夫婦情感

跳至

首頁

尾頁

珍珠宮

開心吸收勳章

ssl1102 發表於 16-9-29 16:53
呢類俾意見topic
一定會有唔同意見
各有各道理

所以要睇樓主本人接受邊套囉!
百花叢裡過,片葉不沾身。

子爵府

wing1388 發表於 16-9-29 16:49
男女都一樣啦,當妳覺得女嫁個老公係賭博,男人何嘗唔係同樣押注响女人身上?

唔好講第二個,就以我為例 ...

um... 婚姻如賭博
睇自己條命生成點
敢唔敢博
樓主,加油...
未經本人同意,請勿轉載內容!

珍珠宮

開心吸收勳章

eggpudding 發表於 16-9-29 16:57
um... 婚姻如賭博
睇自己條命生成點
敢唔敢博

個人覺得唔好搵呢啲嚟博!
百花叢裡過,片葉不沾身。

公爵府

history is an example

many 太空人 between HK & overseas in early 1990s and how many divorced couples during that in HK ?

複式洋房

我覺得樓主要三思
分開幾個時間都可以考慮下
分開幾年.........時間太長了
到時你有你既忙碌,佢有佢在外地的生活
你老公自己一個係外地生活,好容易會出現第三者
又或者幾年後,你地既感情已經轉淡左
加上你地個小朋友咁細,幼兒階段應該父母都在身邊一齊陪佢成長
與小朋友相處的日子過左就追唔返

嫁雞隨雞.....如果係我,我會再努力D搵工,點辛苦都會分開

相反,樓主老公會否一齊回港生活,兩公婆努力搵幾年錢,再一齊移民?

別墅

回覆:有無人同老公long d,感情維繫到嗎?

多謝咁多位既意見,我個心1516,我都明應該嫁雞隨雞,但一方面比人覺得女人要有自己既野,否則比男人控制嗮所有財力都唔好。。可能我再唸清楚同家人商量下點樣係最好辦法啦,就算真係返香港幾年,我希望大家至少一個月飛一次見面,我6299以前都係飛黎飛去既,到依家都睇落恩愛,希望咁樣對老公有個好既影響啦

大宅

wenwen885 發表於 16-9-29 18:33
多謝咁多位既意見,我個心1516,我都明應該嫁雞隨雞,但一方面比人覺得女人要有自己既野,否則比男人控制嗮 ...

其他人得唔代表你地得,問人無用,問自己決定左如最後離婚你都唔後悔便可以去做!

我自己一定唔會同老公分開考驗大家……

珍珠宮

大廚勳章 陪月勳章

我老公舅父的又係一家三口移左民,
舅父自己返香港搵錢,
一年返加拿大一次,
有次佢返左去,
我同老公上佢屋企打理下間屋,
有個女人喺門口等佢,
講得出佢個名,
仲問我地佢去左邊,
又留低個名叫舅父搵佢,
成年人大家知咩事啦…
我地冇講出去,
舅母同表妹久唔久都返香港,
一家三口依然相親相愛,
係我同老公一直守住呢個秘密

大宅

多謝咁多位既意見,我個心1516,我都明應該嫁雞隨雞,但一方面比人覺得女人要有自己既野,否則比男人控制嗮 ...
樓主,就算一個月飛一次,都搏唔過呀,唔通帶住個B咁樣成日飛黎飛去咩,搵少D咪搵少D囉
If you never abandon,I will in life and death

大宅

回覆樓主:

分開就預左個c6出去玩,如冇比你識穿就好law,否則冇左頭家就無謂。
我同c6冇見一個星期都感覺好似冇左個老公咁,有d唔記得佢咁。仲分咁耐,一定唔好!

子爵府

一早計劃移民,便該有心理準備,份人工無香港咁高,現在為了揾多啲私己,白白犧牲小孩子本來擁有的完整家庭,於心何忍。

子爵府

一早計劃移民,便該有心理準備,份人工無香港咁高,現在為了揾多啲私己,白白犧牲小孩子本來擁有的完整家庭,於心何忍。

大宅

回覆樓主:

機票又要錢,你喺香港食住又要錢。。。如果係我我都唔會番香港,我情願同老公一步一步咁捱!同埋一個男人自己一個喺嗰邊捱好似好慘咁,我會喺身邊支持佢,比個溫暖嘅家佢

別墅

回覆樓主:

我唔會咁做,唔諗老公怕5怕寂寞先~
小朋友都好似唔可以係完整家庭長大咁~
同埋老公都miss咗好多小朋友長大既過程

瑪瑙宮

您諗野真係太天真, 女人要有自己 ge 野就唔係移左民先諗返香港搵自己 ge 野, 重要帶埋小朋友返黎, 佢响果邊日日放工對住四邊牆, 安慰又無溫暖又無自己囝都無得見, 容乜易婚姻亮紅灯, 男人唔可以比佢一個人, 個個講您都唔信, 真係晒氣, 您 6299 咩年代, d 人邊有而家咁道德淪亡. 您置自己老公/婚姻於危牆之下, 大家都幫您唔到.

水晶宮

hksunshine 發表於 16-9-29 17:02
history is an example

many 太空人 between HK & overseas in early 1990s and how many divorced coupl ...

我老豆就咁包左3個2奶

別墅

我明白了,睇左大家既意見。其實系最近發生左少少事先令我有呢個想法。我當初決定同老公過來就係決心一齊住,但發現左一d令我唔開心既野,雖然老公應承我會改過,但我忽然覺得自己已經放棄太多野系呢段感情上,系咪應該趁後生做多陣野儲下錢姐。。

珍珠宮

醒目開學勳章 畀面勳章

wenwen885 發表於 16-9-29 15:52
我同老公移左民,bb9個月大,但我打算返香港搵工賺多幾年錢,以後再搬去同老公住,因為香港人工高啲同埋設 ...
怕佢「又」做對你唔住嘅事,單憑呢句,已經証明高危

男爵府

DHA勳章

唔會

男爵府

DHA勳章

soso1227 發表於 16-9-30 00:18
怕佢「又」做對你唔住嘅事,單憑呢句,已經証明高危

我都留意到個又字

首頁

尾頁

跳至