婆媳關係

跳至

首頁

尾頁

侯爵府

Fishqqma 發表於 17-10-30 18:53
同問。

C6唔想再搬野去99度,

佢覺得直接塔巴士係奶奶屋企樓下落車最方便,最順路,而且好明顯佢由細到大住慣自己間房唔覺唔方便。

講真冇諗過塔的士第一下覺得二三百元好貴,巴士就在奶奶樓下落車。

如果先返自己屋企,第二日又要搬去99度,自己屋企比較唔就腳。
Be positive, Stay stronger,Work harder, Learn Wiser, keep fighter, much smarter

侯爵府

二小姐 發表於 17-10-30 19:13
講重點咪幾好

俾仔瞓係無問題,俾人地個女瞓好大問題

佢冇講到明,我都唔想胡亂猜測,或者我希望sense多左,好多野煩我都唔想節外生枝。

或者正如其他jm話唔想俾人知道個新抱訓到黃朝八晏
Be positive, Stay stronger,Work harder, Learn Wiser, keep fighter, much smarter

禁止訪問

回覆樓主

珍珠宮

牛年勳章 畀面勳章

Huuu 發表於 17-10-30 19:17
佢冇講到明,我都唔想胡亂猜測,或者我希望sense多左,好多野煩我都唔想節外生枝。

或者正如其他jm話唔想 ...

其實關埋房門,你哋有你哋瞓,你99d朋友上嚟都係喺客廳活動啫,互相影響唔到㗎,做乜搞到咁煩?

大宅

回覆樓主

你地都結左婚 咁你地2公婆去旅行
佢個仔話上佢到訓 咁你奶奶應該都知係2公婆上而唔會係得佢個仔一個上去咁搞笑丫嘛?

侯爵府

Huuu 發表於 17-10-30 18:00
C6話有四十幾kg的手信都係99,唔想抬黎抬去喎……

我點知佢介懷我留宿一晚,佢又冇直接講一句唔方便,
真係好好奇你買咗乜嘢四十幾kg手信比99喎,想人和應你插99都要D情節合理D掛

珍珠宮

回覆樓主:

仲要半夜三更上到奶奶屋企 畀我都唔鍾意啦嘈冤巴閉, 開喼關喼 又沖涼有盛…
坐$500的士都唔會上奶奶度瞓一晚

禁止訪問

男爵府

我的育兒心得勳章

回覆樓主

唔瞓都瞓左,唔好諗太多,不過下次真係唔好啦,你c6堅持,你咪陪佢搬完野再搭的士返自己屋企囉~

侯爵府

那些花兒 發表於 17-10-30 20:23
係啦,佢99遲啲都同佢地去泰國啦,今次又叫樓主係泰國買40kg野?

係,99去曼谷先我地後join,我地再轉其他泰國地方,我地有每人30kg,99得20kg買爆左留底兩箱野叫個仔幫佢寄運!

珊瑚宮

2024年龍年勳章 虎到金來勳章

Huuu 發表於 17-10-30 19:13
C6唔想再搬野去99度,

佢覺得直接塔巴士係奶奶屋企樓下落車最方便,最順路,而且好明顯佢由細到大住慣自 ...

下次唔好慳的士錢, 免煩!

珊瑚宮

2024年龍年勳章 虎到金來勳章

那些花兒 發表於 17-10-30 20:23
係啦,佢99遲啲都同佢地去泰國啦,今次又叫樓主係泰國買40kg野?

唔係剛去完返來咩

侯爵府

Fishqqma 發表於 17-10-30 21:17
下次唔好慳的士錢, 免煩!

係,剛剛回來,99佢地返先,我地後回。唉,今次又上了一堂。

禁止訪問

侯爵府

回覆樓主

半夜三點仲搞咁多嘢咩⋯⋯我好明白樓主,唔好話40kg,我99可以買四個喼嘢叫屋企人帶都得(可能共超過100kg,若佢自己走先買完唔岩又叫人抽番出來return又剩,但又唔係咩貴野,浪費時間),不過我們會叫車,drop低便走,因為不想係佢度過夜,老公要過我都堅持要回家。樓主你半夜幫佢送埋行李仲咁多野講。下次不要幫帶了,要不就堅持不過夜,叫佢自己去你家取吧。免煩。

公爵府

虎到金來勳章 牛年勳章 HiPP勳章(1) 2018復活節勳章 環保接龍勳章 wyeth冷知識勳章 BK Milk勳章 DHA勳章 育兒性格勳章 開心吸收勳章

回覆樓主:

樓主兩公婆相當唔識做人,三點上99屋企借宿一宵,對方唔鬧爆已好好。而且,果40kg唔係俾99手信,係99自己買嘅,樓主C6只係代99運回港.

大宅

docomo 發表於 17-10-30 19:54
其實關埋房門,你哋有你哋瞓,你99d朋友上嚟都係喺客廳活動啫,互相影響唔到㗎,做乜搞到咁煩?
...

係囉。客人都唔會開房門啦。

公爵府

homei888 發表於 17-10-31 00:11

可能佢老公大鼻鼾到客人喺廳都聽到呢

大宅

molasses 發表於 17-10-31 00:40
可能佢老公大鼻鼾到客人喺廳都聽到呢

咁誇張

侯爵府

homei888 發表於 17-10-31 00:11

c6就係同樣想法,而且由細經歷慣喇甘。

首頁

尾頁

跳至