家,因為大家可以冷靜d。呢段時間,自己都唔好太激動,怕動了胎氣。我唔清楚你先生打機嘅瘋狂情度,但有時男人總有一d習慣係好難改,又唔喜歡別人話佢,可能要俾少少空間,自己亦唔好拉得太緊,唔係自已會好辛苦。

珍珠宮

點解唔報警?

男爵府

佢氹返你嘅時候,你咪打番佢半個鍾囉!
你又吾肯走都冇人幫到你喎!
已經係第二次打你了,仲打咁多下,仲可以忍咩?

禁止訪問

侯爵府

lovetki 發表於 16-7-1 20:09
今日,同老公一齊放假出街食野拍拖,但因為佢成日打機的問題係私家車入邊嘈起上來,老公不停叫開車走,但我 ...

好多男人打完女人之後哄番個女人,其實係因為怕佢報警。

首頁
12345...7

尾頁

跳至