自由講場

跳至

首頁

尾頁

王國長老

畀面勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 2011精緻種植勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 王國長老 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章

用過一隻唔記得philips定panasonic,個水箱勁細,洗一次牙裝三次水,把鬼火,用左幾次丟入冷官,最近丟埋。
話時話鐘意傳統牙線多d

子爵府

回覆 cheungcheung 的帖子

水牙線,完全冇用!用牙縫刷或牙線仲乾淨!
牙刷用緊sonic care,抵買,刷得好乾淨!
快靚正

王國長老

畀面勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 2011精緻種植勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 王國長老 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章

水牙線係我咁大個人買過最伏嘅產品之一

子爵府

hashtag影視迷勳章

回覆樓主:

Philps d 野唔太得。我c6用開Panasonic. 不錯。

寶石宮

2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 最關心BB問題熱投勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章

Msolivialeung 發表於 16-9-19 19:59
回覆 cheungcheung 的帖子

水牙線,完全冇用!用牙縫刷或牙線仲乾淨!

#18 意思唔用水牙缐會蛀牙

琥珀宮

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

引用:我最近都開始用,買了P 記銀白色果部,有4

原帖由 sammag 於 16-09-19 發表
我最近都開始用,買了P 記銀白色果部,有4段力度,我鍾意用哩部機獨有第4段力度,唔係長噴水,係噴一下停一 ...
我用飛利浦水牙缐机,係自己一下一下咁禁架

琥珀宮

引用:Philps d 野唔太得。我c6用開Panasonic. 不

原帖由 stef 於 16-09-19 發表
Philps d 野唔太得。我c6用開Panasonic. 不錯。
Philps 水牙線机和牙刷机D電成曰壞,換过几次新机

大宅

引用:Quote:原帖由+sammag+於+16-09-19+發表我最

原帖由 appleyuen 於 16-09-19 發表
我用飛利浦水牙缐机,係自己一下一下咁禁架
要自己一下一下禁,禁得多都易壞 d , 我覺得

大宅

回覆:可分享買了水牙線嗎

初初用有流牙血,但我本身都易流牙血嘅,過左一星期後就無再流,而家用左半年啦每晚都有用,就算擦完牙用都會沖到d嘢出嚟,所以覺得用完真係乾淨d
本身用開傳統牙線,但最入個隻智慧齒太入整得唔乾淨,但水牙線就解決到呢個問題

琥珀宮

引用:Quote:原帖由 appleyuen 於 16-09-19 發表

原帖由 sammag 於 16-09-20 發表
要自己一下一下禁,禁得多都易壞 d , 我覺得
如果唔自己一下一下禁,咁 移位時咪喷到周圍都係?

大宅

回覆樓主:

如果最入智慧齒位or牙縫大用左好似冇用,可以將條牙線中段位打個結仔 包你拉到好多嘢出來

珊瑚宮

HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018復活節勳章 畀面勳章 BK猜猜猜慶中秋 hashtag影視迷勳章

回覆:可分享買了水牙線嗎

好睇個人感覺我自己用就麻麻鍾意,而我老爺就覺得好啱用

伯爵府

falalala 發表於 16-9-20 03:57
好睇個人感覺我自己用就麻麻鍾意,而我老爺就覺得好啱用

牙醫話水牙線原意就係俾唔識用傳統牙線既人 ( 如老人家 ) 用
優悠在澳洲

大宅

引用:Quote:原帖由+sammag+於+16-09-20+發表要自

原帖由 appleyuen 於 16-09-20 發表
如果唔自己一下一下禁,咁 移位時咪喷到周圍都係?
P 記灰銀白色個model 有一個力度揀,係部機自己會噴一下水停一停,然後再噴一下又停一停,夠時間移動咀頭去另一隻牙,我覺得幾好

琥珀宮

引用:Quote:原帖由 appleyuen 於 16-09-20 發表

原帖由 sammag 於 16-09-20 發表
P 記灰銀白色個model 有一個力度揀,係部機自己會噴一下水停一停,然後再噴一下又停一停,夠時間移動咀頭去 ...
thx,下次試下p記先

珊瑚宮

HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018復活節勳章 畀面勳章 BK猜猜猜慶中秋 hashtag影視迷勳章

引用:Quote:falalala 發表於 16-9-20 03:57 好睇

原帖由 jump.jump 於 16-09-20 發表
牙醫話水牙線原意就係俾唔識用傳統牙線既人 ( 如老人家 ) 用
噢,原來係咁

翡翠宮

牛年勳章 2018復活節勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章

jump.jump 發表於 16-9-20 07:24

我都唔識用牙線,可能牙太密

翡翠宮

牛年勳章 2018復活節勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章

sammag 發表於 16-9-20 09:19
P 記灰銀白色個model 有一個力度揀,係部機自己會噴一下水停一停,然後再噴一下又停一停,夠時間移動咀頭去 ...

請問有相嗎?
要幾錢呀?

珍珠宮

環保接龍勳章

cheungcheung 發表於 16-9-19 12:17
我想買水牙線 可介紹嗎

因昨天在百貨見到樂聲和Philips 分別幾百元 和 千多元 有些猶疑 所以上來問下

我同老公用左一排。 最後打左入冷宮!!!

教養孩童,使他走當行的道, 就是到老, 他也不偏離!

男爵府

畀面勳章

cheungcheung 發表於 16-9-19 12:17
我想買水牙線 可介紹嗎

因昨天在百貨見到樂聲和Philips 分別幾百元 和 千多元 有些猶疑 所以上來問下

waterpik 水箱夠大,夠力,我用緊有線款

首頁

尾頁

跳至