自由講場

跳至

首頁

尾頁

侯爵府

回覆樓主

好彩牠遇到你

珍珠宮

HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 BK Milk勳章 畀面勳章

樓主

子爵府

回覆樓主:

好人好事

子爵府

開心吸收勳章

樓主真好人鸚鵡可以同主人重逢實在太好了!

伯爵府

好媽媽勳章

港式奶茶 發表於 17-6-21 08:17
樓主真好人鸚鵡可以同主人重逢實在太好了!

大家誇獎了,受之有愧!

鸚鵡能夠重投主人懷抱,真係美事

王國長老

畀面勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 2011精緻種植勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 王國長老 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章

原來樓主係執到雀果個,好人好事,鸚鵡要乖乖啊

伯爵府

好媽媽勳章

Charlotte_mom 發表於 17-6-21 10:41
原來樓主係執到雀果個,好人好事,鸚鵡要乖乖啊

係呀,佢自投我家,半天也不願飛走(我沒把窗關上,其實佢隨時可飛走),到傍晚,牠在我仍在我客廳游走,不是辦法,而且可能主人就住在我屋苑,於是放牠入紙箱,再交管理處!

晚上突然想起可在BK問下,好彩無沉底,多謝BK會員告知fb條link, 其實由我post BK到主人接返佢,前後不到一小時,真是萬幸

伯爵府

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 2018復活節勳章 15週年勳章

好人好事

王國長老

畀面勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 2011精緻種植勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 王國長老 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章

elysemama 發表於 17-6-21 11:15
係呀,佢自投我家,半天也不願飛走(我沒把窗關上,其實佢隨時可飛走),到傍晚,牠在我仍在我客廳游走, ...

水晶宮

2024年龍年勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2018復活節勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章 hashtag旅遊勳章 hashtag影視迷勳章

回覆樓主:

隻雀好好彩,可能呢幾日落大雨走唔到。好多時雀飛左好難揾番。雀雀好乖好有性。最重要你好有善心。睇到呢d post都開心

伯爵府

好媽媽勳章

kit2004 發表於 17-6-21 11:30
隻雀好好彩,可能呢幾日落大雨走唔到。好多時雀飛左好難揾番。雀雀好乖好有性。最重要你好有善心。睇到呢d ...

對,呢隻雀雀好乖、好可愛!其實如果今日中午前找不到佢主人,我可能會收養佢,因為我唔肯定送去漁護處後,佢哋會點處理。

用戶要求終止服務

HiPP勳章(2) HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 畀面勳章 開心吸收勳章

wuwucancan 發表於 17-6-20 22:16
係咪呢隻咁既色?

珊瑚宮

2024年龍年勳章 2024勳章 牛年勳章 2018父親節勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 醒目開學勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

樓主
這個世界上所有的愛都是以聚合為最終目的,只有一種愛以分離為目的,那就是父母對孩子的愛。 父母真正成功的愛,就是讓孩子盡早成為一個獨立的分個體﹗

首頁

尾頁

跳至