親子旅遊

跳至

首頁

尾頁

男爵府

畀面勳章

agugi 發表於 16-7-8 05:17
印航给现有H K E贵D?平D?
既了改了,不要吾開心啦。我搭過印航去大阪,靓機来㗎,又包多行李。今次可能 ...

印航比HK express貴少少...係...開開心心放假去

水晶宮

醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

回覆:下星期四出發今日先收到HK EXPRESS改時間..可以點做?

hke成日都係咁,所以我買佐之後,會得閒望吓個booking有冇改佐時間。

水晶宮

醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

引用:Quote:藍星人民+發表於+16-7-7+16:19+回覆+

原帖由 迷人pinklady 於 16-07-07 發表
大阪都熱門地方 都會改
大阪經常性有尼個問題。

男爵府

其實都係同日,不過無左大半日

咁就要睇下值唔值得為左大半日再book印航了.......

不過依家沒問題啦,照舊

但HKE呢間野真係幾平都唔會唸, 經歷唔多好

水晶宮

2024年龍年勳章 2024勳章

引用:我BOOK早機0725飛,+1205到,+宜家改咗1715飛

原帖由 藍星人民 於 16-07-07 發表
我BOOK早機0725飛, 1205到, 宜家改咗1715飛, 2155到...
其實呢個改動幾個月前喇!我早兩日先收到 message。好在之前已經改返 9:15 嗰班。而家得閒就 login 睇吓自己個 booking,佢地遲好多先通知...

男爵府

迷人pinklady 發表於 16-7-7 19:17
大阪都熱門地方 都會改

大阪係熱門有改動的地點

男爵府

藍星人民 發表於 16-7-7 16:02
我BOOK早機0725飛, 1205到, 宜家改咗1715飛, 2155到...

比預期超出兩小時,是可以改班次或日期的

寶石宮

大廚勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

佢有啲航班未係正式出到時間, 所以有機會改啦
所以有啲promo見某啲航班好平, 我都唔會買, 尤其買定N個月後出發果啲

伯爵府

好媽媽勳章

引用:佢有啲航班未係正式出到時間, 所以有機會改

原帖由 TMC3012 於 16-07-08 發表
佢有啲航班未係正式出到時間, 所以有機會改啦
所以有啲promo見某啲航班好平, 我都唔會買, 尤其買定N個月後 ...
但經過今次眼見呢度好多jm都成功改到早機(全日最貴果班) 我反而覺得自己買下午常規航班好笨

寶石宮

大廚勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

BforGirl 發表於 16-7-8 09:39
但經過今次眼見呢度好多jm都成功改到早機(全日最貴果班) 我反而覺得自己買下午常規航班好笨

...
都唔係既, 買果陣都係睇價錢啫我成年前買落, 果陣得下午機有平, 咁就梗係揀下午啦, 有時太早機去機場都好煩, 我like中午機多啲, 唔駛太早起身

男爵府

畀面勳章

經過呢次都唔敢再BOOK HK EXPRESS, 佢CS態度真係唔多好..講到唔係佢地問題咁...我今次多人去, 酒店都預先BOOK好曬...

珍珠宮

藍星人民 發表於 16-7-8 09:51
經過呢次都唔敢再BOOK HK EXPRESS, 佢CS態度真係唔多好..講到唔係佢地問題咁...我今次多人去, 酒店都預先BO ...

一分錢一分貨 我都驚有呢個問題

男爵府

開心吸收勳章 好媽媽勳章

藍星人民 發表於 16-7-8 09:51
經過呢次都唔敢再BOOK HK EXPRESS, 佢CS態度真係唔多好..講到唔係佢地問題咁...我今次多人去, 酒店都預先BO ...
我都係半年前 book 定七月中去大阪, 我個時都唔係叫做特平, 不過見價錢都合理就 book 啦,
點知, 過得一排就收到通知, 好似樓主咁, 早上 7:30機轉左去下午機, 由於我已 book 晒之後的酒店,
預算落機當日 再坐火車去浸溫泉+晚餐, 如果下午機入到去都變夜晚.... 連晚餐都無得食。
我地一行七人, 下午機蝕到飛起, 真係好驚。

後尾比我轉到 9:30機, 影響不大。
但呢幾個月內, 分別收到兩次 HKE sms 黎, 都係話要早上轉下午機比我,
嚇到我飛起, 再打去 cs 又話無咁既事....我話, 無咁既事, 甘點解我又會收到你的地 sms?
佢又答我唔到, 我都希望係無事啦。

而家我只係望, 今次順順利利唔好再改.... 我地成班人出門, 下次真係唔會再貪平坐 HKE,
成日要擔驚受怕驚影響整個行程。

如果好似樓主咁, 兩個人輕鬆出門, 可以彈性處理及接受能力較高的就不妨照坐。
我有大有少.... 都係博唔過。

再唔係, 揀佢d平機票,話行就行, 即買即玩的就仲好, 過幾日就飛, 睇怕唔會改。

梁媽媽

男爵府

畀面勳章

回覆 梁媽媽 的帖子

我同你行程一樣, 一落機即刻去溫泉區, 撘佢夜晚個班去到真係半夜, 我都係有大有小...下次真係唔敢再BOOK 呢間..

別墅

回覆:藍星人民 的帖子

你改訂印航,咁本來張機票點? 可 cancel 嗎?

男爵府

畀面勳章

回覆 bluigugub 的帖子

做退款...

首頁

尾頁

跳至