親子旅遊

跳至

首頁

尾頁

侯爵府

畀面勳章

Koala_Chu 發表於 16-8-28 15:33
澳航2大2小暑假 ~ HK - Brisbane - Sydney - Melbourne - HK 4程機,共HK$27,xxx

平均約 HK$7,000/人,我 ...

扺喎!唔係promo 包3個city, 7 千多,暑假?

官網book?

水晶宮

2018復活節勳章 畀面勳章 叻叻勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章

daisy17772 發表於 16-8-28 22:53

扺喎!唔係promo 包3個city, 7 千多,暑假?

係呀! 暑假,官網,不過好早訂機票

我哋暑假,但澳洲係淡季,所以平

侯爵府

畀面勳章

Koala_Chu 發表於 16-8-28 23:04
係呀! 暑假,官網,不過好早訂機票

我哋暑假,但澳洲係淡季,所以平

請問你是否今年暑假8月出發? 幾月book tickets? 想參考下,因我明年暑假會同一行程,如包埋兩程內陸,真低。另外,你在gold coast 留了多久? thanks.

水晶宮

2018復活節勳章 畀面勳章 叻叻勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章

daisy17772 發表於 16-8-28 23:33
請問你是否今年暑假8月出發? 幾月book tickets? 想參考下,因我明年暑假會同一行程,如包埋兩程內陸,真低 ...

我在今年1月頭訂機票,7月尾出發

Tangalooma Island - 3日2夜
Gold Coast - 7日6夜
Sydney - 5日4夜
Melbourne (Phillip Island) - 2日1夜
Melbourne City - 5日4夜

子爵府

想問農曆新年去珀斯, $8000一張, 個價錢OK嗎?因為假期少, 吾想花時間轉機.
睇澳洲其他熱門地點, 價錢再貴些或者無位.

伯爵府

我今年六月在 Airasia 買了出年暑假去黃金海岸, 3大1小....平均每人 HKD2800, 但我揀了黃金海岸至吉隆坡二程來回的長途機的加寬位, 每人加多 HKD776, 即係每人平均 HKD3600 (包稅包50K行李)

中間在吉隆坡停約2個半鐘, 我覺得時間幾好, 因為中午機由香港出發, 到吉隆坡約六點, 食個晚餐又上機, 瞓一晚, 一早0630 到黃金海岸

回程夜機走, 在機上瞓, 一早落機食早餐, 再上機返香港, 早上11點到港

七月尾暑假旺季走, 我覺得價錢時間都唔錯, 希望班機冇延誤啦

ViolaKin    發表於 16-10-7 11:09

水晶宮

引用:我今年六月在 Airasia 買了出年暑假去黃金

原帖由 Kwan 於 16-08-30 發表

我今年六月在 Airasia 買了出年暑假去黃金海岸, 3大1小....平均 ...
這個package不錯,現在想明年Easter去。

瑪瑙宮

好媽媽勳章

引用:+本帖最後由+Kwan+於+16-8-30+10:58+編輯+\\

原帖由 Kwan 於 16-08-30 發表

我今年六月在 Airasia 買了出年暑假去黃金海岸, 3大1小....平均 ...

侯爵府

畀面勳章

Koala_Chu 發表於 16-8-28 23:42
我在今年1月頭訂機票,7月尾出發

Tangalooma Island - 3日2夜

thanks very much for writing me your itinerary

侯爵府

回覆樓主:

朋友早㡬日book了明年7月中玩2星期 hk一>syd→bne→hk, 坐澳航, 19000三程機兩大一小19000

侯爵府

畀面勳章

回覆樓主:

我在澳航 check 左 website , 三大一小, 8月起程,以下行程:

hk - syd - Hobart - Melbourne - hk

大約3萬連tax and service charge , 大人約8千一個。
請問ok嗎 ?還是可以等遲多幾個月, 會有優惠?

thanks

禁止訪問

伯爵府

我都有問過, 行李直到目的地 (check through from HK to gold coast), 由KL去黃金海岸係大機, 有377個座位 (我知787 係有330個座位)

但仲有咁耐時間, 真係怕佢CANCEL FLIGHT / 改時間咁咋

去程:
HK (Terminal 2) to KL (KL International Airport 2)
KL (KL International Airport 2) to Coolangatta Airport

回程:
Coolangatta Airport to KL International Airport 2
KL International Airport 2 to HK Airport (T2)

應該係同一個機場

禁止訪問

大宅

沙田爸爸 發表於 16-9-25 18:35
回覆 妹妹豬媽媽 的帖子

澳洲航空剛做特價,香港~墨爾本~ 悉尼~香港(12-8-17去 20-8-17反)直航,每人$47 ...

澳航今次真是很便宜

侯爵府

畀面勳章

沙田爸爸 發表於 16-9-25 18:35
回覆 妹妹豬媽媽 的帖子

澳洲航空剛做特價,香港~墨爾本~ 悉尼~香港(12-8-17去 20-8-17反)直航,每人$47 ...

Does this price include the domestic flight from Melbourne to Sydney? Mine is 5400 include tax including the sector between Sydney to Melbourne.

禁止訪問

侯爵府

畀面勳章

沙田爸爸 發表於 16-9-25 23:51
包左程内陸機同税,本來準備淨玩一度悉尼或墨爾本,抱住一試禁下點知好似送比你吾要都對唔住自己(同淨來 ...

good. thanks let me check again.

侯爵府

畀面勳章

沙田爸爸 發表於 16-9-25 23:51
包左程内陸機同税,本來準備淨玩一度悉尼或墨爾本,抱住一試禁下點知好似送比你吾要都對唔住自己(同淨來 ...

Where did you book your tickets? Couldn't see such low prices.

禁止訪問

首頁

尾頁

跳至