夫婦情感

跳至

首頁

尾頁

男爵府

回覆樓主

加油
清咗啲垃圾你嘅人生會更美好

男爵府

萍pig 發表於 17-9-8 22:04
其實欺騙妳的,不是男人。佢地本性就係咁衰。

欺騙女人的,是女人自己。以為自己會例外。

講得好好

公爵府

回覆樓主:

睇得太多呢啲出軌嘅事喇,宜家就覺得女人為咗屋企失去咗自我,變到冇自己嘅事業,唔再注意自己嘅打扮,到最後仲要老公出軌,真係好可悲,有時自己都會諗,係咪應該要自己活得開心先係最重要,婚後太過容易迷失自己

大宅

hoganbaby 發表於 17-9-9 16:29
睇得太多呢啲出軌嘅事喇,宜家就覺得女人為咗屋企失去咗自我,變到冇自己嘅事業,唔再注意自己嘅打扮,到最 ...

我又咁睇, 生bb后全職照顧屋企我係會辛苦, 但辛苦都會感覺甜,因為還有共同目標為屋企好, 但事實吾係得我自己幻想, 係要兩個人都共識同真心向目標出發及付出先得。
每個case都好吾同, 有d夫妻好懂得感恩同珍惜, 有d只有一方努力, 有d到發生事時先發現身邊人很陌生。
唯有睇開d吾好過份執著, 放手才能接受更多美好既事物。

大宅

Pianistbaby 發表於 17-9-8 21:31
如是我,我一定忍唔住回應佢一句:垃圾,敢做唔敢認。ok,你去玩女人,係我錯,我對你唔住。你去玩女係正確 ...

傻豬, 人地小三都出到放指甲油呢招。 老實講, 我知道小三住邊, 返工邊度。 我大條道理可以「還佢指甲油」,但咁做對我有何好處, 對我同個hihi之間感情有咩幫助?
自問我都有動過呢d 念頭, 但好快就消失左, 因為知道做左無幫助, 亦無需要將關係惡化。
我而家同hihi攤左牌之后, 我反而輕鬆左好多, 至少我可以瞓超過6hrs.

複式洋房

kittytempo 發表於 17-9-9 18:09
傻豬, 人地小三都出到放指甲油呢招。 老實講, 我知道小三住邊, 返工邊度。 我大條道理可以「還佢指甲油 ...

你好叻,可以睇得甘開!加油,為你同你孩子嘅將來努力

男爵府

咁如果佢心都唔喺妳度嘅,要個殼黎都冇用,盞搞到自己唔開心就無謂。

伯爵府

回覆樓主:

不浪費時間去理會那對狗男女,
好好經營自己和囝囝日後的生活,
懂得自愛自強的人,
幸福就會等着你來
加油

伯爵府

所謂的愛情是很膚淺.

別墅

kittytempo 發表於 17-9-8 13:37
從來無諗過上BK, 要入呢版開post,留言...自從7月中發現老公出面有外遇, 人生360度反轉.
不停問自己做錯咩? ...

完全明白你的情況,因為我今年4月都有和你一樣的經歷,學習放下中

大宅

回覆樓主

我都好想自己放得下,c6幾年前喺我生日嗰日同我講:「我好鍾意xxx,我對你好淡!」我諗呢句說話我呢一世都唔會忘記,當時就係放唔低同返佢一齊,結果而家又重蹈覆轍,唔知佢有冇第三者,只知佢對我其實淡如水,跟本冇當我係老婆,錫啖都嫌我煩,但無奈而家有個仔都唔知點算好。

大宅

icecream1213 發表於 17-9-11 22:54
我都好想自己放得下,c6幾年前喺我生日嗰日同我講:「我好鍾意xxx,我對你好淡!」我諗呢句說話我呢一世都 ...

你試下睇 李專 d書, 會幫到你學習愛自己。

大宅

icecream1213 發表於 17-9-11 22:54
我都好想自己放得下,c6幾年前喺我生日嗰日同我講:「我好鍾意xxx,我對你好淡!」我諗呢句說話我呢一世都 ...

同埋, 更有比你慘既人存在。
我老公係我生日前, 同小三去左4日旅行。
返hk第二日就係我生日正日。
只不過係一個月前發生既事。

大宅

kittytempo 發表於 17-9-12 00:12
同埋, 更有比你慘既人存在。
我老公係我生日前, 同小三去左4日旅行。
返hk第二日就係我生日正日。

加油,要人陪飲,陪玩可搵我

子爵府

2024年龍年勳章

回覆樓主

女人直覺好準,同老公既距離感越來越大係會feel到。希望你會有正確既決定。我八月發現我200%信任既老公係三年內有好多女人,我知道得遲,但失慶幸我知,現在係比多個機會大家既婚姻,我亦set咗底線,最有,我會放下,離開。祝福你。

大宅

回覆樓主

佢返黎我身邊係因為個女人根本唔鍾意佢

大宅

回覆 icecream1213 的帖子

咁你真係情願自己候生知道, 可以早D安排好自己生活, 吾好過份依賴個老公.人要變心, 係啱時機遇到女人就可以發生外遇.
吾發生外遇, 都可以搵SP或PTGF黎開心一下.
真係好靠個老公本身個心係咪珍惜個家庭同而家擁有既一切.

大宅

回覆樓主:

未發生嗰件事之前我覺得自己好幸福,c6好專一,所以嗰次對我打擊真係好大,中學到而家一齊左廿年,所以我嗰陣日喊夜喊,返工都坐喺公司喊,經過左嗰次之後我堅強左,亦都有心理準備佢唔一定會陪我過世。
佢嗰陣仲要講到係我問題,我冇比自由佢,佢想趁還年輕出去見識多啲,最後我放手比佢走搬返娘家,佢又不甘寂寞搵返我。初時一齊返佢有對返我好,但之後就一路差,仲要返黎之後所有電話電腦有晒密碼,死都唔比我掂(以前我可以隨便用,但我從來冇睇佢msg,對佢百份百信任),點解明明佢做錯,調返轉反而好似係我問題?
而家佢weekend一定陪我同仔,雖然成日掛住撳電話,咁個仔叫做有個完整既家,如果我離開佢,個仔就變單親家庭,到底我應該離開定係接受呢?

大宅

kittytempo 發表於 17-9-12 08:47
回覆 icecream1213 的帖子

咁你真係情願自己候生知道, 可以早D安排好自己生活, 吾好過份依賴個老公.人要變 ...

你由發現到現在都好冷靜
之後會點做?繼續行落去?

洋房

icecream1213 發表於 17-9-12 11:13
未發生嗰件事之前我覺得自己好幸福,c6好專一,所以嗰次對我打擊真係好大,中學到而家一齊左廿年,所以我嗰 ...

呢家咁既情況同離左婚無乜分別,早走早著

首頁

尾頁

跳至