夫婦情感

跳至

首頁

尾頁

珍珠宮

醒目開學勳章 畀面勳章

JustForty 發表於 17-8-3 13:43
係,已經証實有小三
Lee一刻,我只可以當佢地真係斷左
你依家唔係諗修補,亦唔係諗你C6斷左小三未,
你係要做好老婆嘅角色先,
上次jm提點你嗰D做左未?

大宅

soso1227 發表於 17-8-3 14:57
你依家唔係諗修補,亦唔係諗你C6斷左小三未,
你係要做好老婆嘅角色先,
上次jm提點你嗰D做左未?

我有呀!我所有野都比佢揸主意,比佢話事。反而佢唔係好鍾意,佢想我好似舊時咁(emoji)

男爵府

回覆樓主

自己呃自己

珍珠宮

醒目開學勳章 畀面勳章

JustForty 發表於 17-8-3 15:06
我有呀!我所有野都比佢揸主意,比佢話事。反而佢唔係好鍾意,佢想我好似舊時咁(emoji)
...
唔係話所有野俾C6話事,將個波丟俾佢就叫做好老婆,最重要嘅係你真心重視佢,
平時要細心觀察和滿足佢嘅需要,

執下屋,令個家舒舒服服,
唔好一入屋就全部小朋友雜物,
拿拍拖丶結婚相俾個女睇,
之後叫佢一齊睇,
和佢一齊回憶下開心的事。
盡量放低個女,
二人世界去個旅行或拍下拖。

大宅

JustForty 發表於 17-8-3 12:10
佢話要離婚係同我溝通唔到。。。唔關第三者事。。。咁我承認我地有問題,第三者只係外力。

2個月之後比我 ...

你真係太天真,點解同你溝通吾到?咪因為第三者攞儍豬。佢地打得火熱,疴屎都係香,仲何來有心機同你溝。。。通做返啲為自己嘢,把focus轉開,慢慢你會知你仲係咪想要佢

大宅

卡爾 發表於 17-8-3 20:34
你真係太天真,點解同你溝通吾到?咪因為第三者攞儍豬。佢地打得火熱,疴屎都係香,仲何來有心機同你溝。 ...

我明你意思,但想修補就唯有當佢地已經完全無野,呃下自己都要!

洋房

回覆樓主:

搵婚姻輔導傾下,坦白傾完睇下c6個心係咪仲暖,咁唔駛估估下咁辛苦

大宅

JustForty 發表於 17-8-3 13:43
係,已經証實有小三
Lee一刻,我只可以當佢地真係斷左
既然大家有心修復關係, 咁咪原諒對方, 另一方面自省改過. 一於由自己開始. 放假時安排一家人簡簡單單開心過. 讓家裡多啲歡笑聲. 用心去愛就是了.

男爵府

回覆樓主

upgrade自己 隨時ready move on 的心態 多d 朋友
te quiero mucho mi amo

大宅

回覆樓主:

我都好想俾正能量你
但同事搭上係最最最難斷
佢地會分開原因只有其中一方要求名份繼而要脅失敗繼而轉工求去
但如果兩個都安份喺唔見得光嘅關係,即係冇人要名份,佢地段關係可以好長久
話俾你知斷左都係瞞騙。。。

咁啦
唔好諗身心忠唔忠誠咁高層次
諗下佢對你好唔好
唔好的話就放手啦
因為佢地會繼續地下情
你只會不斷揭發不斷發難
到最後佢都係會選擇同事
你預埋佢離婚後都係會喺幾年之後同對家分手
因為對家都會同幾年時間睇清呢個男人

呢個係我自身經驗

大宅

回覆樓主:

我果個都係同事

子爵府

JustForty 發表於 17-8-2 23:42
佢地仲係同事,會日日見到!

漠視佢,自己做好自己

大宅

同事可以成日見住, 好難攪. 我遇到果件人妻會死纏爛打玩手段,玩足2年幾

公爵府

回覆樓主:

如果妳選擇原諒佢,咁就要自己調整好心態,選擇再相信佢,如果仲不斷咁懷疑佢,乾脆俾大家一個冷靜期喇

男爵府

睇佢嘅誠意決定,可以嘅最好叫佢轉埋工

複式洋房

回覆樓主

我都有相同情況,小三都係c6同事
揚出黎係因為上星期小三用fb同一晚打比我幾次,不過我聽唔到
我一早有懷疑呢個女人有古怪,我都見過都識佢
我咩都無講,就咁send左佢打比我既相比c6,第日講分開,佢就話已經同個女人講清楚。
我無喊過,心係想分開,佢呢星期都對我超級好,我都無感動,只當佢係bb爸爸咁生活
不過我地有個一歲小朋友,依家諗緊點先對小朋友最好,都未決定到
個女人仲要我個仔生日前一日打比我,應該一世都會記得呢日
不過我自己覺得呢個時刻要比自己冷靜下來先,唔好急,都唔好情緒好負面下做決定
都唔急於果一陣,冷靜下來慢慢再諗日後點行
分開都要安排好日後生活先
加油(emoji)(emoji)

複式洋房

回覆樓主

佢地日日見,所以focus唔好放係佢地依家關係點,因為我地永遠都唔會知,你去諗佢地點其實即係唔放過自己
Focus放係自己想點,一世人太長啦,諗下自己點生活先會開心
每個人開心的定義都唔同,有人離開會開心,有人留低會開心

複式洋房

MGM_DRAGON 發表於 17-8-4 19:24

我都好想俾正能量你
但同事搭上係最最最難斷

我都會諗個女人係咪要求名份而我老公唔肯所以佢先打比我攬炒
我都有message返佢叫佢快d叫c6離婚,你地兩個離開我既生活,但個女人又唔覆我啦wor
有時都好忍唔住想再message佢問佢幾時先說服c6離婚

別墅

我都自助緊, 剛剛睇到...

自助小貼士
如果你經歷了婚外情,正受其煎熬,以下的建議應該可以幫助你。
先處理自己強烈的情緒,找可信任的人傾訴或輔導
給自己空間冷靜下來,不要不斷追問婚外情的細節
了解彼此的立場:發生婚外情的一方是否有悔意?是否願意停止婚外情?配偶是否願意嘗試挽回婚姻,還是絕對不能原諒對方?
必須當機立斷,立即斷絕婚外情,不能拖拖拉拉
如果彼此都願意挽回婚姻,可以嘗試說出自己的感受和需要,但不要指責
如果經過詳細考慮雙方都無意挽回婚姻,就應該考慮和平地協商離婚和處理子女贍養的問題,讓大家能開始新生活
如果婚外情的後遺症的持續一個月或以上,你應該尋求專業心理輔導協助。

詳情... http://www.hkpcc.hk/v2/zh-hk/psy ... =770&height=370

伯爵府

2024年龍年勳章

goldenfafa 發表於 17-8-24 19:01
我都會諗個女人係咪要求名份而我老公唔肯所以佢先打比我攬炒
我都有message返佢叫佢快d叫c6離婚,你地兩個 ...

你c6 有講點解同佢一齊嗎?

首頁

尾頁

跳至