懷孕前後

跳至

首頁

尾頁

子爵府

Re: 有冇mommy生完冇耐又有第二胎啊?

我個囡囡而家9個幾月...我肚入面果個就18weeks

大宅

ishiya
最衰你唔係住我隔離啦
你識唔識drive a car
如果你識,你可以drive去我家
我地慢慢傾

順便給你看看我的孖仔及大仔
「每一日我主,我懇求三件事, 更深刻認識你, 更虔誠敬愛你, 更緊緊地跟隨你,每一日。」

洋房

陳太,

真既, 我可以叫我老公車我架, 但佐吾佐住你屋企人架. 就到時間就好羅. 我未見過孖bb仔架.
張相係吾係是你的大仔呀. :lol:

複式洋房

我個女而家9個月, 我而家就有咗差不多6個月.

大宅

ishiya

哈,你估下啦
你估中就請你食糖糖啦
「每一日我主,我懇求三件事, 更深刻認識你, 更虔誠敬愛你, 更緊緊地跟隨你,每一日。」

洋房

陳太,
我估係..如果吾係我吾會問啦...好可愛啊...
我俾我 email 你丫..你可e 你既電話俾我, 等我哋可以吹下水. 熟落左我去你屋企探孖bb...嘻嘻
係啦..你咁快知呢胎係仔既..我上次18 week 去照...個醫生都吾confirm話俾我知係仔定女呀...
email: [email protected]

男爵府

有冇mommy生完冇耐又有第二胎啊?

陳太,你就好啦,一連2次都打孖黎,我都想,我5月生完而家想再生,不過最衰食左糊啦,唯有再努力啦.

男爵府

me!

when my girl was 5 mths old, i got preg. again

my girl was born in 4/02
and my son in 6/03 :mrgreen:

大宅

ishiya

哈,我俾電話你﹛你打俾我呀。
我要問下老公先。

哈,係呀
打孖上
不過好辛苦架

你要再努力呀

子爵府

My first girl is now 7.5 months, and yesterday I found myself pregnant again, maybe 5 weeks already.

別墅

想請問已生一個(2歲多), 要再懷孕是否較易(受孕機會高d)? 我好想大肚呀!

洋房

陳太,

哈哈...你吾想, 都吾梗要架. 我都知係吾方便及危險d架既...我哋係到傾都一樣啦... :-P ...你一開始叫我去你屋企..我以為無所謂....我都係問我老公..佢叫同你傾下電話先..熟左再見好d既...可能我太心急啦.... ...sor sor
係啦..請問你有無照過3d/4d呀...係醫生send我哋去照丫....定要自己要求俾錢架....同理孖胎既胎動係點架..會吾會一個郁...第二個又一齊郁架...咪好得意...

大宅

陳太,

你好勁, 已有3位囝囝(其中2位是twin), 現肚子內又是twin, 係唔係遺傳架?

首頁

尾頁

跳至