親子旅遊

跳至

首頁

尾頁

伯爵府

最關心BB問題熱投勳章 認識瑞士牛牛第一回 育兒性格勳章 陪月勳章 畀面勳章

eivanlo 發表於 17-11-27 15:38
我都係夜機到曼谷同埋第二朝早去芭堤雅.. 依家仲煩腦緊住邊間機場附近酒店.. 可以分享一下嗎??
...
上網見人介紹呢間,幾抵住,口碑不錯。我都即管試下。
http://www.atresidence.com/

大宅

Grande Centre Point Hotel Ratchadamri 住過2次~ 因為貪佢可以行去BIG C, CENTRAL WORLD, SIAM PARAGON 果頭, 又可以行去水門.

缺點係要行~ 優點係房好大, 又有廚房, 有洗衣機可以即洗即乾即摺, 回家唔洗煩.

另外, 行去靜都遠遠地, 因為冇左條SHORT CUT 路.

但靜真係好得~

TERMINAL 21 就冇住過, 佢個FOOD COURT 冇得輸, 好多選擇又好味. 行街都好岩行.

伯爵府

T21就方便,有通道直去BTS,房新,不過好細。

大宅

我都認同, 帶住小朋友, 又想兩公婆一齊去按摩, 我兩個比較大齡8+12歲, 有諗過可唔可以叫佢地STAY係酒店.

男爵府

我近年都是住T21, 實在太方便了﹗
你想做MASSAGE, 近近地樓下6/F Let's relex, 我一家三口一齊做, 唔使諗邊個睇住佢

Birth   7 Mar
出世  3.04 kg        1個月 4.5 kg
2個月 5.93 kg        3個月 6.73 kg
4個月 7.4 kg          5個月 8.1 kg
6個月 8.57kg

伯爵府

最關心BB問題熱投勳章 認識瑞士牛牛第一回 育兒性格勳章 陪月勳章 畀面勳章

人都巔 發表於 17-11-28 09:56
Grande Centre Point Hotel Ratchadamri 住過2次~ 因為貪佢可以行去BIG C, CENTRAL WORLD, SIAM PARAGON 果 ...
係啦,就係上網見人推介『靜』,同埋住GCPHR過去都唔遠,所以十五十六,先問下大家意見。

伯爵府

cheuklokmom 發表於 17-11-28 11:26
T21就方便,有通道直去BTS,房新,不過好細。
即刻諗到萬一小朋友玩到好攰想早啲返酒店休息,樓下有food court就一流呀!

伯爵府

HEIHEI(emily82) 發表於 17-11-28 12:50
我都認同, 帶住小朋友, 又想兩公婆一齊去按摩, 我兩個比較大齡8+12歲, 有諗過可唔可以叫佢地STAY係酒店. ...
曾經都有一刻諗過,不過都係唔夠膽咁做

伯爵府

Tigerpooh 發表於 17-11-28 13:19
你想做MASSAGE, 近近地樓下6/F Let's relex, 我一家三口一齊做, 唔使諗邊 ...
我估我兩個咁細都未必做得⋯⋯唔知Let's relax 可唔可以比佢兩個齋坐呢

男爵府

swdt2007 發表於 17-11-29 21:23
我估我兩個咁細都未必做得⋯⋯唔知Let's relax 可唔可以比佢兩個齋坐呢 ...

我仔6歲第一次做foot message, 已愛上,而家8歲了,去親都話要落去做(emoji)(emoji)
(小朋友只可做腳)

2個月 5.93 kg        3個月 6.73 kg
4個月 7.4 kg          5個月 8.1 kg
6個月 8.57kg

大宅

回覆 swdt2007 的帖子

淨會唔會雙計....哈哈
不過, 我聽朋友講, BOOK既時間同佢講有小朋友同行, 或許會安排一間多一個床位既房, 比小朋友ZZZ OR 電話奶咀.

珍珠宮

ho528man 發表於 17-11-18 02:37
Spa我推介「靜」,喺Chidlom站,無呃鐘,全程師傅無傾偈!不過一定要book,walkin多數無位。

...

請問book洗唔洗網上俾錢先,謝謝

大宅

好媽媽勳章

creambb 發表於 17-11-30 22:50
請問book洗唔洗網上俾錢先,謝謝

No,去到做spa之前先俾。

珍珠宮

ho528man 發表於 17-11-30 23:06
No,去到做spa之前先俾。

我4月去而家book會不會太早呢

伯爵府

Tigerpooh 發表於 17-11-29 22:43
我仔6歲第一次做foot message, 已愛上,而家8歲了,去親都話要落去做(emoji)(emoji)
(小朋友只可做腳) ...

伯爵府

HEIHEI(emily82) 發表於 17-11-30 11:06
回覆 swdt2007 的帖子

淨會唔會雙計....哈哈
都好喎!講定有小朋友同行比佢地有預備。到時如果小朋友肯試foot message先再加!

大宅

好媽媽勳章

creambb 發表於 17-11-30 23:12
我4月去而家book會不會太早呢

我通常早一個月book都有位,太早book反而怕佢miss咗

珍珠宮

ho528man 發表於 17-12-1 01:58
我通常早一個月book都有位,太早book反而怕佢miss咗

伯爵府

Tigerpooh 發表於 17-11-28 13:19
你想做MASSAGE, 近近地樓下6/F Let's relex, 我一家三口一齊做, 唔使諗邊 ...

Let's relax ok嗎?如果響正酒店樓下又真係好近喎!

男爵府

swdt2007 發表於 17-12-1 22:59
Let's relax ok嗎?如果響正酒店樓下又真係好近喎!

都ok ga, 酒店有lift直達Let't relex, 超方便,5使經商場入

另外对面馬路有間Urban Retreat, 都ok

6個月 8.57kg

首頁

尾頁

跳至