嬰兒用品

跳至

首頁

尾頁

大宅

calting 發表於 16-11-23 16:26
我9月中買到現都未收到貨
追到發火!
上星期話星期一寄,然後星期二寄,然後今日再追又唔覆!

雖然我買的東西不太貴,是crayloa. 筆,但這店太過份,今日reply 我又係get back soon, 我要求refund but not success, 點算好?你們會報警還是消委會?

複式洋房

我報左海關,商品說明條例。

//不當地接受付款:如任何商戶就某貨品或服務接受付款時,該商戶(a)意圖不供應有關貨品或服務,或(b)意圖供應與有關貨品或服務有重大分別的產品,或(c)沒有合理理由相信該商戶能在指定期間或在合理時間內,供應有關貨品或服務,該商戶即屬不當地接受付款。//

http://www.customs.gov.hk/tc/consumer_protection/trade_desc/contact_us/index.html

大宅

回覆樓主:

之前買洗洗衣機液 又係不斷拖
拖左3個月先收到
唔追都唔理
估唔到有其他媽媽都中招

複式洋房

確定呢一間同baby club house 係同一間鋪,FB page "About" 同地址都係一樣的。

大宅

開心吸收勳章

吓...咁都唔執粒

大宅

我都訂左嘢,話有現貨,要5至7個工作天寄出但依家已十幾日仲未有聲氣

大宅

引用:確定呢一間同baby club house 係同一間鋪,

原帖由 lainda 於 16-12-08 發表
確定呢一間同baby club house 係同一間鋪,FB page "About" 同地址都係一樣的。
我都係呢間野度買左野,等幾個月都冇貨,fb又唔回應,係唔係都可報海關?

別墅

LevinaLee 發表於 16-11-25 19:37
10月中買左野, 明明話 14/11 有船到
依家追佢就話 下星期發貨, 明吹水
想問, 可以點做??

最新: 終於拎到貨了~ 等左1個月, 算幸運

別墅

LevinaLee 發表於 16-11-25 19:37
10月中買左野, 明明話 14/11 有船到
依家追佢就話 下星期發貨, 明吹水
想問, 可以點做??

最新: 終於拎到貨了~ 等左1個月, 算幸運

民房

我幫襯另一間叫the fairy baby嘅shop都係黑店!又係同你地類似經歷,會唔會係同一間野?因為我見facebook張相都好似...大家都唔好幫襯呢間呀!

大宅

我見到佢地都有好多好評啊~ 同埋我之前都幫襯左呢間好幾次,真心覺得唔錯啊!

首頁

尾頁

跳至