婆媳關係

跳至

首頁

尾頁

大宅

如果小朋友平時都係要提先識叫人..的確係父母教得不當
但如果小朋友當日咁反常.咩人都唔理就衝走..一定有原因: 唔舒服,發脾氣,唔開心...
唔好下下用大人角度去理解一個小朋友...
唔好話叫一叫姐,好快! 你忍到屎..佢忍唔到..
你識講叫一叫人姐..1.去完先叫同2.叫左先去..對小朋友來講又有分別?

比著我我都會咁應佢....奶奶係到執著一D先後次序我同佢講返原因好正常
同埋...一直都唔妥大家...點樣講..佢都係唔滿意 應又死唔應又死..

珍珠宮

wyeth冷知識勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

歌莉泡泡 發表於 17-7-12 15:04

如果小朋友平時都係要提先識叫人..的確係父母教得不當
歌莉泡泡JM, 我太愛你啦, 多謝

大宅

小肥楊 發表於 17-7-12 15:40
歌莉泡泡JM, 我太愛你啦, 多謝
哈哈.唔客氣~我以事論事姐,我無小朋友但屋企好多小朋友..
我都教D小朋友要有禮貌嘴仔要乖...
小朋友反常一定有原因.做大人既唔係下下都鬧左先..
呢到D人鐘意執著果少少係到搵交嗌..平時仲受唔到怨屈咩..上到網仲去撩人

小肥楊    發表於 17-7-12 17:46

珍珠宮

回覆樓主:

我只係想講其實你明知佢係咩人,點解對佢仲有期望,佢當你地係外人,你都可以唔洗你佢

男爵府

我的育兒心得勳章

回覆樓主

呢個帖令我諗起我個仔under一歲時入左醫院,係分流至緊急個種,當日我地本來約左老爺奶奶,咁c6就打去同佢地講bb入院,去唔到飲茶。點知老爺奶奶的反應是叫c6一陣交低bb比醫生,就過去同佢地飲茶,我c6 呆左然後同佢均講唔得閒就收線。

然後過左一個鐘到,佢地上左醫院,老爺坐左係隔離病床,奶奶又係到搶b,b又唔跟佢,搞左成個鐘先走。據c6了解,佢地係約左人未夠鐘,所以上醫院坐下,夠鐘就走左⋯

樓主,我諗我老爺奶奶應該勁過你位太后⋯

複式洋房

回覆樓主

我個賤99, 我係廁所幫大女沖涼,初生細女喺房度喊,個賤人坐係沙發度睇電視都唔入去望下咩事,平時我女整親,佢都直行直過,唔會關心唔會問,仲成日串我添,有邊一個小朋友唔會跌倒,細B女成日無啦啦喊,佢從來都唔會望一眼,我個女發燒,佢趕住出去打牌,都由得佢,阿囡嘔,佢發晒爛渣嘅叫我抱走佢,做到咁乞人憎咁賤,但係佢又好好戲喎,係外人面前會又錫又抱,但係我個女對佢好反感,會掙扎會走,佢就同人哋講阿囡唔鍾意嫲嫲,小朋友係誠實嘅,邊個對佢好,佢啲反應就會好直接表達出來,我個細女由醫院抱返屋企到而家一歲,個賤人一次都無抱過佢,我真係好真心佩服佢,佢今日咁樣做,將來唔好怪我個女對佢無情,我女發燒唔舒服,有咩大病痛,佢可以一瞓覺天光,都唔會過問,但係日日同人哋講話佢好錫兩個孫,笑死人

珍珠宮

hhz 發表於 17-7-13 14:38
呢個帖令我諗起我個仔under一歲時入左醫院,係分流至緊急個種,當日我地本來約左老爺奶奶,咁c6就打去同佢 ...
你6299一樣令人O晒咀

珍珠宮

yiching322 發表於 17-7-13 15:54
我個賤99, 我係廁所幫大女沖涼,初生細女喺房度喊,個賤人坐係沙發度睇電視都唔入去望下咩事,平時我女整親 ...
同我99超級似(可能係失散佐啲JM)

子爵府

親子王國15週年勳章

佢應該都唔錫你C6, 成日對住自己都辛苦, 有冇計劃搬?

首頁

尾頁

跳至