自由講場

跳至

首頁

尾頁

珍珠宮

開心吸收勳章 最關心BB問題熱投勳章 畀面勳章

ladynana 發表於 17-6-6 11:36
我都好好奇想知佢係咪升學顧問?

之前佢出左個post 話有個升小講座(要付費),上到去是一間金融機構,仲 ...
你咁夠膽上

大宅

之前佢出左個post 話有個升小講座(要付費),上到去是一間金融機構,仲 ...

咁即係佢掛羊頭賣狗肉啦

大宅

回覆樓主:

我都telegram左

男爵府

QABABY 發表於 17-6-6 11:41
你真係上左去呀, 我見佢係咁開谷, 我已經唔想睇

我豬囉,初初只join 了一個佢既group, 又以為有專家分析小學想聽下,點知真係浪費時間,我聽左一個鐘唔對路就走先了!仲勁唔好意思叫埋朋友一齊去

男爵府

Beiku 發表於 17-6-6 14:33
咁即係佢掛羊頭賣狗肉啦

絕對是浪費時間!

男爵府

lovebabyking 發表於 17-6-6 11:53
你咁夠膽上

浪費錢同時間

用戶要求終止服務

HiPP勳章(2) HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 畀面勳章 開心吸收勳章

happyty 發表於 17-6-6 10:21
未聽過

公爵府

2018復活節勳章

佢話自己ftm,純粹係上年(定呢幾年?!)經歷過考小學,所以用自己嘅經驗幫大家。如果佢真心係咁,我覺得係好事,但其實佢最多都係熟幾個校網,但佢開哂咁多區,開埋學校谷先係最令人質疑

btw,我都多謝有佢開升小group,先可以睇到其他家長分享嘅資訊

大宅

Never heard

大宅

呢期group 討論區好紅,sales 野都算,佢開哂全港學校links group,唔係熱心甘簡單,仲要人地開學校谷又要加佢做admin ,呢點好有問題,因學校group 通常係自己友講野,所以大家要小心。

男爵府

回覆樓主:

佢不斷收集各家長資料,到有需要時就話有咩講座,有咩義工服務,最唔明做義工都要收錢。佢開各學校谷,爭住做admin, 佢sell嘢就得,人哋一講就out人。其實佢個個谷都係死谷,無人願分享,都係無意思。佢係2016-7 小一家長,根本亦唔多升小經驗,只係呢到8 D, 嗰到8 D
:

民房

今朝起 Faye ma 嘅群組內見到依個 topic, 所以想以谷友嘅身份講句公道說話。我入咗 Faye ma 嘅谷都差不多年半了,覺得佢係一個好 nice 嘅媽咪,而且有好多資訊會同我地分享。其實谷內嘅人都認識佢一段時間,阿仔有直私 offer 後我亦入咗佢開嘅學校谷。已入了差不多半年,學校谷內從無見過佢 post 其他活動同 sell 嘢,而且二個月前已經將一位今年考入嘅家長加為 admin。我亦 screen cap 咗今朝谷友嘅討論,希望大家唔好有太多猜測,可以公平d看待這件事。
利申:我都只係起 Whatsapp 入谷後先認識佢,原本亦唔係朋友關係。

珍珠宮

大廚勳章 陪月勳章

lorraineChan 發表於 17-6-7 17:01
今朝起 Faye ma 嘅群組內見到依個 topic, 所以想以谷友嘅身份講句公道說話。我入咗 Faye ma 嘅谷都差不多 ...

新國民你真係有心喇,
特登開個acc黎幫佢平反!

珠媽    發表於 17-6-8 10:23
citygirl    發表於 17-6-7 17:48

珍珠宮

2024年龍年勳章 牛年勳章 2018母親節勳章 親子達人勳章

掛羊頭賣狗肉, 襯呢排大家都煩緊小一揀學校問題,大把呢類group浦出嚟.
早几年我都上過一次當, 朋友話有講座教大家點入名校, 點揀小學, 結果...去到係推銷教育基金保險, 講俾你知讀名校要几錢, 所以要買至少xxxxxx錢基金先夠.
如果, 半場我已經走咗.
一毫之善,與人方便;一毫之惡,勸君莫作;欺人是禍,饒人是福;不信抬頭看,蒼天饒過誰
                      *****請勿將本人网名及言論內容抄襲到任何報紙或雜誌上*****

大宅

有新國民黎反擊wow事實勝於雄辯啦

翡翠宮

好媽媽勳章 醒目開學勳章

今朝起 Faye ma 嘅群組內見到依個 topic, 所以想以谷友嘅身份講句公道說話。我入咗 Faye ma 嘅谷都差不多 ...

好心啦,仲cap圖出黎,佢(你)都自己有講開谷賣嘢啦,咁樓主冇講錯亦冇怨枉佢。乜share 嘢要全港小學谷都share? 咁佢(你)真係幾得閒。呢啲根本就係騷擾同做生意啦!

你真係有心,開個account 幫人平反。當人傻。。。

珠媽    發表於 17-6-8 11:06

翡翠宮

babyhoi 發表於 17-6-7 17:28
新國民你真係有心喇,
特登開個acc黎幫佢平反!

嘩,有粉絲 笑死人。做生意行遠啲。。啦!

男爵府

回覆 littlestar_2009 的帖子

愈描愈黑, 算吧啦。 好多人識佢超過2年, 都知佢咩都講錢, 做義工點解要收家長錢? 同一時間有朋友電該機構, 對方答做義工當然免費, 點會收錢架........佢D 谷亦無分享過D 咩, 睇嚟新國民唔太瞭解佢喎。
:

翡翠宮

citygirl 發表於 17-6-7 17:54
回覆 littlestar_2009 的帖子

愈描愈黑, 算吧啦。 好多人識佢超過2年, 都知佢咩都講錢, 做義工點解要收家 ...

做義工要收人錢,唔係有人信呀?

琥珀宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 減齡達人勳章 牛年勳章 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子探索遊 畀面勳章 Xmas吸收勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章 瞓得好勳章

新國民

首頁

尾頁

跳至