自由講場

跳至

首頁

尾頁

侯爵府

醒目開學勳章

anpanmenbaby 發表於 17-10-15 14:10
影相超靚,雙鏡頭景深特出
好吸引呀

公爵府

虎到金來勳章

影相真係超靚,好過apple

伯爵府

畀面勳章

回覆樓主:

mate 9用戶,無彈過

大宅

回覆樓主:

10月影的p9

侯爵府

畀面勳章

baby_happy 發表於 17-10-15 15:02
請問你用p10嗎

Yes, 我用p10+

侯爵府

畀面勳章

回覆樓主:

雙鏡頭自動模式+夜景

伯爵府

anpanmenbaby 發表於 17-10-15 18:09
雙鏡頭自動模式+夜景

雙鏡頭自動點set, 唔係好識用佢d setting

瑪瑙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 開心吸收勳章

happypiano 發表於 17-10-15 13:51
華為機好唔好用呀? 影相係咪真係靚呀? 我諗緊轉電話時買IPHONE好定華為好. 但我超憎IPHONE 咩都限死晒綁手 ...
你上網睇下d 試機報告先...

侯爵府

畀面勳章

taiming 發表於 17-10-15 18:18
雙鏡頭自動點set, 唔係好識用佢d setting

打圈位按一下就會啟用雙鏡頭,icon會變橙色。唔想用就再按一下取消。

大宅

華為機好唔好用呀? 影相係咪真係靚呀? 我諗緊轉電話時買IPHONE好定華為好. 但我超憎IPHONE 咩都限死晒綁手 ...

agree,我轉電話時個個都叫我出iPhone, 但我都唔鍾意佢綁手綁腳,最後我揀咗華為p9,平啲,用後覺得影相靚過三叔好多,同平果應該不相伯仲,因佢用Leica鏡頭

侯爵府

醒目開學勳章

bosch 發表於 17-10-15 18:41
你上網睇下d 試機報告先...
好, 謝謝你呀.

侯爵府

醒目開學勳章

Lhh0708 發表於 17-10-15 18:55
agree,我轉電話時個個都叫我出iPhone, 但我都唔鍾意佢綁手綁腳,最後我揀咗華為p9,平啲,用後覺得影相靚 ...
我貪三星易用, 好用, 但影相佢真係一般般. 見完IPHONE D 相, 所以心動但又唔想俾佢綁住晒. 係BK 見你地講華為影相靚, 所以又睇下佢.

男爵府

2024年龍年勳章 魅力公主 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

回覆樓主:

我用9,初初無嘢,依家無論開咩都彈apps,好煩!
親子王國已刪除閣下簽名檔內容,煩請自行檢視,頭像,頭銜,暱稱,如帶有廣告或宣傳推介成份,應立即修改或刪除,否則可被封鎖戶口,謝謝合作

大宅

anpanmenbaby 發表於 17-10-15 18:47
打圈位按一下就會啟用雙鏡頭,icon會變橙色。唔想用就再按一下取消。

我老公都有部Mate9, 係唔知原來要開呢個制先會有雙鏡頭,想問可唔可以設定為一直開住雙鏡頭影相不用次次按呢?

大宅

yingwong 發表於 17-10-15 19:30
我用9,初初無嘢,依家無論開咩都彈apps,好煩!

我而家用緊果部iPhone 6 Plus就係有時彈Apps,同埋反應遲鈍左,所以想換華為,但原來華為都有呢個問題架

珍珠宮

HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018復活節勳章 Poo得好勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章

LG 轉華為 mate 9 , 順利過渡,用得好舒服,電勁持久,影相好靚,可一鍵影景深,機身冇出現過熱,nfc Android pay ,tap & go , 8達通全部用到,用原廠 super charge 叉電超快,45分鐘已可20% -> 100%。用咗3個月,好滿意。

男爵府

2024年龍年勳章 魅力公主 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

STKKY 發表於 17-10-15 20:08
我而家用緊果部iPhone 6 Plus就係有時彈Apps,同埋反應遲鈍左,所以想換華為,但原來華為都有呢個問題架:s ...

啱啱setting咗,唔再彈。
影相真係靚過其它機。
親子王國已刪除閣下簽名檔內容,煩請自行檢視,頭像,頭銜,暱稱,如帶有廣告或宣傳推介成份,應立即修改或刪除,否則可被封鎖戶口,謝謝合作

大宅

yingwong 發表於 17-10-15 20:25
啱啱setting咗,唔再彈。
影相真係靚過其它機。

咁就好(emoji)(emoji)(emoji)(emoji)

侯爵府

醒目開學勳章

fuhk 發表於 17-10-15 20:16
LG 轉華為 mate 9 , 順利過渡,用得好舒服,電勁持久,影相好靚,可一鍵影景深,機身冇出現過熱,nfc Andr ...
你講中左我用三星次次既結局............就係舊電話熱. 我幾部都係咁, 而家呢部用左1年4個月(拖得就拖), 幾個月前開始舊電好熱, 但又唔係日日次次都係咁. 每次一熱我就要OFF部電話一排先開番黎用, 怕佢會爆炸. 我每部三星大約都係用一年半度就頂唔到了.

男爵府

我用 honor note 8, 年幾加埋都唔知有冇彈過三次。

首頁

尾頁

跳至