時政擂台

跳至

首頁
12345...10

尾頁

珍珠宮

2018復活節勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 親子王國15週年勳章

引用:我都好支持環保,愛護動物,加上佢公然挑戰

原帖由 賽姬 於 16-09-10 發表
我都好支持環保,愛護動物,加上佢公然挑戰班鄉下佬,真係間接幫咗政府一把,勁呀!
香港人能唔能夠 ...
諗下~~都好high呀

珍珠宮

回覆 賽姬 的帖子

你講真定曲線

男爵府

開心吸收勳章

DoReMi媽媽 發表於 16-9-10 12:30
仲要畜牧,同漁港
畜牧同漁港 以前諗都唔敢諗 而家真係比朱朱殺出一條新血路 ~ 朱朱的確係勁

子爵府

angiehouse 發表於 16-9-10 12:38
回覆 賽姬 的帖子

你講真定曲線

不要問,只要信

珍珠宮

2018復活節勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 親子王國15週年勳章

引用:朱朱,支持你...........啊人哋全間打.....

原帖由 SillyU 於 16-09-10 發表
朱朱,支持你...........啊
多個人多雙手~我都幫手…打!

翡翠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2018復活節勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

引用:Quote:原帖由 DoReMi媽媽 於 16-09-10 發表

原帖由 ning.. 於 16-09-10 發表
價格目前仍偏高~
我都想食呀!
無計,供應少嘛,如果真係多人耕種,增加供應量,格價就會回落,期待

珍珠宮

引用:Quote:大力大力 發表於 16-9-10 12:19 叫年

原帖由 DoReMi媽媽 於 16-09-10 發表
唔係我叫ga, 係年青人自己選擇的路,唔關我事ga
民主自決~朱朱同游游係比較務實!

解決到年輕人的就業,和養老金的金源…讚!

日日對住綠草如茵、退休後又有保障…香港簡直係人間樂土啦!

象牙宮

2018復活節勳章 醒目開學勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

糖果園 發表於 16-9-10 12:40
畜牧同漁港 以前諗都唔敢諗 而家真係比朱朱殺出一條新血路 ~ 朱朱的確係勁
...
係,當全球都講緊經濟唔好的時候,香港同鄰近周邊地區的競爭距離越扯越遠,越來越落後,就來個釜底抽薪,話唔定殺出一條血路。 反正,縱觀而家立會嘅議員,都唔會覺得喺可見的將來,香港喺國際地位上會有咩增長或進步,一係倒退就退到盡,總好過兩頭唔到岸。

珍珠宮

甘真系睇下幾多年青人跟佢地去下回啦

翡翠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2018復活節勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

引用:Quote:DoReMi媽媽 發表於 16-9-10 12:30 仲

原帖由 糖果園 於 16-09-10 發表
...
以前香港都係漁港,新界都係種菜,可惜,舊一輩退休,多數後生唔願做,農田都荒廢了,
我都想香港好似日本咁,好多田園仲可以自給自足

象牙宮

2018復活節勳章 醒目開學勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

ning.. 發表於 16-9-10 12:47
民主自決~朱朱同游游係比較務實!

解決到年輕人的就業,和養老金的金源…讚!
係喎,仲可以喺農舍旁起老人院舍,橫掂一直缺乏新血照顧長者,香港人口老化,一定能夠吸納大量年青人去照顧長者。

男爵府

開心吸收勳章

MsBusy 發表於 16-9-10 12:50
以前香港都係漁港,新界都係種菜,可惜,舊一輩退休,多數後生唔願做,農田都荒廢了,
我都想香港好似日本 ...
甘香港有得救啦 ~

翡翠宮

引用:Quote:糖果園 發表於 16-9-10 12:40 畜牧同

原帖由 DoReMi媽媽 於 16-09-10 發表
係,當全球都講緊經濟唔好的時候,香港同鄰近周邊地區的競爭距離越扯越遠,越來越落後,就來個釜底抽薪,話 ...
種得多仲可以出口外國,好似台灣,日本,韓國咁,真係血路黎所以好支持

DoReMi媽媽    發表於 16-9-10 13:15

男爵府

開心吸收勳章

DoReMi媽媽 發表於 16-9-10 12:49
係,當全球都講緊經濟唔好的時候,香港同鄰近周邊地區的競爭距離越扯越遠,越來越落後,就來個釜底抽薪,話 ...
一招釜底抽薪已經知朱朱非池中物

禁止訪問

珍珠宮

引用:甘真系睇下幾多年青人跟佢地去下回啦

原帖由 angiehouse 於 16-09-10 發表
甘真系睇下幾多年青人跟佢地去下回啦
選民自己揀~你放心!

起碼~應該會有八萬人去耕呱!

公爵府

hashtag影視迷勳章

咦,照咁睇,下屆何俊賢應該無機會了

侯爵府

DoReMi媽媽 發表於 16-9-10 12:52
係喎,仲可以喺農舍旁起老人院舍,橫掂一直缺乏新血照顧長者,香港人口老化,一定能夠吸納大量年青人去照顧 ...
全民退休有保障-----龜完填居
永遠不要和白痴爭辯,因為他會把你的智商拉到和他同一水平,然後用豐富的經驗打敗你。

翡翠宮

引用:Quote:MsBusy 發表於 16-9-10 12:50 以前香

原帖由 tonghomama 於 16-09-10 發表
但吾係個個人頂得順耕田, 我有試過㗎,以前幫媽媽拔草! 點知吾知系咪血型問題, 我一落田比啲嘢咬到癲左 ...
咁你可以選擇幫襯買,有賣有買先平衡嘛

翡翠宮

引用:咦,照咁睇,下屆何俊賢應該無機會了

原帖由 1773 於 16-09-10 發表
咦,照咁睇,下屆何俊賢應該無機會了
佢係乜水?

首頁
12345...10

尾頁

跳至