網購天地

跳至

首頁

尾頁

翡翠宮

saiwanho 發表於 16-10-4 23:59
謝謝樓主通知,我也終于搞掂了京東的實名認證了。

不過入銀行卡這個環節就失敗了。我知道他們只接受中國銀 ...

香港發行嘅銀聯信用卡都用到,京東網頁版先有銀聯在綫支付。
呢方面唔同網站有啲分别,例如國美、1號店就用app已經有銀聯付款方法,下圖係國美app付款版面。

民房

原來係咁.. 多謝絲打分享 !

男爵府

親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

lyh80115 發表於 16-10-5 09:04
香港發行嘅銀聯信用卡都用到,京東網頁版先有銀聯在綫支付。
呢方面唔同網站有啲分别,例如國美、1號店就 ...
thanks. Let me try.

翡翠宮

saiwanho 發表於 16-10-5 12:36
thanks. Let me try.

嘻嘻,你又可以裝個銀聯錢包app玩下,用大陸手機號注册,用大陸銀行卡做個實名認證,綁定埋張銀行卡。
以後付款用銀聯帳號就可以揀銀行卡付款,唔洗再輸入卡號等資料。早幾日國美用銀聯搶62折就要用帳號先夠快搶到。

https://wallet.95516.com/s/wl/web/402/page/share/wxshare1.html?channel=7

saiwanho    發表於 16-10-5 17:41

男爵府

想做京東實名攞紅包, 入回鄉卡8位, 用香港中銀銀聯同VISA唔得, 入中國內地開中銀 提款卡, 話"银行预留身份信息有误,请您核对或联系发卡行确认"

點整?

翡翠宮

bbchai 發表於 16-11-1 19:06
想做京東實名攞紅包, 入回鄉卡8位, 用香港中銀銀聯同VISA唔得, 入中國內地開中銀 提款卡, 話"银行预留身份 ...

我都係最近見到有回鄉證實名,自己未整過,因為我無中行帳户,只有建行、農行。

回鄉證H加8位、簡體姓名、大陸手機號都正確?

男爵府

回覆 lyh80115 的帖子

唔該, 原來名要簡体字.

翡翠宮

回覆樓主:

港人多咗好幾間銀行可以實名啦,我用建行搞掂咗。

首頁

尾頁

跳至