跳至

首頁

尾頁

大宅

我應該下年過來, 住SAN LEANDRO, 想問下GRADE 1 and 3, 如何搵學校?
「教養孩童,使他走當行的道,就是到老他也不偏离」(箴22:6)

王國長老

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 畀面勳章 有「營」勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章 王國長老 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 最關心BB問題熱投勳章 開心吸收勳章

mrscow 發表於 17-3-7 16:59
我應該下年過來, 住SAN LEANDRO, 想問下GRADE 1 and 3, 如何搵學校?

去san leandro校區網,睇下有邊d學校,如你有地址,可以睇下即係會派邊一間,如果想讀私校就要google m一下有邊d可以報。
花旗太太生活在花旗國,留意時差,你問我未必即時答到。

大宅

rose-mag 發表於 17-3-8 00:34
去san leandro校區網,睇下有邊d學校,如你有地址,可以睇下即係會派邊一間,如果想讀私校就要google m一 ...

我有地址,請問邊度可搵到派邊間呀?

「教養孩童,使他走當行的道,就是到老他也不偏离」(箴22:6)

王國長老

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 畀面勳章 有「營」勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章 王國長老 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 最關心BB問題熱投勳章 開心吸收勳章

mrscow 發表於 17-3-7 19:52
我有地址,請問邊度可搵到派邊間呀?

上San Leandro校區網:http://www.sanleandro.k12.ca.us/
上面有個street listing directory http://apps.schoolsitelocator.com/?districtcode=87458#,你睇下搵唔搵到,個圖可以放大,如果住正果間學校範圍就係會派去果間,除非該校已收滿學生,咁就有機會要派去另一間。
San Leandro個校區唔大,只有8間小學,兩間中學同一間高中,你可以入去上面果個San Leandro校區網續間學校睇下資料,我冇朋友住果頭,所以幫唔到你問。

P.S. 記得上去睇下申請流程、截止日期及要準備嘅文件/証件。

大宅

rose-mag 發表於 17-3-8 12:28
上San Leandro校區網:http://www.sanleandro.k12.ca.us/
上面有個street listing directory http://apps. ...

多謝你

大宅

小青子 發表於 17-1-15 02:56
Hi ... 我住San Ramon, 剛來美國一年美。

我哋暑假都會搬去San Ramom! 好期待!但又開始唔捨得香港呢…
Easter 會過去小住一星期,有冇啲地方值得帶小朋友去玩下呀?

大宅

ivorymel 發表於 17-3-14 00:04
我哋暑假都會搬去San Ramom! 好期待!但又開始唔捨得香港呢…
Easter 會過去小住一星期,有冇啲地方值得 ...

歡迎你呀!我都住San Ramon附近,有小朋友嗎?
我個囡六歲!

大宅

kayeeian 發表於 17-3-14 04:49
歡迎你呀!我都住San Ramon附近,有小朋友嗎?
我個囡六歲!

hi hi! 我仔4歲,準備過來讀書,所以easter 之後要去學校orientation呀~ 你住 Pleasanton? Dublin?

別墅

之前住sf 6年,嫁左去alameda 4年,依家oakland返學讀baking (emoji)

大宅

Flower1015 發表於 17-3-16 05:26
之前住sf 6年,嫁左去alameda 4年,依家oakland返學讀baking (emoji)

baking 我都有興趣啊~邊度讀?certificate course?

別墅

ivorymel 發表於 17-3-19 06:09
baking 我都有興趣啊~邊度讀?certificate course?

係呀,2年4個sem讀証書

民房

回覆 Mrswayne 的帖子

我們住得好近!我住Marina SF

民房

Mrswayne 發表於 17-2-19 09:18
Hi, 我呢3年斷續咁住 Sunset. 多多指教。
Hi, 我們住得好近!我住Marina,來左SF 大半年,多多指教

大宅

sharonsnow 發表於 17-3-28 03:05
Hi, 我們住得好近!我住Marina,來左SF 大半年,多多指教

大宅

我已經擔心緊會悶死(emoji)

別墅

回覆樓主

我地都住好近alameda悶到痴線

王國長老

mrscow 發表於 17-5-4 17:36
我已經擔心緊會悶死(emoji)
有小朋友平日假日都忙死,冇時間悶喎。

大宅

Flower1015 發表於 17-7-12 09:43
我地都住好近alameda悶到痴線

哈囉!我同你應該都係悶到抽筋同盟!!

複式洋房

Hi,好耐無上黎了,我喺east oakland架

大宅

RubyB 發表於 17-7-20 05:23
Hi,好耐無上黎了,我喺east oakland架

你好,我响oakland返工㗎!

首頁

尾頁

跳至