親子旅遊

跳至

首頁

尾頁

水晶宮

畀面勳章 醒目開學勳章 BK Milk勳章

回覆 koreababy 的帖子

係wor, 唔同碼頭. 咁我唔知啦, 可否問下船公司, 可能有免費接駁車去國際通的.

我們的碼頭很近市區, 行路都係二十分到國際通

生日月, 開心過

別墅

回覆樓主:

好的,謝謝你的資料

水晶宮

親子王國15週年勳章

雪文 發表於 17-8-7 13:53

我第一日跟免費團, 2點就出到碼頭. 帶我們去了首里城, 綜合免稅店 , Outlet.
hi! 雪文, 好耐無同妳傾計啦! 我月中都去沖繩, 有咩好推介?
[

水晶宮

amychoi 發表於 17-8-7 14:31
hi! 雪文, 好耐無同妳傾計啦! 我月中都去沖繩, 有咩好推介?

Hi Amy

好開心見到你, bk 老朋友。

我只吃了三餐咋,短短停留很短。
和牛我吃這一間,show coupon 或like facebook 有九折。佢一時時要求不同,聽人講lunch 比較便宜。 不要吃他的豬肉,麻麻地。

泊港如要吃海膽要吃北海道海膽。貴但好好味道。

生日月, 開心過

水晶宮

koreababy 發表於 17-8-7 14:29
好的,謝謝你的資料

問了朋友,你們有免費接駁車去國際通。 回來要自己坐的士,她說坐了100多元人民幣。
生日月, 開心過

水晶宮

親子王國15週年勳章

雪文 發表於 17-8-7 15:44
Hi Amy

好開心見到你, bk 老朋友。

Thx!

另想問妳郵輪好玩嗎?我未坐過, 成日會覺得好悶囉!
[

禁止訪問

別墅

雪文 發表於 17-8-7 15:47
問了朋友,你們有免費接駁車去國際通。 回來要自己坐的士,她說坐了100多元人民幣。
...

謝謝你呀……

別墅

clubman1800 發表於 17-8-7 16:01
根據碼頭網頁資料, 雲頂的船一向都係停最大的 Crises Terminal 這個碼頭, 距離國際通大約 4.5~5 Km, 的士不 ...

不遠喎
但衹怕到時個個落船去揾的士,難截車啫
得個幾個鐘……可能排隊坐的也用4O/50分鐘 anyway 非常感謝你的資料

水晶宮

amychoi 發表於 17-8-7 15:47
Thx!

另想問妳郵輪好玩嗎?我未坐過, 成日會覺得好悶囉!

郵輪設施很多

溜冰場、沖浪、攀岩、泳池、健身室、桑拿、藍球場、迷你高爾夫場、電影
表演秀、派對、排舞 、手工折毛巾班以上都是免費的

電子遊戲機室、賭場、手工蛋糕班、美容水療、酒吧、溜冰秀是要自費的。
每個人都按照自己的方式去放鬆自己…

青年人應該比較好玩,我和老公二個去,我們是標準show 迷,還有嘆美食。
看日出日落。 時間都唔係好多。 我帶書去看都沒甚麼時間。
生日月, 開心過

水晶宮

clubman1800 發表於 17-8-7 16:01
根據碼頭網頁資料, 雲頂的船一向都係停最大的 Crises Terminal 這個碼頭, 距離國際通大約 4.5~5 Km, 的士不 ...

這是我們當天停的碼頭,只有我們一條船。
我朋友當天也是坐雲頂到的,不是這個碼頭
生日月, 開心過

水晶宮

親子王國15週年勳章

雪文 發表於 17-8-7 16:22
郵輪設施很多

溜冰場、沖浪、攀岩、泳池、健身室、桑拿、藍球場、迷你高爾夫場、電影
兩公婆去sweet sweet
[

禁止訪問

水晶宮

clubman1800 發表於 17-8-7 16:53
http://www.nahaport.jp/kyakusen/yotei/2017.8.4(2017.pdf

那可能是泊位不同吧, 雲頂全部都停在 新港 9、 ...

等koreababy 開估
生日月, 開心過

大宅

牛年勳章 開心吸收勳章 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第一回 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

雲頂那霸我有跟 Tour, 把鬼, 度度停30分鐘唔夠, 係國際通最耐, 1.5個鐘, 食完餐飯排完驚安同紫薯已經要上番船, 餐飯非常一般

大宅

開心吸收勳章

那霸嚟講得半日,通常一家大細有老有嫩跟船公司tour有旅巴出入會比較方便。但如果年輕力壯,一心shopping就唔洗諗啦,tour又會去唔同景點,又要等齊上,實覺得唔夠時間嫁,好合理啊

子爵府

koreababy 發表於 17-8-7 14:04
雲頂夢號第一天沖繩泊岸系17:00,之後23:00要返船,其實衹有幾個鐘,我系咪應該坐的士去國際通食個飯就算呢 ...

船公司有免費車去國際通,不過要自己坐的士返碼頭,車程15分鐘左右,其實首日落船得6個鐘,只能係國際通食下飯,行陣就要打的返上船,因為一到10pm 左右大家都會坐的士係入碼頭條路會塞車,加上好多店鋪9點幾都收工

別墅

mammycat1818 發表於 17-8-9 10:24
船公司有免費車去國際通,不過要自己坐的士返碼頭,車程15分鐘左右,其實首日落船得6個鐘,只能係國際通食 ...

咁請問免費去國際通的車要預先在船上登記嗎?

別墅

雪文 發表於 17-8-7 16:57
等koreababy 開估

我今個星期日先出發,都好期待

水晶宮

祝旅途愉快 !

温提 ; 雲頂上的show 和卡拉OK房要 預先拎票和book的, 先到先得.

生日月, 開心過

首頁

尾頁

跳至