自由講場

跳至

首頁

尾頁

大宅

ATM櫃員機每日最多以攞$20,000, 我剛攞過.
原文章由 newchun 於 08-11-4 12:35 發表
係 7仔或ok 都係最多 $500,
就算係出面atm櫃員機都係最多 $10,000.
可以攞$20,000 ?

寶石宮

2024年龍年勳章 2024勳章 開心吸收勳章 精緻種植勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 2011至尊種植勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

原文章由 Kanix 於 08-11-4 12:55 發表
ATM櫃員機每日最多以攞$20,000, 我剛攞過.

我次次出糧都須要攞現金12,000以上,
分別比工人, 阿媽, 找另一間bank card數
但要分2日攞, 因為部ATM櫃員機次次話
每日只可以攞$10,000.

咁我想問吓, 係咪要同銀行申請加大d攞錢銀碼 ?

男爵府

各位,

剛收到匯豐銀行職員打來,巳入返錢比我了.

今朝我同佢哋在電話糾纏了差不多兩個鍾頭, 証明有啲嘢真是要據理力爭. 不可以比大公司話程序上要這樣這樣, 有問題要佢哋立刻解決.

男爵府

恭喜晒...
我個次要攞萬幾蚊,不過中銀每日最多可以攞一萬,我係櫃位羅,佢要收我手續費

珊瑚宮

環保接龍勳章

上次我又係等錢洗, 去了銀聯機取錢. 食了卡, 錢又無出. 即刻入去銀行問, 佢要我即填form. 佢話佢會即日開機check. 翌日早上可以reply我. 但我等錢洗, 我立即行多幾步直接到我開戶間bank問. 佢俾我用銀行薄取錢(不收我手續費). 但係個筆錢都係要之後才回給我. 算做快...

男爵府

畀面勳章

HSBC的服務態度真係好有問題
我的保險明明就已經交費
都可以寫封信來話冇交保費,仲CUT埋....

後尾CALL電話+上分行問,先話係佢D問題
跟手話會恢復我的保單(2-3個工作天)
點知過左一個星期冇哂聲氣
再打,話仲跟進緊啊.....
個熱線上星期六打,今日暗晝先有人覆我....
咁個熱線點得?咁個服務態度更加教人激氣

大宅

我係hsbc, 沒有申請過加大d攞錢銀碼, 你可以去銀行問下.
原文章由 newchun 於 08-11-4 15:09 發表

我次次出糧都須要攞現金12,000以上,
分別比工人, 阿媽, 找另一間bank card數
但要分2日攞, 因為部ATM櫃員機次次話
每日只可以攞$10,000.

咁我想問吓, 係咪要同銀行申請加大d攞錢銀碼 ? ...

珊瑚宮

環保接龍勳章

原文章由 cathy6710 於 08-11-4 15:29 發表
HSBC的服務態度真係好有問題
我的保險明明就已經交費
都可以寫封信來話冇交保費,仲CUT埋....

後尾CALL電話+上分行問,先話係佢D問題
跟手話會恢復我的保單(2-3個工作天)
點知過左一個星期冇哂聲氣
再打,話仲跟 ...

我一向最憎係銀行買保險. 銀行不知所謂.
不過你放心喎~ 你有供錢, 如果期間有事, 你係有十足的保障的!!! 現在你只是煩, 好彩你自己肯睇單. 跟到足咋.

大宅

回覆 #28 bread 的文章

大宅

即刻去銀行攪
應該唔洗4日咁耐既

首頁

尾頁

跳至