夫婦情感

跳至

首頁

尾頁

伯爵府

Re: 奶奶的優點?

我奶奶都唔錯ga,
- 好鍚我個囡, 仲幫我照顧佢.
- 好鍚我個蝦子餅
- 從來都唔話我
- 仲要我地一家3口每晚都係佢屋企食完飯至走人.
- 係我生完囡囡時, 每日早午晚煮0野比我食,煲水比我同阿囡沖涼洗頭,真係唔話得.

我都好開心我有個好奶奶.

大宅

Argee!!!!!!!!!!!!!
孩子就像海綿,需要水份般的知識澆灌,才能膨脹,茁壯。~努力~

公爵府

牛年勳章

MARS 寫道:
我奶奶都唔錯ga,
- 好鍚我個囡, 仲幫我照顧佢.
- 好鍚我個蝦子餅
- 從來都唔話我
- 仲要我地一家3口每晚都係佢屋企食完飯至走人.
- 係我生完囡囡時, 每日早午晚煮0野比我食,煲水比我同阿囡沖涼洗頭,真係唔話得.

我都好開心我有個好奶奶.

MARS

我同妳差不多, 奶奶幫我煲埋薑醋, 坐月時照顧我午&晚餐, 買埋料"鄧" 至走, 碗就我帶手套洗 :lol: :lol: :lol: :wink: :wink:

男爵府

如果能力範圍內做到........奶奶一定唔會麻煩佢地d仔同新抱.

唔會比面色你睇
唔會有說話你聽
去街食飯爭比錢
荒你唔夠錢使用
唔會要你比家用
唔夠仲可以倒貼
永遠就晒後生既
對後生服侍周到
從不入侵你生活

奶奶係一個好"強"既女人........幾乎所有男人既工作都難唔倒佢.......打扮中性.......但無女性既嫵媚........唔麻煩........唔囉唆........獨立......唔八婆.......唔是非.......就連仔仔都問"麻麻":[你係男人定女人?]........仔仔其實識分男/女.......只是疑惑"麻麻"似男人多過女人 :mrgreen: :mrgreen:

公爵府

2024年龍年勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 親子王國15週年勳章

我奶奶的優點 :

1) 好錫我一家 3 口
2) 對我地好闊綽 ( 長期有燕窩供應, 又買好多野俾我 & 囡 囡)
3) 無說話俾我聽 ( 唯一好客氣叫我 --- 減肥,會靚 d )
4) 吾會吹我地, 只會內心等我地出現 ( family day 時 )

基本上, 我奶奶都有 90 分

大宅

xixi

哈,我是好人。唔敢當。
我自問只是一個稱職的媳婦、聽話的媳婦。

多謝你先

grace
傻啦「陳太」,你奶奶對你不好嗎
你和丈夫是否和奶奶住
如果唔係
分開住,我想問題不太大啦

學勤媽
你好幸福啦。好好珍惜和奶奶相處的日子

「每一日我主,我懇求三件事, 更深刻認識你, 更虔誠敬愛你, 更緊緊地跟隨你,每一日。」

大宅

我奶奶最大既優點係生左個仔出黎做我老公囉, 仲有就係佢唔係好錫佢個仔, 所以佢個仔就好專心咁錫我 就係因為佢唔係好錫佢個仔, 所以連我地既野都唔多問兩句, 唔多干涉我地既私人生活, 咁算唔算優點?

不過我最鬼憎我奶奶就係成日講野都有弦外之音, 你聽得明就知佢想講d咩, 我覺得講野可以直接少少, 成日都要人地估佢講咩, 所以初頭我都花左好多時間唸佢講咩, 成日兜圈暗示咁話你, 之後我直頭扮傻, 佢講咩我都扮唔明,費事煩

公爵府

我奶奶的優點?
1. 鍚孫(係內孫, 唔係外孫, 仲要係內男孫, 我個係女)
2. 鍚佢個仔(細仔結左婚生左仔, 仲溝女, 奶奶話底細新抱死)
3. 頭腦清醒(計數最醒, 樣樣都係你欠佢)
4. 演技一流(心不對口)
5. 口齒伶俐(講是非, 佢認第一無人敢認第二)
6. 夠中氣(發老爛)
7. 夠豪爽(鐘意充炮艇)
8. 夠自我(人地講野永遠錯)
恭賀新禧,迎春接福!

男爵府

我根本唔欣賞佢,所以發掘唔到佢有咩優點,或者我老
公會知啦,畢竟係佢個仔(一千零一粒),又錫我老公。

大宅

Mar,
你奶奶真係好到唔知點講

反想自已生完仔在月時,我奶奶咩都無做過,上黎睇個孫,比左$100利事,買條金鍊仔(問我老公攞返錢)我個仔,我就得4磅青提(我老公比錢), ?-( ?-(

我真係想知道仲有無第二個人好似佢o禁。
仔仔06-12-2003出世

別墅

看來,我奶奶是比上不足,比下有餘。其實,如果我心情好時都覺得她幾好,不過,同一間屋住,矛盾自然會多些啦。我們很少正面衝突的,忍一時,風平浪靜嘛。
P.S.陳太:你好勁,一個大仔,一對孖仔,肚裏還有一對孖的,好辛苦,也好幸福哦!

複式洋房

奶奶優點如下
1) 慳家(買野永遠要格過價先出手 所以儲了好多老本)
2) 事事關心 (即係無時無刻想知你做緊乜=八掛)

伯爵府

其實都有好多99係好好, 只要對佢好d, 相信佢都會對我好d.

複式洋房

Mrs. Chan,

嘩~ 你奶奶d 優點真係多呀!! 佩服!佩服!
我奶奶既優點就係好好戲, 攞獎架!!

大宅

Mar,

唔你對人人好,別人對你好,我令到奶奶三兄娣弟和好,我奶奶對人講話我扮好人,唔知攞咩著數(從別人囗中知),佢成日話我比唔夠飯佢個仔食,o禁瘦,我心諗我晚晚煮飯,你又唔係,你有咩權話我呀!我奶奶係一個非常另類的人,可能佢以前係有錢人家,諗趁都係人地攞著數,唔係好人,包括我呢個外姓人。
仔仔06-12-2003出世

伯爵府

事實上 "一樣米養百樣人", 呢個社會當然會存在各式各樣的人, 只要自己抱著平常心, 咁咪得law. 佢鐘意點諗都係佢既事, 駛乜理佢咁多, 慳返d氣暖肚好過, 嬲得多唔靚ga, 笑翻吓la.
我奶奶有時都會做d唔啱睇/聽既0野, 但我就同自己講, 時運高乜都睇唔到,聽唔到, 費事理佢咁多. 不過點都好, d人成日話我係個幸褔新抱, 但我就同人講奶奶係個唔幸褔既奶奶(因為我好鬼懶, 唔太幫佢做家務)

複式洋房

陳太

佢對我都算ok啦!不過佢有真的很煩,同好多媽咪都一樣,未生bb前都可忍到佢,生o左之後衝突多左,有時二老(臭)
仔的方式,真的令我懷疑佢點(臭)大佢 二個
我老公話我太緊張啦!但係佢地真的很污遭我老爺有一次摸完鞋底冇洗手就摸bb,結果bb肚痾左幾日 :evil:
我同佢地係一齊住的,唔一齊住係 冇可能嫁

子爵府

好媽媽勳章

我奶奶的好處就係, 就係, 就係, 真係好難林呀, 我林唔到啦, 我放氣啦

複式洋房

[quote]
喱喱豬 寫道:
奶奶優點如下
1) 慳家(買野永遠要格過價先出手 所以儲了好多老本)
2) 事事關心 (即係無時無刻想知你做緊乜=八掛)

[size=small]ME TOO

子爵府

好媽媽勳章

grace2004
我同你好似呀, 有次個奶奶著完 d 絲襪, 就咁放在 sofa 上, 我個仔覺得意, 又拿上來玩, 大佬, 又污 joe 又臭, 咁結尾當然就係一場罵戰啦, 呢 d 都係一小件事最慘我奶奶又迷信, 又認叻, 又鐘意派野比人, 我地做什麼佢都想知 (但我偏偏唔講), 我同你一樣, 唔一齊住係冇可能嫁, 唉, 我真係唔知可以頂到幾耐呀, [size=medium]好辛苦呀, 如果唔一齊住, 我林關係會好 d

首頁

尾頁

跳至