親子旅遊

跳至

首頁
12345...7

尾頁

翡翠宮

2018復活節勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 hashtag影視迷勳章

tabo88888 發表於 17-2-28 10:13
其實如果佢唔係返屈我我哋真係冇諗住再追究。因為佢講到好可憐話個清潔公司有問題,好似咩都唔知咁。我哋 ...

學樓上話齋, 可能個屋主已用呢個方法屈左好多個住客...有無得去返個網俾負評架? 我未住過B&B唔清楚...
至少可以提醒之後既人 ..

侯爵府

畀面勳章

其實如果佢唔係返屈我我哋真係冇諗住再追究。因為佢講到好可憐話個清潔公司有問題,好似咩都唔知咁。我哋 ...

咁你要從今次嘅 經驗去學習啦. 其實佢話畀錢係維修, 已經係好唔合理嘅事情, 呢啲一定由業主佢搞㗎啦。 你自己係去旅行㗎嘛, 重點會花時間幫佢搞. 千祈唔好怕煩, 信佢幫佢整, 始終要對人有防預,唔好咁易信人。

如果你張信用卡畀佢hold住咗筆錢, 你可以同定你嘅信用卡公司講,你有dispute ,即使佢hold住 ,銀行都唔會過數畀佢住。

瑪瑙宮

大廚勳章

根本要吾租。。。寧願取消,因為睇相根本太爛。。。不是一般差。。。
喇麼撻沙 啪卡挖多
阿喇克多 沈瑪 沈潑躂沙
喇麼撻沙 啪卡挖多
喇麼撻沙 啪卡挖多

象牙宮

回覆:Tokyo Airbnb 被騙案

你地用咩對話,有無留低資料?

男爵府

mercurycc 發表於 17-2-28 10:41
你地用咩對話,有無留低資料?

係呀!用bnb入面類似信息功能既方法溝通,會有記錄。俾番bnb 跟進。

呢個房東如果用呢個方法屈錢,可能之前既旅客知道呢個情況後就即時報俾 bnb 知,揾間新既住。

男爵府

回覆 tabo88888 的帖子

民宿就喺私人經營,所有嘢屋主自己包,攪吓垃圾就可能有,因為你睇得到。而致於換牀單的嘢,無污的咪拉靚給下手住。所以寧住低星級酒店都好過它。

大宅

seaheart88 發表於 17-2-27 22:07

所以成日話介紹。。平靚正民宿。。。。根本首先就無平靚 ...

同意,BK 好多人重仍然唔識死 去搵 BnB,全部非法,隨時保險都唔賠

珍珠宮

2018復活節勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章

Neromagic 發表於 17-2-28 12:04
同意,BK 好多人重仍然唔識死 去搵 BnB,全部非法,隨時保險都唔賠
...
唔駛隨時,保險的確係唔會賠非法野

大宅

回覆 shannon_fky4186 的帖子

yea complained to airbnb lah and remember to provide the review.

子爵府

seaheart88 發表於 17-2-28 10:32
根本要吾租。。。寧願取消,因為睇相根本太爛。。。不是一般差。。。

但可以點取消呢?作為租客如按取消可能無得講返轉頭

禁止訪問

瑪瑙宮

大廚勳章

jemswin1 發表於 17-2-28 12:50
但可以點取消呢?作為租客如按取消可能無得講返轉頭

去到咁已影相交比airbnb 證據,你入左去住就被屈,最後只口同鼻拗。佢話比10,000 Yen樓主維修,根本唔應該接受。。

如果房東唔退,都唔會入住囉,即交比airbnb 跟進。。你住左,仲住晒。。變左已接受房東的屋環境。。現在唯有影對話交airbnb 。睇下點搞。。
喇麼撻沙 啪卡挖多
喇麼撻沙 啪卡挖多
喇麼撻沙 啪卡挖多

子爵府

seaheart88 發表於 17-2-28 12:56
去到咁已影相交比airbnb 證據,你入左去住就被屈,最後只口同鼻拗。佢話比10,000 Yen樓主維修,根本唔應該 ...

明白,又上了一課了。即是第一晚就不能入住,然後返港先投訴,定係安定後即時投訴?
但當時已拎Key,如何俾返Key屋主呢?

瑪瑙宮

大廚勳章

jemswin1 發表於 17-2-28 12:58
明白,又上了一課了。即是第一晚就不能入住,然後返港先投訴,定係安定後即時投訴?
但當時已拎Key,如何 ...

你根本就唔應該將自己放在冇保障嘅地方。。一開始就唔應該選擇呢啲非法民宿,無事只係好彩。。轉返酒店吧。

大家手機都有上網,咁不幸,你即刻影咗相都即刻send email比airbnb ,佢手機Apps都有求助。。佢話俾錢我維修我一定唔收囉。去旅行邊有時間搞呢啲?你睇相佢,爛得咁嚴重。,唔係淨係壞棧燈喎。。點會仲肯入住啊?
喇麼撻沙 啪卡挖多
喇麼撻沙 啪卡挖多
喇麼撻沙 啪卡挖多

子爵府

seaheart88 發表於 17-2-28 13:03
你根本就唔應該將自己放在冇保障嘅地方。。一開始就唔應該選擇呢啲非法民宿,無事只係好彩。。轉返酒店吧 ...

我從未考慮過住B&B,就算人多都會訂兩房,但就好想學嘢,就呢事件我就可以勸我朋友,佢為了慳錢宜家搵緊住宿。

瑪瑙宮

大廚勳章

jemswin1 發表於 17-2-28 13:16
我從未考慮過住B&B,就算人多都會訂兩房,但就好想學嘢,就呢事件我就可以勸我朋友,佢為了慳錢宜家搵緊住 ...

我都試過幫朋友搞啊,佢又係book咗間非法民宿,是又係話租唔到俾佢, 叫佢自己取消。自己取消要罰。我就幫佢喺Facebook,airbnb 信息留言,cap晒比佢,當然唔係即覆,但真係有人處理囉。。退全數。。。

搞掂後我就叫佢以後都唔好再book呢啲屋。。。
喇麼撻沙 啪卡挖多
喇麼撻沙 啪卡挖多
喇麼撻沙 啪卡挖多

男爵府

俾錢你維修都講得出? 樓主又ok果下仲奇, 去旅行都係想求開心, 我就唔會博住呢啲非法BNB, 環境衛生冇保障, 人身安全亦都成疑.

男爵府

回覆 Pokiu 的帖子

二者有何分別?

象牙宮

引用:Quote:seaheart88 發表於 17-2-27 22:07 本

原帖由 Neromagic 於 17-02-28 發表
...
上次台灣一氧化碳都係呢類屋。
成日睇到有人旅行唔會買保險,無得賠唔係問題掛。

子爵府

我都唔係太明, 即係响Airbnb book 嘅民宿係合法嗎?
定係每間唔同, 有d合法, 有d不合法呢?

首頁
12345...7

尾頁

跳至