自由講場

跳至

首頁
12345...8

尾頁

象牙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 減齡達人勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 王國教室勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 DHA勳章 Poo得好勳章

回覆樓主:

寫d唔係人寫既野係唔同立場?? 真係好恐怖
放下自在

翡翠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2018復活節勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

佢地係將來嘅老師, 無人性, 無道德觀, 無同理心, 第日會教出咩學生

大宅

回覆樓主

呢班唔係正經讀書既大學生同黃屍黨間唔中就出黎搞搞震無幫襯,社會大學都未見過就以為自己好勁好叻不知所謂,請佢地成熟d唔好成個小朋友咁成日出黎搞事,比香港寧靜下啦

男爵府

MsBusy 發表於 17-9-8 15:23
佢地係將來嘅老師, 無人性, 無道德觀, 無同理心, 第日會教出咩學生

侯爵府

2018復活節勳章

tictactoe 發表於 17-9-8 14:11
亳無分辨是非的能力!

真係睇到都想爆粗

不論政治立場, 寫得出貼出呢啲字句, 根本已經唔係人嘅所為

唔滿意還唔滿意, 係咪仲可以因為親人離世而對在世親人落井下石?

點解要交比學生會處理? 真係覺得自己隻手遮天? 咁要間學校來做咩?

仲話未來教師, 我真心對呢個未來教師抱有不信任表現, 但求佢將來唔好誤人子弟

翡翠宮

2018復活節勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章

scheong 發表於 17-9-8 14:54
教育局副局長蔡若蓮長子昨(7日)晨墮樓身亡,各界紛紛致哀,然而專責培育香港下一代教師的香港教育大學,竟 ...

我估大機會係教大學生,所以會長唔夠膽用重既字眼
總有離別的時候

水晶宮

wyeth冷知識勳章 畀面勳章 大廚勳章

回覆樓主:

家下唔止學校追究,係全城都追問,一間培育"老師"既大學,點解可以咁冷血!阿會長,出黎交待下!
不知所謂的乙陸!!!

珍珠宮

2024年龍年勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

palmchristy 發表於 17-9-8 15:21
唔同意"今時今日社會無渠道表達意見". 你可寫FB或到各大討論區留言, 你可以同身邊朋友講, 你可以遊行.

唔 ...
應該反思為什麼會有人講一些你們覺得好有爭議性的言論
睇見都唔知好嬲定好笑
有爭議性的言論?
無病呀? 好明顯係一D冷血人渣先會講既野啦
有咩咁爭議呢?
天朗氣清

用戶要求終止服務

HiPP勳章(2) HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 畀面勳章 開心吸收勳章

MsBusy 發表於 17-9-8 15:23

侯爵府

2018復活節勳章

cattz288 發表於 17-9-8 15:21
寫d唔係人寫既野係唔同立場?? 真係好恐怖

睇見都好心寒

尋日見到啲涼溥留言, 我自己都作為媽媽, 我真係流淚。

到底做咗咩傷天害理嘅事要比人咁鬧?

男爵府

tinlong22 發表於 17-9-8 15:31
應該反思為什麼會有人講一些你們覺得好有爭議性的言論
睇見都唔知好嬲定好笑
有爭議性的言論?

有爭議: 公開發表呢啲野, 仲係唔係人來架? 將來仲做乜野老師?

侯爵府

畀面勳章

chowqv 發表於 17-9-8 15:30
家下唔止學校追究,係全城都追問,一間培育"老師"既大學,點解可以咁冷血!阿會長,出黎交待下!
...
支持要交待

公爵府

牛年勳章

學生會會長咁講,即係叫強姦案受害人檢討一下自己嘅行為和衣著先。未來教師質素如此,無言。

珍珠宮

Chowying 發表於 17-9-8 15:30
我估大機會係教大學生,所以會長唔夠膽用重既字眼

唔知呀!

不過,個樣斯斯文文,好似一般人眼中嘅大學生樣!

伯爵府

Poo得好勳章 美好大世界2017勳章 認識瑞士牛牛第二回

回覆樓主:

當佢地做人父母,就知呢句說話有幾過份,有幾痛人地都係打份工姐,咩計劃都一定會有正反意見,社會就係咁嫁啦。
想認識多啲屯門友

水晶宮

淘寶 發表於 17-9-8 15:28
真係睇到都想爆粗

不論政治立場, 寫得出貼出呢啲字句, 根本已經唔係人嘅所為

同意

象牙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 減齡達人勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 王國教室勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 DHA勳章 Poo得好勳章

淘寶 發表於 17-9-8 15:32
睇見都好心寒

尋日見到啲涼溥留言, 我自己都作為媽媽, 我真係流淚。
到底係一個黎同學咁認為, 定係成個學生會都咁諗? 真係越來越心寒喎!

放下自在

侯爵府

2024年龍年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 環保接龍勳章

回覆樓主

應該係佢已經知道係邊個學生做,所以想護短啦!

珍珠宮

熱血勳章 好媽媽勳章

回覆樓主

有咁嘅未來社會棟樑做教師去教育下一代,香港真係玩完
請勿打招呼~

大宅

真係好擔心香港嘅教育,將來嘅老師居然會係咁

首頁
12345...8

尾頁

跳至