想生BB

跳至

首頁
12345...7

尾頁

大宅

Manmanman12345 發表於 17-11-8 21:34
我都係搵周醫生,初診感覺良好就去馬做IUI , 怕又搵另一個又要適應過,最後整體都幾好,檢查時都無流血咼 ...

希望遲啲收到你好消息 咁我再有信心搵周醫生 我AMH應該正常掛,我之前搵另一個婦科CHECK過,之後比左report周醫生睇,佢又無咩講,只不過我比較多子宮肌瘤,周醫生話我要同粒肌瘤鬥快,如果肌瘤再大啲就會影響我受孕 中醫叫我比多個月時間佢幫我調理,同埋12月又撞正X'mas,所以我揀1月尾開始iui,可能到時你都3個月了

大宅

Poohpooh12345 發表於 17-11-8 21:20
我老公形態一樣都係2%,叫佢戒煙做運動都唔肯 希望佢呢3個月食少啲煙,我1月做iui ...

董醫生排半年,你係就打去問左先
董手勢好好,我之前做親抹片都流血但董做iui 令我一啲血都冇,我諗住以後做抺片都想搵佢,你揾周做抹片幾$?

大宅

breadmother 發表於 17-11-8 22:35
董醫生排半年,你係就打去問左先
董手勢好好,我之前做親抹片都流血但董做iui 令我一啲血都冇,我諗住以後 ...

我仲驗多一樣野,唔記得係咩,兩個化驗費加埋$1140
如果我轉董醫生,仲需唔需要初診架

大宅

Poohpooh12345 發表於 17-11-8 22:42
我仲驗多一樣野,唔記得係咩,兩個化驗費加埋$1140
如果我轉董醫生,仲需唔需要初診架
...

咁我唔知,直接打去問姑娘啦

大宅

breadmother 發表於 17-11-8 22:43
咁我唔知,直接打去問姑娘啦

聽日打去8下先
我今日打去聯合問下點排iui,佢話佢地無得做iui又無ivf,淨係有得睇不育科,有無JM知聯合係咪無得做IUI喇

大宅

Poohpooh12345 發表於 17-11-8 22:14
希望遲啲收到你好消息 咁我再有信心搵周醫生 我AMH應該正常掛,我之前 ...

我做陰超時得8粒基礎卵泡,所以周醫生叫我check AMH, 結果真係低,得1.08

周醫生無叫你無check AMH ?佢話AMH 係好重要指標

咁你基礎卵泡幾多粒?初診已經有照

希望大家都快快好孕啦 !

大宅

Manmanman12345 發表於 17-11-8 23:41
我做陰超時得8粒基礎卵泡,所以周醫生叫我check AMH, 結果真係低,得1.08

周醫生無叫你無check AMH ...

我之前睇婦科check左AMH,我有拎埋REPORT比周醫生睇,佢睇完無同我講啲咩播。之後照陰照果時,淨係話我右邊卵巢今次有排到,但無同我講有幾多粒基礎卵泡,我自己又唔識問

大宅

Poohpooh12345 發表於 17-11-9 08:45
我之前睇婦科check左AMH,我有拎埋REPORT比周醫生睇,佢睇完無同我講啲咩播。之後照陰照果時,淨係話我右邊 ...

照陰超時周醫生有主動講,可能我望住個mon 見到一粒粒黑色圓形,表現出好奇啦

咁你AMH report 可以自己睇呀,之前果婦科又會無講既

醫生無特別講你應該有2,合格啦

大宅

Poohpooh12345 發表於 17-11-9 08:45
我之前睇婦科check左AMH,我有拎埋REPORT比周醫生睇,佢睇完無同我講啲咩播。之後照陰照果時,淨係話我右邊 ...

應該係話照果時佢要講比姑娘聽,做記錄,有講埋size 的,照完之後同我同老公正式講一次

複式洋房

xxyyzz_xyz 發表於 17-11-8 12:01
我仁安2次IUI成功:mother:
現9W

你C6 本身情況如何?

別墅

cerealkiller 發表於 17-11-9 10:11
你C6 本身情況如何?

洗精前形態3 洗後5
其他都正常嘅
係我自己有朱古力瘤 所以做IUI

大宅

Manmanman12345 發表於 17-11-9 10:04
應該係話照果時佢要講比姑娘聽,做記錄,有講埋size 的,照完之後同我同老公正式講一次
...

佢幫我照果時姑娘行左出去,得我同周醫生一齊照,會唔會係我當日已經排左卵(當日係day 22,我cycle大概30 days),所以照唔到呢 我之前CHECK過AMH婦科醫生話正常,我
有比REPORT周醫生睇,但佢無同我講AMH既野

大宅

Manmanman12345 發表於 17-11-9 10:04
...

照完周醫生同我講關於子宮肌瘤問題,同埋介紹咩係iui同ivf,之後就叫我地返屋企考慮下

大宅

Poohpooh12345 發表於 17-11-9 10:30
佢幫我照果時姑娘行左出去,得我同周醫生一齊照,會唔會係我當日已經排左卵(當日係day 22,我cycle大概30 d ...

係咼!day 22一定排左啦,我都係cycle 29-30天,day 14-16排,所以可能咁你照吾到

周醫生又真係吾多野講,你見之前要諗定問題

大宅

Manmanman12345 發表於 17-11-9 11:04
係咼!day 22一定排左啦,我都係cycle 29-30天,day 14-16排,所以可能咁你照吾到

周醫生又真係吾多野講 ...

我都唔知有咩要問 ,我諗住佢會比專業意見比我,點知佢係要我問,佢先答。不過佢都好nice既,有問必答,但唔會主動建議

大宅

Poohpooh12345 發表於 17-11-9 11:09
我都唔知有咩要問 ,我諗住佢會比專業意見比我,點知佢係要我問,佢先答。不過佢都好nice既, ...

你爬下文就會知多d 知識,知道想問乜
如醫生話我係子宮後屈,我咪問佢乜嘢姿勢好

你指數正常,周醫生比你既意見咪係做IUI /IVF ,去得睇仁安都係想做e d ,佢比我既意見係高0, AMH 低,就要同時間競賽,快d 開始做,所以我初診之後就做IUI 了

大宅

Manmanman12345 發表於 17-11-9 11:14
你爬下文就會知多d 知識,知道想問乜
如醫生話我係子宮後屈,我咪問佢乜嘢姿勢好

我子宮同AMH都正常,係有粒子宮肌瘤係內膜附近,如果佢再大就會影響我受孕。除左我老公形態比較差(2%),其他野都正常,我年紀都開始大,所以都考慮1月做IUI,好緊張 你係自己打針定係仁安打?

大宅

Poohpooh12345 發表於 17-11-9 11:18
我子宮同AMH都正常,係有粒子宮肌瘤係內膜附近,如果佢再大就會影響我受孕。除左我老公形態比較差(2%),其 ...

我要番工,所以自己打呀,開頭係有d 驚,之後慣左都可以既

IUI其實好簡單,成功率十幾%,但可以洗精,又谷多幾粒卵,機會叫做大d d,你都快d 做啦

大宅

Manmanman12345 發表於 17-11-9 12:24
我要番工,所以自己打呀,開頭係有d 驚,之後慣左都可以既

IUI其實好簡單,成功率十幾%,但可以洗精,又谷 ...

我諗住呢3個月同我老公食中藥調理下先,所以1月先開始iui
我好怕自己打針,驚吉唔落手 我老公又話唔肯幫我打,但仁安打要收$120一支,好貴

大宅

Poohpooh12345 發表於 17-11-9 12:31
我諗住呢3個月同我老公食中藥調理下先,所以1月先開始iui
我好怕自己打針,驚吉唔落手 我老公 ...

第一次教我自己打都收$110 。教咱冇打都收$! 私家就是咁

首頁
12345...7

尾頁

跳至